[ lerko031192 @ 14.11.2008. 17:34 ] @
Da li je moguce pomocu agregata od 800w snage pokrenuti hidrofor ciji motor je snage 600w
[ Horvat I @ 14.11.2008. 18:02 ] @
Nemoze! ti imas 800VA aktivne snage a prikljucujes reaktivni potrosac kojem je za start potrebno 3-4X veca snaga nego u radu
[ Darko Nedeljković @ 14.11.2008. 18:29 ] @
Tako nekako. Bez 2 kW nemoj ni da probas, a to je verovatno takodje nedovoljno.
[ ptak 13. @ 15.11.2008. 10:35 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Tako nekako. Bez 2 kW nemoj ni da probas, a to je verovatno takodje nedovoljno.

I ja mislim da je 2kW nedovoljno ! ! ! Tako da to ne pokusavas ni u sali. Jednostavno nije izvodljivo za takav potrosac.
P= U * I cim motor za svoj rad vuce velike polazne struje povecava se i snaga.... to je ocigledno iz ove jednacine ! ! !
[ robert63 @ 15.11.2008. 10:58 ] @
Koji je to hidrofor od 600W----????????

odakle vuce i gde misli da gura sa pisljivih 0,6 KW ?

I jos bi da nagura 3-4 bara ?
a da ima i protok dobar,,,,,
[ djolejr @ 15.11.2008. 14:32 ] @
500-700W sam video dosta hidrofora za 3 bara, imam jedan sa bugarskom pumpom mislim 'Vida4', radi odlicno, vodu crpe iz rupe u zemlji sa 8m dubine (nije bunar vec rupa fi=110) i podize na 5-6m visine. Kada otvorim ukupni protok na 5/4" sa izlaza pumpe od 3 bara nema nista, ali potopi travnjak ocas posla, dok ukoliko ide na 1/2" komotno drzi 3 bara. I da kazem samo da je jednom prilikom puma radila 16h jer je otac zaboravio na izlazu sa 5/4" i nista joj nije falilo.
[ pantic68 @ 15.11.2008. 16:14 ] @
To je agregat a ne pretvarac tako da ce preopterecenje nakratko izazvati pad obrtaja i frekvencije a onda ce se sve stabilizovati. Koliko motor trpi u startu toliko i generator. Sretna okolnost je da pumpa hidrofora nema veliko opterecenje u startu kao recimo kompresor, treba da savlada samo inerciju rotora ali opet bi bilo pozeljno malo vise rezerve snage. Ako sve to vec imas probaj u startu nece nista crci osim mozda osiguraca a onda prati koliko se greje.
[ Horvat I @ 15.11.2008. 19:26 ] @
Citat:
pantic68: To je agregat a ne pretvarac tako da ce preopterecenje nakratko izazvati pad obrtaja i frekvencije a onda ce se sve stabilizovati. Koliko motor trpi u startu toliko i generator. Sretna okolnost je da pumpa hidrofora nema veliko opterecenje u startu kao recimo kompresor, treba da savlada samo inerciju rotora ali opet bi bilo pozeljno malo vise rezerve snage. Ako sve to vec imas probaj u startu nece nista crci osim mozda osiguraca a onda prati koliko se greje.

Varas se treba da savlada 2atm kad ga presostat nakasnije ukljuci. Ti mali agregati su najcesce reaktivni prestanu na momenat davati struju,i pumpa opet staje
[ pantic68 @ 16.11.2008. 08:00 ] @
Pumpa je centrifugalna i u startu je ne interesuje da li je dva bara posto taj pritisak postize tek iznad polovine maksimalnog broja obrtaja kada je je motor vec uhvatio takt. A ako nije kolektorski generator moze da bude problema ali ne kosta ga da proba.
[ ozrenII @ 16.11.2008. 12:36 ] @
ja imam potopnu pumpu od 600-tinjak Wati i osobine su joj maksimalni pritisak 4,7 bar maksimalna visina dizanja stuba vode47metara maksimalni protok 0.9lit u sekundi
a imam agregat (sever subotica)od 1oooW I on nemože da mi pokrene pumpu(kad je tek uključim zatuši agregat par sekundi i onda agregat proradi normalno ali više ne proizvobi struju(
[ Horvat I @ 16.11.2008. 20:50 ] @
centrfugalni kompresor povlaci 2X vecu struju kad dopunjuje nego prazan.Utvrdjeno pri otklnjanju uzroka izbacivanja automatskok osiguraca. Voda je gusca