[ dr.AgOlO @ 16.11.2003. 19:08 ] @
| Molio bih one koji znaju kako da mi pomognu da to urade :)
Naime, kao sto pise u temi rec je o modemu na SuSE 8.1 . E sad jos nesto sto bi vam bilo od koristi je da mi je SuSE nasao ovaj modem ali pod stavkom Unknown devices (Suse Box) ??
E sad citao sam neke postove na ovom forumu i skinuo drajvere sa Linuxant.com (tako valjda bese) ali opet modem ne funkcionise. Drajvere sam instalirao pomocu Yast-a i sve je ok proslo ali ... pricu znate.
Ajde malo pomoci.
Pozdrav! |
[ TiXo @ 16.11.2003. 21:10 ] @
daj jos malo podataka...
koji drajver si probao? ove free zezalice koje od skoro dele? ili nesto staro?
jesi pogodio kernel (NHF)?
pokusaj sa tar.gz-om...
imas po es-u link do gomile tar.gz drajvera koji nisu osakaceni na 14.400 ili vec koliko.
T.
[ dr.AgOlO @ 17.11.2003. 09:17 ] @
Da, zaboravih da kazem da je Rockwell-ov chip u pitanju, zato sam i isao na Linuxant.com da skinem drajvere za njega (ako se ne varam Rockwell je sad Conexant) i odabrao sam drajvere za moju verziju kernela 2.4.18-G4.
Takodje sam negde u Linuxu video kao neki info za ovaj drajver gde je pisalo da "nije aktivan".
Eto toliko podataka od mene a sad dajte neke korisne informacije. :)
Pozdrav!
[ VRider @ 17.11.2003. 15:28 ] @
Ja sam taj problem ("neaktivan drajver") imao jer mi je u BIOSu za "PnP OS" bilo postavljeno yes. Proveri.
[ dr.AgOlO @ 17.11.2003. 18:38 ] @
Hvala vam na pomoci ali sam u medjuvremenu resio "problem".
Sada modem sljaka ok, ali se pojavio novi problem (bar za mene) kad pokusam da otvorim neku internet stranicu (u Konquerior??) stalno dobijam "unknown host".
Sta je sad u pitanju?
[ Miroslav Strugarevic @ 17.11.2003. 20:15 ] @
Code:
bash-2.05b$ cat /etc/resolv.conf
nameserver 194.106.188.17
nameserver 194.106.188.2
bash-2.05b$
Zameni gore date ip adrese sa odgoravajućim (tj. ip adresama tvoj provajdera.).
[ dr.AgOlO @ 17.11.2003. 21:06 ] @
Josh jednom vam svima hvala na pomoci ali uspeo sam da otklonim probleme koje sam imao tj. poruku koju sam dobijao (unknown host) kad bi pokusao da otvorim bilo koju internet stranicu.
Naime evo da vam kazem sta sam uradio,
u Yast2 Modules -> Network Basics -> Start/Stop Services su mi svi servisi bili onemoguceni (#) ukljucujuci i http, smtp, pop3 ... ???
Ono sto sam uradio sigurno naslucujete a to je da sam ih aktivirao i sad sve ok sljaka (ako malo bolje pogledate u gornjem desnom uglu pod OS :Linux :))
Hvala josh jednom!
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.