[ zonic @ 11.11.2008. 23:49 ] @
Konfiguracija :
> Mainboard : Asus P5VD2-MX
> Chipset : VIA P4M890
> Processor : Intel Celeron D 351 @ 3200 MHz
> Physical Memory : 512 MB (1 x 512 DDR2-SDRAM )
> Video Card : ASUS Extreme AX550 Series
> Hard Disk : WDC (80 GB)
> DVD-Rom Drive : PIONEER DVD-RW DVR-111D
> Monitor Type : Samsung SyncMaster - 15 inches
> Network Card : VT82C570 MV IDE Controller VT6102 Rhine II Fast Ethernet Adapter
> Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2
> DirectX : Version 9.0c

Evo da se pozalim ne mogu da nadjem resenje za ovaj kompjuter mozda je na izdisaju , naime procesor konstantno drzi temperaturu na 86 stepeni celzijusa i ako upste uspe da udje u windows pre nego sto se ugasi , ako podigne sistem bilo sta da se pokrene podize temperaturu preko 90 stepeni C i gasi se . Proverom u biosu na kratko primetio sam da ponekad dize temperaturu i preko 102 stepena C i gasi se.Pokusao sam da potuno iskljucim iz struje i vadjenjem baterije da ga vratim na nazivne vrednosti medjutim nista , isto sam pokusao i u biosu bez rezultata .Nemam mogucnost da u biosu smanjim brzinu procesora a povremeno se pojavi opcija mnozioca koji stoji na 14x ali se vecinom ne vidi , ostale opcije kojima bih mogao da smanjim brzinu procesora su zakljucane , radni takt magistrale je 533mhz . Broj obrtaja kulera je 2410 rpm temperatura HDD 31 stepen a ploce takodje 31 stepen C. Nisam jos pokusao da zamenim termalnu pastu , procitao sam da je normalna temperatura za ovaj procesor 67 stepeni C ,pa prema tome ovde nesto debelo nije u redu s obzirom na onoliki kuler , sumnjam na bios ili procesor na koji nacin da pokusam da smanjim brzinu ovog procesora ,moze li nesto hardverski da se odradi ako ne moze u biosu .
[ buljko @ 11.11.2008. 23:59 ] @
Citat:
Nisam jos pokusao da zamenim termalnu pastu ...

Pa sta cekas? Proveri da nije pukla neka od utega koja drzi cooler uz procesor.
[ zonic @ 14.11.2008. 20:14 ] @
Nije pukao drzac hladnjaka vec se termalna pasta osusila jednostavno je nema , stavio sam novu i sad je ok sa 100 stepeni sad se drzi na 35 na leru kad se nesto startuje ide do 45 radi ko zmaj eto resih problem.
[ Binary Mind @ 14.11.2008. 21:08 ] @
Umesto da odradis najlogicnije prvo, ti ga ostavi za kraj. Nema veze. Vazno je da si resio problem :)
[ zonic @ 15.11.2008. 19:18 ] @
Nisam imao pastu kasnije sam nabavio , hvala na interesovanju za ovaj problem !