[ tdjokic @ 16.11.2003. 18:27 ] @
Cini mi se da je ova vest vredna paznje korisnika Linuxa, a i sire:

http://story.news.yahoo.com/ne..._te/brazil_s_linux_adventure_1

Ukratko, vlast je odlucila da zemlju usmeri prema koriscenju Linuxa. Kazu: "Koriscenje MS softvera je ekonomski neodrzivo." Cudno, kod nas, koji smo ista sirotinja, koriscenje MS softvera, nasi kazu da je ekonomski odrzivo.
[ valajbeg @ 16.11.2003. 19:21 ] @
Da .. al' ima jos jedna stvar .. nista ne moze biti toliko rasireno a DZABE..(samo hotmail hehe) pogledajte kako je suse zastitio svoje kopije..
kakva tatva cjena .. Oni ce imati ogromnu zaradu ..
a kako je krenulo sa komrecjalnim softwerom za Linux-Unix_like ko zna gdje ce zavrstiti.
[ tdjokic @ 17.11.2003. 00:04 ] @
Meni se jos uvek cini neuporedivo jeftiniji Linux, cak i ako kupujes SUSE ili slicnu zaticenu distribuciju, sa nekim specijalnim programom za instalaciju ili slicno. Kod MS-a platis samo pocetni program onoliko koliko kod SUSE i slicnih ceo komplet. Osim toga, nove distribucije samo bujaju (www.distrowatch.com) a ima ih i sasvim besplatnih. Ja trenutno koristim Knop-ian (Knoppix / Debian) i radi mi sasvim u redu za moje potrebe. To je i glavna kvaka u celoj stvari: kod MS-a moras da kupis neki Windows, bez obzira da li ces raditi samo kod kuce, neke obicne stvari, malo mejla i to, ili ces se upustiti u neke velike projekte. A kod Linuxa moze da posluzi i neka "leva" distribucija.