[ Stefan Jocic @ 16.11.2008. 10:30 ] @
| Pozdrav!
Bavim se pravljenjem web sajtova,ali u svojoj punudi imam i CMS (Content Management System).Prvi paket koji prodajem za oko 80-100 EUR od nekih dinamičnih mogućnosti sadrži kreiranje nove stavke u meniju,kreiranje nove stranice,unošenje novih kategorija,obrada teksta pomoću WYSIWYG editora (fckeditor). Video sam da većina mojih kolega kako mojih ličnih prijatelja, tako i članova [ES]-a ima nekoliko paketa koji se po nameni i ceni razlikuju.Baš sam kod nekog člana ES-a na negovom sajtu video neku ponudu CMS-a ,npr. Web.Starter , Web.Advanced , Web.Professional al ne mogu da se setih kod koga tačno.Moje pitanje Vama koliko vi idete duboko u dinamičnosti Vašeg CMS-a.Koje sve mogućnosti dajete svojim korisnicima kupovinom Vašeg CMS-a?Da li imate mogućnost pomeranja modula npr.boks za logovanje da se pomeri na nekoj željenoj poziciji? |
[ stankons @ 18.11.2008. 19:59 ] @
Razvijam Joomla! iskljucivo za firmu za koju radim, i tu ulazi i izrada komponenti, modula, plugin - ova. Trudim se da koristim MVC dizajn patern, i uopste, nesto razmisljam, ukoliko bih radio neku aplikaciju u PHP - u, koristio bih upravo Joomla! 1.5 i njen framework.
[ Goran Rakić @ 18.11.2008. 21:23 ] @
Bitnije od pozicije i boje login box-a su mogućnosti izrade formulara i prikupljanje podataka (ovo se mnogima dopalo), kontrola za crtanje grafika i povezivanje sa podacima, import podataka iz popularnih formata, čuvanje revizija objavljenih stranica i dokumenata, čuvanje draft stranice/dokumenta, automatska izrada PDF-a, primena različitih stilova/šablona na pojedinačne stranice, dodela određenih stilova/šablona kategorijama stranica,...
[ Miroslav Ćurčić @ 18.11.2008. 23:35 ] @
Sve se svodi na "kolko para tolko muzike".
Ako je namena CMSa da bude jednostavan onda ti to i ne treba.
Ako je namena da bude ultra-mega-giga funkcionalan onda ti treba.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.