[ chiPC @ 22.11.2008. 08:45 ] @
Dakle,sa interneta sam skidao neke kataloge i brošure, u PDF-u naravno, ali su bili zaštićeni i nije ih bilo moguće štampati ili recimo ponovo snimati sa drugim nazivom. Kako se to radi tj. kako da zaštitim neki dokument u PDF formatu.
[ mihajilo @ 22.11.2008. 14:25 ] @
nikako :)
mislim to kao pdf dokumenti kada se kreiraju zastite se da ne mogu da se stampaju, ali imaju programi koji tu zastitu razbijaju za manje od sekunde(rusi se dosetili) :)
tako da nema smisla ta zastita, al dobro racuna se da dobar deo ljudi to ne zna, kad razmislim, bolje da admin obrise moj post, da to ostane tako :)
mada cini mi se da ti ovo nisi pitao da bi ti zastitio dokumente, zar ne? :)
[ chiPC @ 22.11.2008. 15:30 ] @
Citat:
mihajilo: nikako :)
mislim to kao pdf dokumenti kada se kreiraju zastite se da ne mogu da se stampaju, ali imaju programi koji tu zastitu razbijaju za manje od sekunde(rusi se dosetili) :)
tako da nema smisla ta zastita, al dobro racuna se da dobar deo ljudi to ne zna, kad razmislim, bolje da admin obrise moj post, da to ostane tako :)
mada cini mi se da ti ovo nisi pitao da bi ti zastitio dokumente, zar ne? :)

Ma normalno , znam da se to razbija k'o od šale, nego me eto interesuje kako se štiti iz Adobe Acrobat-a recimo ...
Čisto me interesuje koja je to opcija?
[ Skandy @ 22.11.2008. 17:17 ] @
Prilikom kreiranja PDF dokumenta iz bilo kog programa koji moze da snimi dokument kao PDF, imas opciju "security", tu cekiras sta zelis da bude zabranjeno i to je to.

Evo kako to izgleda:
[ chiPC @ 22.11.2008. 20:17 ] @
Citat:
Skandy: Prilikom kreiranja PDF dokumenta iz bilo kog programa koji moze da snimi dokument kao PDF, imas opciju "security", tu cekiras sta zelis da bude zabranjeno i to je to.

Evo kako to izgleda:

hvala Skandy josh jednom si pokazao da si car!!!
Pozz
[ chiPC @ 22.11.2008. 20:38 ] @
Ali, uvek neko ali, ne nadjoh ga u Quark-u 8
[ euripyd @ 23.11.2008. 17:10 ] @
sve sto se vidi na ekranu i sve sto se cuje na zvucniku moze se kopirati i umnozavati.
[ chiPC @ 24.11.2008. 06:54 ] @
Citat:
euripyd: sve sto se vidi na ekranu i sve sto se cuje na zvucniku moze se kopirati i umnozavati.

Ma nismo izmislili toplu vodu