[ mijatovic_86 @ 29.11.2008. 15:34 ] @
| Dakle prica ide ovako, otvorena fiona externa na stolu i krene da ustanem i zakacim kabl, i oborim fioku, ali u letu uhvatim kabl od napajanja fioke i fioka padne na moju papucu i relativno meko sleti , i ja se uhvatih za kosu brzo dizem fioku stavljam napajanje u nju i palim hard, i sreca kratkotrajna sve radi kako tea. i ja reko e neces ga majci sve podatke koje sam imao tu pocinjem da kopiram na novi komp, ceo backup, oko 56 GB sitnih fajlove oko elektronike, i oko 5 GB stvari za Fakultet...
I ne lezi vrace krecem da ustanem da idem da se umijem od shoka kako mi je hdd mogao nastradati i zakacim kabl opet :(:(: ali ovog puta spasa nema direkt na parket fioka sa sve napajenjam ubodenim :(
Sad kad ga upalim pocne da vrati i onda se cuje:
4 ili 5 puta u paru Cak CAk Cak cak Cak cak.... i na kraju jednom Cak i ugasi motor hdda, i to je to....
Da li nekako postoji nacim da ovo se sredi za manje od 20 E ili ne... Posto toliko mogu da izdvojim sada...
e sad elektronka je sigurno ispravna ali mislim da mehanika nije, sto je naravno gori slucaj zar ne :( a to znaci da bez otvaranja hdda u "clean room" nema nista ??
Help |
[ gsimon @ 30.11.2008. 04:06 ] @
Citat: mijatovic_86:
Da li nekako postoji nacim da ovo se sredi za manje od 20 E ili ne...
ne .....
[ dusanissimus @ 30.11.2008. 07:35 ] @
cek...bekapovao si hdd ili nisi?
[ ptak 13. @ 30.11.2008. 09:49 ] @
Ja sam razumeo da je covek uradio beckup HDDa ali to ne resava problem jer njemu nisu toliko bitni podaci koliko HDD ! ! ! Inace problem je neresiv za 20e sigurno, mada pitaj u nekom servisu !
[ calexx @ 30.11.2008. 15:57 ] @
Takav hard ni nov ne vredi 20e pa pretpostavljam da je mislio na podatke. Prema opisu kvara, firma koja bi nešto mogla da uradi ne bi ni pogledala koji je hard u pitanju za te pare.
[ mijatovic_86 @ 30.11.2008. 20:56 ] @
nazalost nisam backupovao.... sve slike zadnjih 6 godina su mi ostale na njemu :(:(:(
koliko bi trebalo za ovo da se sredi,orijentaciono ?
[ bakara @ 30.11.2008. 20:59 ] @
Pa vise nego sto ces zeleti da das...
Ali sledeci put svakako kupi wi fi eksterni disk 
[ ranikolahdd @ 02.12.2008. 10:02 ] @
ako si lucky oko 300e i to ako nije izgrebana ploca...
Pozz
[ dusanissimus @ 03.12.2008. 15:38 ] @
@ranikolahdd
ti si bas optimista?
[ ranikolahdd @ 04.12.2008. 08:43 ] @
sto?
[ JOJO847 @ 04.12.2008. 10:27 ] @
necu nikoga da branim, ali spomenuta cijena je realna.
[ mijatovic_86 @ 05.12.2008. 01:29 ] @
:(:(
PA nsita pamet u glavu i sve backuve sad radim na DVDe u triple kopije...
nauk , ko se jednom o mleko opece, taj i u jogurt duva :)
Hvala svima i izvinite na cimanju
[ BigFoot @ 07.12.2008. 20:24 ] @
Ja imam drugi slučaj. Crkla je elektronika na WD2000, probao da promenim i stavim drugu ispravnu, greje joj se mali kontroler do konektora sa 4 pina u sredini diska (motor kontroler?), disk se okreće i periodično čukne. Isključio sam da ne pravim veću štetu. Kakve su šanse za spas podataka? Da li je moguće otvoriti HDD i sa ispravnog prebaciti glavu i unutrašnju elektroniku u neispravni, npr. na ovaj način?
[ Take 5 @ 07.12.2008. 22:04 ] @
^ Na tom linku koji si postavio je uputstvo otprilike tipa: "Brain Surgery: Do It Yourself" ("Neurohirurgija: Uradi sam"), nije ni cudo da spasavanje podataka sa takvih diskova onda kosta toliko.
:)
[ gsimon @ 09.12.2008. 00:37 ] @
Citat: Take 5: ^ Na tom linku koji si postavio je uputstvo otprilike tipa: "Brain Surgery: Do It Yourself" ("Neurohirurgija: Uradi sam"), nije ni cudo da spasavanje podataka sa takvih diskova onda kosta toliko.
:)
Pa lepo je napisano ....:
Disclaimers/Caveats:
1) I take absolutely no responsibility for any damage accrued to any piece of hardware while attempting this procedure. It is 100% completely at your own risk. Opening the drive WILL VOID YOUR WARRANTY!
The likelihood of success is STILL UNKNOWN since I have yet to receive a new controller. However, if you read on, you may come to realize the feasibility of such a task.
2) Opening a hard disk and exposing it to the air may cause permanent damage to the data stored within.
3) The alignment of the permanent magnets may pose an issue. They need to be aligned exactly right. Take notice of the upper magnets position before you unscrew it.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|