[ vipow_s @ 17.11.2008. 22:23 ] @
| Veceras sam video na TV-u reklamu za Open ADSL by Telekom Srbija, jel ima neko ideju o cemu se radi?
Povecanje brzine (uploada recimo), smanjenje cene, neki novi paket?
Neverevotano je kako trose pare na reklamu a ne kazu nista.
I da, ne mislim na Opet IPTV uslugu. |
[ zdr @ 18.11.2008. 15:27 ] @
Da, sad sam i ja video na TV-u.
Nesto kao 'rolerkoster' ubrzanje! LOL
Ako su mislili na ovih 50% sto je vec povecano onda su jako jako smesni....
[ pasi @ 18.11.2008. 16:19 ] @
[ bokivr @ 18.11.2008. 16:55 ] @
Jel ima neko iz Telekoma da nam da informaciju,o cemu se radi?
[ Metathron @ 18.11.2008. 19:09 ] @
Da reklama ide vec 2-3 dana i neverovatno je da sto kaze kolega reklamiraju nesto a iz njihove reklame ti uopste nije jasno sta, niti to postoji zvanicno na sajtu kao neka informacija.
[ Laki_Gen @ 18.11.2008. 19:42 ] @
To je kao ona reklama "Kupuje se na trafici, a nisu novine". Ja bio ubjedjen da ce to biti reklama za kondome, samo ih kao sramota da kazu kondomi, nego ce izac sa nekim bombsticnim imenom marke. Na kraju - cigare! Jel' ima negde da se pogleda ta reklama?
[ calexx @ 18.11.2008. 19:51 ] @
Ja pitao neke iz Telekoma, kažu da je u pitanju Open IPTV što znači da ni njima još nije rečeno ili ovi prave stvarno čudne reklame.
[ vipow_s @ 18.11.2008. 20:00 ] @
Zanimljivo je da je logo u toj reklami za tu fantomsku Open ADSL uslugu isti/slican kao i logo za Open IPTV. E sad da li to znaci da mozda planiraju neke pakete IPTV + ADLS ili nesto slicno...ili im jednostavno doslo da ga nazovu sa "Open" pa da mu daju isti logo kao i IPTV..
[ petrash @ 18.11.2008. 20:06 ] @
Ovo su samo glasine,da nebude zabune....open adsl je namenjen samo za korisnike iptv,veće brzine,veći upload!
[ Laki_Gen @ 18.11.2008. 20:44 ] @
Ma sta kazes? Veci upload? Taman sam povjerovao, dok nisam procitao upload! Ni na sajtu nema nista o tome...
[ easyyu @ 18.11.2008. 20:44 ] @
Citat: petrash: Ovo su samo glasine,da nebude zabune....open adsl je namenjen samo za korisnike iptv,veće brzine,veći upload!
Odakle ti ova informacija?Link?
[ combuster @ 18.11.2008. 21:22 ] @
Ma bre lupetanja, treba da dodje do novih povecanja brzina jer ih je i sbb najavio cim dobiju od ratela dozvolu za uvoz neta, pocece i sa voip-om pa ce onda telekomova strategija sa smesnim upload-om da bude izlisna. Bice nekih gadnih tumbanja osim ako se ne dogovore da zajedno taj proces malo uspore radi licne dobiti. Samo laganica, a te fore veci dl/ul samo za korisnike iptv-a je najveca glupost koju sam cuo, odmah odliv klijenata iz svih gradova osim beograda, novog sada, kragujevca i nisa.
[ zdr @ 18.11.2008. 21:51 ] @
Neko je jednom napisao da ljudi iz Telekoma redovno citaju ovaj forum...
hehe! pa mi im dodjemo kao ogledni uzorak 
Malo puste buvu pa gledaju reakcije....
Zato im evo moja reakcija: DAAAAJTEEEE NAMMM BRZIIII INTERNET!!!!
Pogotovo upload!!!!!
Nadam se da sam bio jasan 
[ stonex @ 18.11.2008. 23:34 ] @
Evo i moje reakcije : Klosarcine jedne lazovske !!!
[ Strale @ 19.11.2008. 00:09 ] @
ne znaju ni oni sami sta su smislili
[ Metathron @ 19.11.2008. 02:02 ] @
meni samo nije jasno 200k clanova ES foruma i niko da se nadje da izvuce neku iole pouzdanu informaciju i okaci je ovde.
[ bubalo @ 19.11.2008. 04:12 ] @
Citat: Metathron: meni samo nije jasno 200k clanova ES foruma i niko da se nadje da izvuce neku iole pouzdanu informaciju i okaci je ovde.
Upravo ti ljudi iznad govore da i u telekomu nemaju pojma.
[ fanfon @ 19.11.2008. 06:44 ] @
Ne znam sta se cudite. Moj prijatelj u Kanadi ima nkablovski net nesto malo preko 9 Mb download, a upload oko 330Kb. To je oko 30 puta manje. Tako da sve te vike tipa dajte nam 1:2 ili 1:3 ili4 nisu nba mestu.
[ MilosDj @ 19.11.2008. 07:12 ] @
Mozda, samo mozda postoji mala-suptilna razlika izmedju 330Kb i 5 Kb UL!
[ Mileca @ 19.11.2008. 10:11 ] @
Zvao sam Telekom i oni stvarno nemaju pojma.Kazu da se reklama odnosi na vec pomenuto povecanje od 1. novembra.Kad sam rekao da to sto je navedeno u reklami nema veze sa onim od 1.novembra(gde je povecanje 50 ili 0%) a ne prelazak na visi paket ,rekli su da su reklamu pravili u Bg pa nemaju pojma a ja sam pricao samo sa zenom u centrali u Cacku.Zasta li su placeni?
[ Metathron @ 19.11.2008. 11:45 ] @
Citat: bubalo: Upravo ti ljudi iznad govore da i u telekomu nemaju pojma.
Kanjiza Kraljevo Kotez Surcin Apatin Cacak Nis Novi Sad Beograd, pa ti ljudi gore imaju informaciju staru ko lanjski sneg, kad je neko dobio informaciju od info sluzbe ili zvanicnog sajta, ja govorim da ovde ima ljudi sa kontaktima, ljudi iz struke iz sveta IT, suparnickih firmi i samog telekoma. Nemoguce da niko ne moze da da tacnu informaciju o cemu se radi.
[ [REaS0n] @ 19.11.2008. 13:59 ] @
ja bih rekao da se radi o ovom novembarskom povećanju
[ zderavko @ 19.11.2008. 14:42 ] @
Open IPTV ----> Open ADSL, nema tu nekakve misterije, šta ste se primili. U pitanju je samo reklama, kao za Analogno Digitalnu SezamPro Liniju i slično. "Brendiranje" usluga za šire (neuke) narodne mase.
[ aco85 @ 19.11.2008. 15:17 ] @
Pa ljudi sta ste se primili na lelekomovu reklamu, to vam je samo markentisko-psiholoski trik. Dok mi neznamo sta se ustvari hoce sa reklamom i pricamo o njoj mi upravo potpadamo pod uticaj iste i reklamiramo proizvod, sto je naravno i cilj reklame. Znaci sto manje pricamo o tim reklamama, to one vise gube na znacaju, tj. oni sto su ih platili dzabe su bacili pare.
[ Laki_Gen @ 19.11.2008. 15:37 ] @
Sto se mene tice, mogli su da dovedu brdo djece sa kucicima i macicima i svi obuceni u vesele boje i neku relax muziku u pozadini, dzaba im. Neka im ga njihov Open-whatever.
[ MMaarrCCoo @ 19.11.2008. 20:22 ] @
Da nije neko,slucajno,video potpis firme koja je radila reklamu,pa da se raspitamo kod njih za pojasnjenje.Negde,neko mora da zna nesto konkretno o ovoj temi.
[ Stefan Jocic @ 19.11.2008. 20:42 ] @
Ma mene ne zanima uopste sta su sad novo smislili.Verovatno ponovo zele da UZIMAJU novac...i da daju neku shit uslugu!Ali kao sto vec neko rece verovatno je ovo reklama za Open IPTV!Verovatno hoce da popune nedostatak/gubitak para do nove godine...pa zato ovo rade!
[ argus1 @ 19.11.2008. 20:53 ] @
Ljudi, mogli ste da primetite da kazaljka "zakuca" na 2048 (2Mb).
To je sada Paket 3 (nekada 1,5 a sada 2Mb).
Mislim da se džabe palite.
To je bila reklama za ovo poslednje povećanje brzine. (već mi se zavrtelo u glavi od ovih vratolomnih 1,5Mb koje imam od 01.11.)

[ vipow_s @ 19.11.2008. 21:56 ] @
Da, ima na reklami i prikaz brzine, tj. sat se zakuvaca na 2048.
Moja pretpostavka u ovom trenutku je da pokusavaju da brendiraju svoju postojecu ADSL uslugu. Krenuli su sa OPEN IPTV, pa se setili da bi i ADSL mogao tako da se zove i nastade OPEN ADSL.
Mislim da cemo videti kroz neki dan o cemu se radi. Mozda nekom slucajno kada dodje na posao padne na pamet da azurira telekomov sajt...mozda.
[ stonex @ 19.11.2008. 22:18 ] @
2048 ... to je tacno , ali primecujem da se reklama sve vise i vise vrti . Sada razmisljam nesto pa zakljucujem da sto se vise ovde prica o ovoj temi tako i oni pojacavaju marketing za Open ADSL . Mozda nam lupaju kontru iz zahebancije ?
[ jevic989 @ 19.11.2008. 22:22 ] @
Ovako narode ove informacije koje sam nabavio u vezi "brzeg neta" su istinite...:D
Radi se o sledecem, dakle OPEN TV predpostavljam da svi znate o cemu se radi, da je to digitalna televizija koja ide putem ADSL kabla...itd,
OPEN ADSL je dodatni paket korisnicima OPEN TV koji ce imati "jako veliku" brzinu za nase jadne uslove...jer signal OPEN TV mora da ide preko
minimalne brzine od 4mb/s DW i UL dakle toliki ce i net biti...Ove informacije mi je dao drug koji zivi u Zagrebu i on OPEN TV ima vec 3 godine tako
da me je uputio u te vode...toliko za sad...znaci zakljucak je sledeci za nekoliko meseci do godinu dana sve nase kablovske mozemo slobodno da
kazemo da su u "cabru" jer dolazi digitalna televizija koja ce doneti digitalni signal i brzi net...Ja mislim da ce od narde godine sve ovo poceti...znaci od prilike oko
januara...toliko za sad...
[ Strale @ 19.11.2008. 22:30 ] @
hehe umesto 768 bice 1536/64 haha
[ buyjoon @ 19.11.2008. 22:45 ] @
Citat: jevic989: Ovako narode ove informacije koje sam nabavio u vezi "brzeg neta" su istinite...:D
Radi se o sledecem, dakle OPEN TV predpostavljam da svi znate o cemu se radi, da je to digitalna televizija koja ide putem ADSL kabla...itd,
OPEN ADSL je dodatni paket korisnicima OPEN TV koji ce imati "jako veliku" brzinu za nase jadne uslove...jer signal OPEN TV mora da ide preko
minimalne brzine od 4mb/s DW i UL dakle toliki ce i net biti...Ove informacije mi je dao drug koji zivi u Zagrebu i on OPEN TV ima vec 3 godine tako
da me je uputio u te vode...toliko za sad...znaci zakljucak je sledeci za nekoliko meseci do godinu dana sve nase kablovske mozemo slobodno da
kazemo da su u "cabru" jer dolazi digitalna televizija koja ce doneti digitalni signal i brzi net...Ja mislim da ce od narde godine sve ovo poceti...znaci od prilike oko
Ne razumem.
Ma i koji ce nam klinac brzi net,
[ optix @ 19.11.2008. 22:56 ] @
Citat: jevic989: Ovako narode ove informacije koje sam nabavio u vezi "brzeg neta" su istinite...
Istinito je jedino ovo sto ti pise u potpisu
Drugar iz Zagreba zna koje ce usluge nuditi Telekom Srbija?! Ne, ustvari, on ih vec koristi tri godine...
Brzina za Internet je nezavisna od brzine za IPTV, jedno nema veze s drugim, dva potpuno odvojena servisa osim sto idu preko istog kabla.
Digitalna televizija (sa, zamisli, digitalnim signalom) postoji ovde vec neko vreme, uveo ju je kablovski operater.
Citat: jevic989:
Ja mislim da ce od narde godine sve ovo poceti...znaci od prilike oko januara...
Ubo si ga ko prstom u ...
[ dekism84 @ 19.11.2008. 23:14 ] @
Ma to je sigurno upload 2048, zamislite samo sledecu reklamu kad budu prikazali brzinu downloada:D
100% Proverena informacija, javio mi drug iz Tokija, oni u Japanu koriste ADSL Telekoma Srbije već 15 godina i kazu da je super! Kod nas se može očevitati sledeće godine... znači oko 26.avgusta u 15:46 po srednjoevropskom vremenu,ako ne tad onda sigurno u trećoj noći punog meseca u četvrtom kvartalu godine! 1000% proverena informacija!
Nekima internet služi samo da bi što većem broju ljudi pokazali koliko su glupi!
[ jevic989 @ 20.11.2008. 00:07 ] @
vidim da niste skapirali sta sam reko...
ocu da kazem da kod od sledece godine nece sve zavisiti od tog telekoma...koji diktira cene a sto se tice paketa za open adsl i tv paketi za internet moraju biti veci nego sto mi imamo...
[ stonex @ 20.11.2008. 00:52 ] @
Citat: jevic989:a sto se tice paketa za open adsl i tv paketi za internet moraju biti veci nego sto mi imamo...
Pazi sinko ovako : sto ti lepo ne odes na spavanje , mozda ces sanjati to o cemu pricas jer kada se probudis videces da si svakakve nebuloze ovde pisao . Ko ti je bre rekao da paketi za internet moraju biti veci ? Pa mogu biti i 64/64 bez problema !
[ combuster @ 20.11.2008. 01:01 ] @
Naprziste lika za 10 :D Sram vas bilo. Ma bre opustencija, brendiraju svoju uslugu sad redom, openiptv, openadsl maltene ti kazu udji otvoreno je samo plati :D Koji smo mi debili...
[ Marenović Slaviša @ 20.11.2008. 04:39 ] @
Mozda ce da krenu sa SDSL-om :)
[ Slobodan Milivojevic @ 20.11.2008. 10:52 ] @
Samo sta li je tu open u celoj prici, to mi nije jasno.
[ Majstor_Pućko @ 20.11.2008. 11:08 ] @
Meni jos manje.
Citat: jevic989:
Ja mislim da ti trebas da uzmes malo kljigu u sake i da ucis do januara naredne godine, pa ne bi lupetao ove gluposti.
[ cephei @ 20.11.2008. 11:39 ] @
...meni jos manje...
mada je opste poznata stvar da "dragi nas ITSP Telekom" pravi prezentacije bri i pri ISDN-a , ADSL-a i koje cega (i to onako sa mnogo pompe po celoj srbiji kao da su otkrili toplu vodu ,iako narod koristi tu uslugu odavno) da bi neki njihovi inzinjeri sa fantomskim "zrenjaninskim" diplomama odnosno PR menadzeri uzeli masne dnevnice za prosipanje supljeg u jos vece suplje za kliktanje po PPoint-u i krkanje po restoranima i hotelima....
..hocu da kazem da sam zahvalan shto nash T hoce da nas blagovremeno informise i temeljno upozna sa najnovijim tehnologijama i posteno uzme pare prodajuci maglu i da mozemo samo da gledamo i klikcemo u j... 64k UP .....
tako isto i njihove reklame ...pranje para ,debele provizije ,rupe u zakonu .... i usput nam mazu oci sa necim shto je jos odavno provaljeno cisto ono kao .... zive u staroj slavi ... pitam se kojoj - doneli nam broadband za 1 din .... vracam se ja na ISDN
sorry za ZR rispekt pipl - bez ljutnje
ali svi znaju da jos tamo mogu da se odrade jagnjece diplome i da posle radis u telekomu ...
[ stonex @ 20.11.2008. 17:35 ] @
Zvao sam 9813 i kaze mi lik da je to reklama za ono povecanje od 1. Novembra . Pitam ja sto onda kasne sa reklamom a on ce :''pa znate mnogo je ljudi neobavesteno pa im se obracamo putem reklame , cisto da znaju da su im povecane brzine ! "
Ja to tumacim ovako : Gradjani ove zemlje su toliko glupi da ne mogu sami da primete promenu brzine , vec Telekom mora da pusti reklamu koju je verovatno sa sve terminima platio nekoliko desetina hiljada eura .
[ Laki_Gen @ 20.11.2008. 17:51 ] @
Sve mi zao sto nemaju tih par desetina 'iljada evra. Siroti, nemaju od koga uzeti.
Mozda je samo taj lik na 9813 neobavesten, pa prica sta mu prvo padne na pamet. Sumnjam u svrhu takve reklame.
Mozda kao brendiranje svoje usluge i obracanje potencijalnim korisncima, sve ostalo je besmisleno. Barem sto se tice marketinga.
[ cephei @ 20.11.2008. 19:22 ] @
Citat: stonex:
Ja to tumacim ovako : Gradjani ove zemlje su toliko glupi da ne mogu sami da primete promenu brzine , vec Telekom mora da pusti reklamu koju je verovatno sa sve terminima platio nekoliko desetina hiljada eura .
Xixixix ni to nije iskljuceno ...
[ vipow_s @ 21.11.2008. 16:00 ] @
Text reklame je izgleda izmenjen tako da reklama otprilike ima sledeci smisao: svi postojeci korisnici ADSL-a prelaze na brzi paket, bla bla, Open ADSL.
Znaci zakasnela reklama + brendiranje usluge.
[ Strale @ 21.11.2008. 21:12 ] @
i promovisanje IPTV-a
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|