[ mirko1949 @ 30.11.2008. 20:03 ] @
| Pozdrav,
imam D-Link wireless g access point DAP-1160, kablovski net i par notebook-ova, pa me interesuje da li je moguce u njega direktno utaknuti kablovski modem, i onda konekciju na taj nacin podeliti notebook-ovima? I ukoliko je moguce, kako? Ukoliko nije, sta bi mi trebalo za tako nesto?
Unapred hvala |
[ Kolins Balaban @ 02.12.2008. 11:46 ] @
moguce je ako modem moze raditi i kao router. inace tesko. nisam siguran da taj access point moze raditi kao router. u tom bi slucaju opet rijesio problem
[ Elmir Becirovic @ 10.12.2008. 08:05 ] @
kasnim ali evo....
Kako sam ja skontao ti bi modem prikljucio na jedan od LAN izlaza na AP-u i onda bezicno dijelio kablovski net.....naravno da se moze izvesti... jer i sam wireless router ti je modem+AP....
OVo mozes uraditi tako sto na modemu postavish IP adresu da bude iz opsega 192.168.0.xxx(sve osim broja 50 jer je 50 rezervisana za AP,,,,evo ja cu uzeti kao da si setovao da je 192.168.0.199) sada u AP-u nashtimash da bude u access point modu i save settings....nakon sto AP prihvati podeshavanja odesh na LAN setup i podesih Gateway Address na adresu svog modema i opet save settings i sada bi trebalo da radi ono sto si ti htio....
[ fade @ 10.12.2008. 10:49 ] @
I komsija pored se nakaci i surfa na tvoj net... Pogotovo korisno za vise komsija ako zivis u zgradi, pa svima delis net...
[ rajo88 @ 01.01.2009. 18:20 ] @
Citat:
fade: I komsija pored se nakaci i surfa na tvoj net... Pogotovo korisno za vise komsija ako zivis u zgradi, pa svima delis net...
Ukljucis MAC filtriranje i resis problem ;-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.