[ Nina012 @ 14.11.2008. 11:08 ] @
Imam zadatak da radim sa klasom matrica , i sve je to ok , samo što meni nije problem napisati program u kojem ću raditi razne operacije sa matricama , ali ne znam to strpati u klasu . Definisala sam ja neke f-je u klasi , ali poenta je da ih uopšte ne koristim u glavnom programu , a trebala bi ih pozivati ???? Stvarno mi je ovo nejasno . Evo moj kod , ali on vrlo dobro radi i bez ovihf-ja u klasi - a valjda bi trebalo da i one nešto znače ! Daj pomagajte ! kod : Code: #include <iostream> #include <vector> using namespace std; class matrix { int red , kol ; double *elem ; public : void ucitaj (int , int ); void unos (double , double); void ispisi ( double , double ); void kvad ( void); int mred() const {return red ;}; int mkol() const {return kol;}; }; void matrix ::ucitaj ( int r , int k ){ red=r; kol=k; } void matrix :: unos ( double i , double j) { *elem=i; *elem=j; vector<vector<double> > a(red, vector<double>(kol)); } void matrix :: ispisi ( double i , double j ) { vector<vector<double> > a(red, vector<double>(kol)); } void matrix :: kvad ( void ) { } int main(){ matrix a1,b1,c1; int r,k; cout << " Unesi red matrice: " ; cin >> r ; cout << " Unesi kolonu matrice " ; cin >> k ; { if (r == k ) {cout << "matrica je kvadratna " ;} else {cout << "Matrica nije kvadratna" ;}; cout << endl ; cout << "Unesi clanove matrice :" << endl ; }; vector<vector<double> > a(r, vector<double>(k)); for (int i=0; i<r; i++) for (int j=0; j<k; j++) { cout << "[" << i+1 << "," << j+1 << "]: "; cin >> a[i][j]; a1.ucitaj(i,j); } cout << endl ; cout << " matrica a je: " <<'\n'; cout << endl ; for (int i=0; i<i+1; i++) { for (int j=0; j<k; j++) { cout << a[i][j]; } cout << endl ; } system ("pause"); return 0; }; i da , zašto mi se na kraju kada program odradi svoje ne pojavi ono : press any ..... ? [Ovu poruku je menjao X Files dana 14.11.2008. u 12:45 GMT+1] |