[ tika_ @ 15.11.2008. 21:59 ] @
danas sam dobio adsl,ali sam odmah uvideo grešku jer je komšinica imala sličan problem.

u kuću mi ulazi jedan kabal za telefon,njega račvam na dva dela paralelnom vezom,jedna strana je zakačena za stoni telefon,a druga ima spliter i bezžični i adsl ruter (tp-link td-8816),kada je zakačen adsl na stonom telefonu se primećuje šuštanje,a kada se podigne slušalica net se prekine.

da li postoji neko rešenje da to saniram,a da ne uvodim posebnu liniju za adsl?
[ Crno Srce @ 15.11.2008. 22:25 ] @
Citat:
tika_: danas sam dobio adsl,ali sam odmah uvideo grešku jer je komšinica imala sličan problem.

u kuću mi ulazi jedan kabal za telefon,njega račvam na dva dela paralelnom vezom,jedna strana je zakačena za stoni telefon,a druga ima spliter i bezžični i adsl ruter (tp-link td-8816),kada je zakačen adsl na stonom telefonu se primećuje šuštanje,a kada se podigne slušalica net se prekine.

da li postoji neko rešenje da to saniram,a da ne uvodim posebnu liniju za adsl?

da,naravno...resenje se zove mikrofilter. trebalo bi da moze da se nabavi u malo bolje snabdevenijim radnjama koje se bave elektronikom ili tako tim poslom.
Pogledaj ovde po forumu,bilo je vec price na tu temu,cak su i neki ljudi davali imena tih radnji i lokacije gde se to moze naci

[ gti2 @ 15.11.2008. 22:36 ] @
Pre te paralelne veze ili bilo kakvog racvanja moras da stavis spliter signala koji ti je provajder dao zajedno sa ruterom.
[ calexx @ 15.11.2008. 22:42 ] @
Samo umesto te račve stavi spliter i to je sve. Jedino što onda na onoj strani koja ide u modem/ruter nemoj da kačiš telefon ili ga zakači preko mirkofiltera.

edit: sad vidim da imaš i bežični uz ruter, onda on mora preko filtera. Ili da staviš račvu na onu telefonsku granu pa jedan kraj u stoni a drugi u bežični.
[ djricky @ 16.11.2008. 10:07 ] @
http://www.elitesecurity.org/t...lacije-novi-korisnici-obavezno

"aures habent, et non audient..."