[ Nikodruginoja @ 17.11.2008. 13:57 ] @
| Hello narode,
da li je moguce da iz faktura izvadim 3 vredosti ( podatka ) i ubacim ih u tabelu? Imam oko 400 deviznih i isto toliko dinarskih faktura. Nalaze se u dva foldera.
Napominjem da bas bas i nemam mnogo pojma o excelu. Znam da napravim proste tabele i da ih "nateram" da sabiraju i mnoze...i .... to je to.
Procitao sam nekih 15-tak strana na ovom forumu i ponesto sam i pokusao, ali bez uspeha. Ni pretragom nisam nasao bas ovo sto mi treba.
Hvala unapred.
|
[ 3okc @ 17.11.2008. 14:44 ] @
Ovo bi moglo da se uradi uz malo dovijanja.. Koristio bih f-ju INDIRECT() i spisak fajlova (tabela) iz kojih bi se povlačili podaci.
Međutim, neophodan uslov je da sve te tabele/fakture imaju istu dimenziju i relativne adrese potrebnih podataka. Npr, IZNOS FAKTURE U DINARIMA mora uvek biti u M45. Alternativno, umesto adrese, korišćenje imenovanih opsega -- da si kojim slučajem o ovome vodio računa u razvojnoj fazi..
[ Nikodruginoja @ 17.11.2008. 15:47 ] @
Hvala na odgovoru....da li bi mogao jedan primer, jer se u funcije uopste ne razumem.
...jeste dao si primer, ali nemam pojma kako odredjenoj celiji u tabeli da kazem da uzme podatak iz odredjene celije iz fakture...
[ Nikodruginoja @ 18.11.2008. 07:47 ] @
Posto se blizi nova godina, a samim tim i nove fakture, sta mislis kako treba da napravim nove fakture da bi moglo lakse da se izvede ono sto mi treba?
[ 3okc @ 18.11.2008. 13:00 ] @
Za početak, koristi
pretragu! Kad, umesto tebe, pogledam šta ima o f-ji
[att_img]
vidim da je već pisano o sličnom problemu u temi
Povezivanje ćelija iz različitih fajlova, pa predlažem da vidiš kako je tamo rešavano. Naravno, HELP je za ovakve stvari nezaobilazan, naći ćeš lepo ilustrovane primere za sve.
[ 3okc @ 18.11.2008. 13:30 ] @
..A u konkretnom slučaju
[att_img]
za neka dva fajla, RN1 i RN2, u kojima sam ciljanoj ćeliji (u oba fajla) dodelio ime IZNOS_FAKTURE (da ne bih morao da vodim računa o adresama tih ćelija), kreirao sam "uzorak putanje" do proizvoljnog fajla, npr RN1, i toj istoj ćeliji dodelio pomenuto ime (aktivna ćelija na slici, L4). U toj putanji, bojom su ti obeleženi delovi (koji će tebi možda biti podložni promeni). U koloni L, od L11, bi se nalazila imena fajlova, a u koloni M, od M11, proizvoljne putanje do istih fajlova -- f-jom SUBSTITUTE() menjaju se samo nazivi fajlova.
Ovo su ti sve pomoćne kolone da bi bilo jasnije šta šalješ u INDIRECT().
[ Nikodruginoja @ 18.11.2008. 15:18 ] @
Veliko HVALA...pokusacu da uradim nesto
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.