[ ToxicMind90 @ 20.11.2008. 20:06 ] @
drug je kupio hard disk WD 160GB SATA 2 i kad sam mu stavio u racunar i pokrenuo instalaciju xp kad dode do onog dela gde se prave particije stane i ispise plavi ekran sa greskom. Pokusao sam par puta i nista svaki put izbaci gresku. Posle sam pokusao da instaliram WIN 98 i to se normalno instaliralo. Probao sam i kroz 98 da intaliram xp al opet nece. Da li je problem u HD ili u cemu je problem? A da i zaboravio sam da kazem probao sami xp sp1 i sp2 koji kod mene rade al kod njega nece.
[ comilius @ 25.11.2008. 18:55 ] @
Nisam neki strucnjak ali mogu da ti kazem sta je meni pomoglo u istoj situaciji... Usla sam u BIOS, Integrated peripherals, Onchip SATA mode sam podesila da bude IDE i sve je radilo kako treba... Javi kako napredujes
[ ToxicMind90 @ 25.11.2008. 20:54 ] @
e pa toga u BIOSu nema :S
kako je to moguce? Da li mu je onda potrebno flashovati BIOS?
[ HamoHapic @ 25.11.2008. 21:26 ] @
SATA drive
trebaju ti driveri za njega

ima o tome milion tema na forumu.

[ ToxicMind90 @ 26.11.2008. 10:13 ] @
nisam se nesto najbolje snasao u pretrazi al sam nasao par stvari u vezi kojih imam pitanje. Postoji neko podesavanje za raidove ali je izvan windowsa i u to podesavanje se pri bootu ulazi pritiskom na neke testere,nemogu da se setim tacno kojih,ali u biosu nista svaku stavku sam pregledao i nista... sad kako da instaliram drivere>skinuo sam drivere sa asusovog sajta i kako sad da ih instaliram(nisam nasao u pretragi tema kako se to radi)?
[ Take 5 @ 26.11.2008. 23:15 ] @
Citat:
ToxicMind90: ... sad kako da instaliram drivere>skinuo sam drivere sa asusovog sajta i kako sad da ih instaliram(nisam nasao u pretragi tema kako se to radi)?

Mislis, mrzelo te da trazis!
Zadnjih nekoliko meseci se svakog dana na forumu pojave bar 2-3 nove teme sa potpuno istim problemom i pitanjem "Kako da resim?"
Mogao bi da pocnes sa citanjem foruma odavde, a ne bi bilo lose i da bacis pogled i ovde.

;)
[ Stranger2 @ 27.11.2008. 05:20 ] @
ja na jednom DELL-ovom kompjuteru isto nisam mogao da instaliram windows xp umesto viste. mislio sam da je kompjuter zakljucan da mora koristiti vistu ali sam slucajno u BIOS-u iskljucio neku opciju gde se spominjao RAID i nakon toga instalacija windowsa xp je protekla kao od sale.

Citat:
Postoji neko podesavanje za raidove ali je izvan windowsa i u to podesavanje se pri bootu ulazi pritiskom na neke testere,nemogu da se setim tacno kojih,ali u biosu nista svaku stavku sam pregledao i nista...

pa meni se cini da pricas o BIOS-u. U bios se uglavnom ulazi pritiskom na taster "Dell" ali ne kod svih kompjutera. U uputstvima od maticne ploce mora biti objasnjeno kako se ulazi u bios, kao i objasnjenja sta koja opcija u biosu znaci.
[ Seeker555 @ 29.11.2008. 15:44 ] @
Koju maticnu plocu imas?
[ dava @ 29.11.2008. 19:44 ] @
Pogledaj u BIOS-u da li imas opciju 'Native SATA mode', ako da, postavi je na disable pa onda probaj.
[ ToxicMind90 @ 01.12.2008. 19:09 ] @
Citat:
Take 5: Mislis, mrzelo te da trazis!

u pravu si :P
Citat:
Stranger2
pa meni se cini da pricas o BIOS-u. U bios se uglavnom ulazi pritiskom na taster "Dell" ali ne kod svih kompjutera. U uputstvima od maticne ploce mora biti objasnjeno kako se ulazi u bios, kao i objasnjenja sta koja opcija u biosu znaci.

Citat:
dava: Pogledaj u BIOS-u da li imas opciju 'Native SATA mode', ako da, postavi je na disable pa onda probaj.

nisam toliko glup da ne znam da udjem u bios a lepo sam reko da sam ceo bios pretrazio a nigde nikakva opcija nema da pise niti sata niti raid a sto se tice tog raida ispisuje na ekranu da kombinacijom 2 tastera moze se uci u mod za podesavanje raida u kojem kad udjem nije moguce nista podesiti

Citat:
Seeker555: Koju maticnu plocu imas?

nemam pojma,neradi se o meni vec o drugovom kompu,ima neki asus,al nije bitno prodao je sata i kupio mesto toga ata koji sam bez problema formatirao i stavio mu win i sad radi super
[ Crno Srce @ 02.12.2008. 05:36 ] @
Citat:
ToxicMind90: nemam pojma,neradi se o meni vec o drugovom kompu,ima neki asus,al nije bitno prodao je sata i kupio mesto toga ata koji sam bez problema formatirao i stavio mu win i sad radi super

.....sa konja na magarca.....