[ Predrag Supurovic @ 11.11.2008. 10:35 ] @
Mozete li da preporucite neku literaturu koja moze da valja nekome ko sa Delphija ulazi u C# + .NET vode? |
[ Predrag Supurovic @ 11.11.2008. 10:35 ] @
[ X Files @ 11.11.2008. 11:10 ] @
Po meni, svaka knjiga za C# (papir, PDF) ce biti odmah pitka ex Delphi programerima, pa mislim da nema potrebe za ikakvim postepenim prelazom.
IDE za Visual Studio .NET je skoro identičan jos od Borland Develeper Studija 2006... Sintaksa jezika je citljiva Delphi programerima pogotovo kad se pocne u kodu pominjati Framework sa sve nazivima Propertija ('kao' da ih je projektovao isti covek... :D) Eto, garantujem da ce svaki Delphi programer bez i jednog minuta obuke umeti na napravi GUI za dodavanje/brsanje/izmene stavki u recimo ListBox. [Ovu poruku je menjao X Files dana 11.11.2008. u 13:44 GMT+1] [ Vic @ 11.11.2008. 14:20 ] @
Slazem se u potpunosti da je prelazak lagan. Ja se i dalje drzim Delphi-ja, ali paralelno bez problema koristim i C#, tako da nema brige.
[ zmau @ 13.11.2008. 14:57 ] @
I ja sam svojevremeno stekao takav utisak družeći se par dana sa ce tarabom.
[ Predrag Supurovic @ 14.11.2008. 13:19 ] @
Mozete li da preporucite neke dobre knjige koje mogu da se nadju na Amazonu?
[ Predrag Supurovic @ 11.12.2008. 15:59 ] @
Kako li ste vi lagano presli sa Delhija na C#, ovo je kao da sam se vratio u srednji vek... :(
[ mmix @ 11.12.2008. 16:04 ] @
Prebacicu ovu temu u .NET forum, a ti iznesi sta te konkretno sputava, .NET sasvim sigurno nije srednji veek, narocite ne u odnosu na Delphi tako da verovatno ima resenja za tvoje muke
![]() [ Marko Medojević @ 11.12.2008. 17:00 ] @
Odličan video materijal od CBT Nuggetsa:
http://www.cbtnuggets.com/webapp/product?id=218 On The Job Training Series: C# contains these videos: - Overview: What is Microsoft .NET? - Introducing Microsoft C# (free video) - The Basics of Variables, Operators, and Expressions - Implementing Methods - Making Decisions Using Flow Control - Classes, Objects, and Assemblies - Developing Business Objects Part 1 - Developing Business Objects Part 2 - Working with Menus - Working with C# Events - Windows List Controls: The Combo Box - Introduction to ADO.NET Part 1 - Introduction to ADO.NET Part 2 - Introduction to ADO.NET Part 3 - Databound Controls - Introducing ASP .NET - Databound Web Applications - Using the Web Configuration File - Advanced DataGrid Techniques - The .NET Framework and XML [ IvanBeograd @ 12.12.2008. 10:43 ] @
I ja sam isto presao sa Delphi-ja,i zadovoljan sam u potpunosti,pronadji ove knjige na netu,mislim da ce ti one biti i vise nego previse za sada,a ako nesto zakoci,ovde ima ljudi koji su uvek spremni da pomognu.
Code: http://aspalliance.com/ ovde imas sve i svasta za .net i c# a knjige : P.J.Deitel - Visual C Sharp 2005 - How to Program. 2nd edition. 2005.chm - Za svaku oblast ima primeri McGraw.Hill.Osborne.C.Sharp.2.0.The.Complete.Reference.Dec.2008.chm - Sve Programming - APress - CSharp Threading Handbook.chm - Niti Sybex-Mastering.C.Sharp.Database.Programming.chm - Baze Nadam se da sam ti bar malo pomogao.Pozzzzzz Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|