[ jevic989 @ 11.11.2008. 14:30 ] @
Moj problem je sledeci kad ocu da pustim neki video klip npr preko VCL Media playera (samo da nije Windows Medija Player)...onda mi vista menja izgled totalno postaje mi prostacka kao da nemam instalirane drjvere za graficku i ovo dole mi pise.

E sad sigurno je to neka caka u contral panelu pa jer moze neko da mi kaze kako ovu opciju da iskljucim da kad pustim bilo sta ne menja mi vizualni deo windowsa...
Unapred hvala...
[ zonic @ 11.11.2008. 19:21 ] @
Nije nista strasno mislim da tako mora ali nisam bas siguran , kad iskljucis player sve se vraca u normalu , to se desava i sa MV2Player-om , Macromedia Flash 8 itd mozda postoji objasnjenje ali nisi jedini koji je to primetio mada meni ne smeta ustvari gasi samo aero efekat trnutno dok radi taj softver .
[ jevic989 @ 11.11.2008. 20:10 ] @
pa jer ima opcija da se ugasi
[ zonic @ 11.11.2008. 22:32 ] @
Citat:
jevic989: pa jer ima opcija da se ugasi

Milsim da nema ,ti programi nisu kompatibilni sa vistom ali ipak rade!
[ jevic989 @ 11.11.2008. 23:49 ] @
ma mora da ima neka se neko javi...
[ Take 5 @ 12.11.2008. 01:07 ] @
^ Sta ti zapravo zelis da ugasis? Vistin Aero?

Desni klik u prazno na desktopu pa odaberi "Personalize"

U novom prozoru koji ce ti se otvoriti klikni na "Windows Color and Appearance"

U novom prozoru koji ce ti se otvoriti klikni na "Open classic appearance properties..."

I konacno u prozoru "Appearance settings" izaberi Color Scheme: Windows Vista Basic ili koju vec zelis (potvrdi sa Apply)

[att_img]
[ zonic @ 12.11.2008. 09:46 ] @
Koliko sam razumeo on se zali upravo na to da mu se prilikom podizanja nekih playera automatski gasi aero u visti i ona postaje sa Color Scheme: Windows Vista Basic ( kako Jevic kaze prostacka ) ,kad iskljuci taj nekompatibilni softver vista automatski vraca aero mislim da je to u visti tako i da se ne moze zaobici .
[ Dishko @ 14.11.2008. 11:13 ] @
To jednostavno ne može da se promeni, program se pokrene, ne može da radi u Aero mode-u, i pređe u prvi kompatibilni mod, a to je basic mode.
I to tako radi zbog defaulta da programi koji ne mogu da se pokrenu u Aero mode-u rade u nekom compatibility mode-u. Drugačije, ne može
[ Backy @ 14.11.2008. 12:02 ] @
vlc plejer od 0.8.4 savršeno radi na visti... 0.9 ima čak i kontrole kad je full screen