[ intelekt @ 28.11.2008. 08:38 ] @
Imam dva pitanja na koja nisam nasao odgovor na forumu: 1. Dobijam neke tabele u excelu i u zavisnosti od broja stavki u tabeli, potrebno je da taj fajl posaljem mailom kad prekoraci xy komada. Nabasao sam na ovaj makro: Sub TryThis_email() Application.Dialogs(xlDialogSendMail).Show "Spisak brojeva", True 'xlDialogSendMail recipients, subject, return_receipt End Sub Radi posao, ali mi je potrebno da ispred "Spisak brojeva" ubacim celiju A1, u kojoj se nalazi naziv firme, tako da u subjectu maila dobijem: Naziv_firme Spisak brojeva. A ne bi bilo lose da negde (ne znam gde) stavim e-mail kontakt na koji se salje mail, tako da se automatski pojavi u "To:" polju. 2. Ovo izgleda ne moze al aj da vidim: da li postoji mogucnost u excelu 2003 da se napravi hiperlink ka makrou? Vezano za gornji problem, mogu da stavim u celiju text npr. "Previse stavki - poslati mailom" pa bi bilo prakticno da taj text pretvorim u hiperlink ka gornjem makrou (alternativa je da napravim ctrl+neki_taster, posto bi ovaj makro koristile jos neke kolege pa da im sto vise olaksam). |