[ Pendula @ 20.11.2008. 14:27 ] @
Pozdrav ljudi,
imam jedan iritantan problem koji se sastoji u sledećem:
sve je radilo OK do pre neki dan ali sada kada odem na google.com otvara se Holandski Google, kada ga prebacim na engleski i dalje su sve reklame lokalizovane za holandiju. Mislio sam da problem do googla ali MSN LiveID SignUP je takođe na holandskom... zašto ceo internet misli da ja živim u Holandiji???
U control panelu pod regional setings lepo stoji da živim u Srbiji, išao sam na http://aruljohn.com/ i ostale sajtove koji su uredno zaključili da IP adresa pripada Srbiji, Holandski jezik nemam ni instaliran. Ovo se dešava i sa Fire Fox-om 3.04 i sa IE7, zaboravih da napomenem da je OS Vista+SP1 Jel ima neko nekakvo rešenje... ovo baš nervira.

Hvala unapred,
Pendula
[ mt2807 @ 24.11.2008. 10:31 ] @
nisi jedini i meni to se isto desava moguce da je do provaidera menjali su cini mi se ip range ja sam kod beotela
[ Jericho @ 14.07.2009. 12:05 ] @
Proveri u Regional Settings da ti nije postavljen holandski, to bi takodje sve objasnilo
[ superbaka @ 14.07.2009. 14:10 ] @
Tor, proxy...?
[ Jericho @ 14.07.2009. 16:29 ] @
Dobro je da sam procitao celu poruku

Citat:
Pendula

...U control panelu pod regional setings lepo stoji da živim u Srbiji...

Zanimljiv problem u svakom slucaju... ne lici mi da Pendula koristi Tor, proxy servere i slicno, pre lici na "obicnog kucnog korisnika" - a Tor, JonDo i ostala anonimna banda ionako ne koriste stalno isti server, tako da bi se menjala lokacija, od Kine do Paragvaja, nema sanse da bi stalno bila Holandija.
[ Catch 22 @ 14.07.2009. 18:37 ] @
Valda se glavni čvor na koji je vezan telekomov link nalazi u Holandiji, a tamo je onda izgleda nastao nekakav nerazrešiv "Gordijev čvor"?
[ optix @ 14.07.2009. 20:49 ] @
Verovatno se radi o novom opsegu IP adresa, pa je potrebno neko vreme da se propagira (sajtovi update-uju svoje baze) kome su adrese locirane...

U whois bazi je prethodno stajalo da su dodeljene RIPE-u (agenciji zaduzenoj za dodelu adresa na evropskom kontinentu), koji se nalazi u Amsterdamu...