[ fearofthemrak @ 04.12.2008. 21:26 ] @
| pao mi je na pod sa 10 cm!
znaci aaaaaaaaaaaaaaa ne mogu da verujem!
sedela sam na podu i ispao mi je iz druke, pravo na objektiv...
i ne radi!!!!!!!
objektiv se zaglavio i sta sad!
joooj...
ukljuci se, zuji, i nista!
Znaci nema mesec dana otkad sam ga kupila......
da li moze nekako da se popravi i da li neko zna koliko bi to bilo?
i ako neko zna da mi javi na pp neki broj telefona!
joj ubicu se...
|
[ bakara @ 04.12.2008. 21:33 ] @
Koji je u opste aparat u pitanju?
[ fearofthemrak @ 04.12.2008. 21:38 ] @
pa digitalni! :)
benq c850
ali moj je, ja sam dala tri stipendije za njega...... ubicu se
[ kobac66 @ 05.12.2008. 06:54 ] @
Posto je u garanciji probaj da ga reklamiras. Ako nema vidljivih ostecenja mozda i prodje.
[ component @ 05.12.2008. 07:46 ] @
I kada ga reklamiraš nemoj slučajno da kažeš da si ga ispustila. Reci samo "odjednom je počeo ovako da se ponaša" 
Verovatno je step motor objektiva "preskočio" i može da se izservisira bez ikakve zamene delova. Meni se slično desilo na starom Canonu (mada nije bilo reči o ispuštanju)
[ Zarko Silic @ 05.12.2008. 07:57 ] @
[ Majstor_Pućko @ 05.12.2008. 10:33 ] @
Citat: fearofthemrak: pa digitalni! 
benq c850
ali moj je, ja sam dala tri stipendije za njega...... ubicu se
Nemoj da se ubijes  Nego baci i sledece 3 stipendije na drugi, pa i njega razbij 
Slaba vajda od popravke, nego vidi da im uvalis nazad ako ga nisi izgrebala.
[ fearofthemrak @ 05.12.2008. 10:34 ] @
da da, samo se odjednom objektiv zaglavio i stoji pod uglom od 20 stepeni.
Jednostavno je pao i to na jednu stranu i zaglavio se.
Mislim aman!
nema sanse da mi ga poprave... a imam garanciju 2 godine aaaaaaa!
[ fearofthemrak @ 05.12.2008. 10:38 ] @
ej al to je prva stvar koju sam ja kupila od svojih para.. mislim prva veca stvar........... aaaaaaa kakva sam idiot!
nije uopste problem u parama, nego u tome sto sam jedva cekala da ga dobijem i odma sam ga sjebala! Debil debil debil!
[ cozmo_im @ 05.12.2008. 10:42 ] @
Pa dobro cero, ne moras se nervirat.
Dobro da ti nije ko mojoj drugarici ispao prvo na stijene a zatim i u more te je postao drustvo morskim zvijezdama...
Ako nema vidljivih ostecenja, probaj sa garancijom ali stvarno. Odnesi i kazi "zaglavio se i to je to, nisam nista pipala". Pa ako prodje - prodje.
Ako ne, sledeci put mirnije ruke (mislim desava se svakom, meni je aparat isto ispao ali preziveo) i Olympus 1030 SW, on izdrzava apsolutno sve. Jeste skuplji, ali vredi.
[ vamsi @ 05.12.2008. 11:00 ] @
Meni se ucinilo da je devojka rekla da objektiv stoji pod uglom od 20 stepeni,
onda to nikako ne moze da prodje kao "zaglavilo se" :)
[ fearofthemrak @ 05.12.2008. 11:17 ] @
ma nema sanse da mi poprave.

e mali krug se nabio u veliki krug i to nakrivo! i zaglavio se. i nece uopste g**** da se upali zbog toga. pretpostavljam da je kvar cisto mehanicki, al ne znam sta da mu radim... nista vidljivo nije polomljeno, ali je ocigledno da mi je pao!
mislim upali se lampica i onda on pokusava da ga vrati i vice zz zz i onda se ugasi posle minut, jer tako sam ga namestila da se iskljucuje, zbog baterije. I eto... Mozda samo treba da se rasklopi i da se vrati to na mesto...
s tim da sam negde procitala da to kosta koliko i aparat... posto u servisu kazu da moraju da ti zamene sve...
[ fearofthemrak @ 05.12.2008. 11:20 ] @
e to pokusavam da objasnim. nije 20 ali je 2 mozda.. mislim nije toliko ocigledno.. mozda se za jedan mm nabio, ali opet se vidi! i ne radi! i kako glup nacin da sjebes aparat!
[ SASA M. @ 05.12.2008. 16:27 ] @
Ne vidim tu ogroman problem( crko zauvek itd). Odnesi ga kod nekog ko popravlja resice, ti to sigurno. Na kraju postoji neka sansa da se naruci objektiv, ali je mozda neisplativo.
[ tarla @ 05.12.2008. 20:00 ] @
Ok. Zar je neophodno 50 postova da se opise problem ?
[ fearofthemrak @ 05.12.2008. 20:36 ] @
ne pomazes nimalo.
[ calexx @ 05.12.2008. 20:46 ] @
Kako da pomogne? Možeš da probaš da vratiš aparat pa ako prođe prođe ali su šanse minimalne. Možeš da odeš u neki servis i proveriš koliko bi koštala popravka. Kao poslednje, možeš da ga baciš sa još veće visine i posle kupiš drugi ili batališ digitalne aparate. Kakvu pomoć još možeš da dobiješ? Jedino utehu. ;)
[ fearofthemrak @ 05.12.2008. 20:55 ] @
uteha je dobra.
kao i svaki koristan predlog...
E tata ga je odsrafio i sad vise ne stoji krivo, ali i dalje nece da radi...
jel mislite da ce da ga pogledaju, ali bez warranty seala?
[ smfilip @ 05.12.2008. 21:05 ] @
e,sad si rijesila jednu dilemu... sad mozes da ga bacis,ali u kantu
[ pri3rak @ 05.12.2008. 21:06 ] @
Citat: fearofthemrak: uteha je dobra.
kao i svaki koristan predlog...
E tata ga je odsrafio i sad vise ne stoji krivo, ali i dalje nece da radi...
jel mislite da ce da ga pogledaju, ali bez warranty seala?
sto ga ne bi pogledali, pa ne rade servis samo u garantnom roku (garancija ti naravno ne vazi za ovo)
daklem realno nikakve posebne pomoci ovde na forumu neces naci, idi u ovlasteni servis i oni ce ti lepo reci na cemu si
najveca pomoc koju ovde mozes da dobijes je recenica "may the force be with you"
[ Stefan Jocic @ 05.12.2008. 21:34 ] @
Stvarno mi je zao tebe i tvog digitalnog aparata,ali ako je waranty seal poeban...nema nista od toga.
[ sasa-shile @ 05.12.2008. 21:37 ] @
Posto vidim da je aparat vec prezaljen : kada kupis sledeci aparat obavezno stavi uzicu oko ruke.Moj olimpus aparat pao je dva puta na beton i na parket ali srecom nista mu nije bilo pa od tada prvo ga osiguram oko ruke pa tek onda pocinjem da radim sa njim.
[ Stefan Jocic @ 05.12.2008. 22:09 ] @
Isto tako i ja sa mojim Nikon L15-com.Prvo ga umotam dvaputa oko ruke,pa onda pucaj.Mada pokusaj,malo s' prodavcem ljubazno i naivnim pogledom.Ipak si zensko iskoristi svoje moci,nije u redu da kada si vec nezniji pol stradas.Ne vidim ko ti od radnika ne bi pomogao,uzeci u obzir da ionako radnja nije njegova,tj. da on nije vlasnik.
Ajde reklamiraj pa javi kako je bilo.Drzimo ti palceve.
p.s. Nemoj da mislis da imam pogresan stav o zenama...ovo je samo moj predlog!
[ miodrag75 @ 05.12.2008. 23:43 ] @
eh bre zenina koleginica isto tako kupila aparat i pao joj isto se iskrivio odnela ga u radnju rekla im "kakav ste mi ovo aparat prodali ovo se sve iskrivilo i ne radi vise" ljudi sta ce zamenili ga odma. Zensko je zensko
[ Student ETF-a @ 06.12.2008. 00:18 ] @
Meni se ista stvar desila prosle godine sa Samsungom L60. I ako nije bio u garanciji u servisu su tacno znali da se taj kvar desava samo usled jedne stvari, direktnog pada na objektiv. Meni je pao sa nekih pola metra na tepih i zaglavio se a jedva je bilo primetno da se ista iskrivilo (inace jedan put mi je pao sa 2 metra na beton ali na ivicu i apsolutno mu nije bilo nista, imam metalno kuciste:)). Servis me je kostao oko 2500 din sto je cena za NOV objektiv i zamenu istog:)
[ tarla @ 06.12.2008. 00:20 ] @
Daj napišemo još koji post... Možda se sam popravi...
[ fearofthemrak @ 06.12.2008. 07:48 ] @
e pa hvala :)
sinoc sam sanjala da je proradio sam od sebe :D
[ pri3rak @ 06.12.2008. 07:54 ] @
Daklem rezime.Mi ovde ti svi zelimo dobro, drzimo palceve i ko sta jos ima, a ti se napucaj u neku izazovnu odecu pa dobro istrepci pred serviseraom i onda ces mozda proci sa cehom od 2500 :)
[ fearofthemrak @ 06.12.2008. 08:05 ] @
Bez toga nisam ni planirala da idem :)
Lepo smo se druzili, a sad mozda najbolje da se lockujemo, posto smo dosli do resenja xD
U pravom trenutku sam dobila 40000 za republicko iz mat tako da me briga, mogu da kupim i novi... u Budimpesti :D
cao cao :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|