|
[ bokivr @ 05.12.2008. 19:51 ] @
| ADSL opet povecanje,uskoro najavio Lucic:
>najavio i novine u internetu, odnosno dodatno povećanje brzina za iste cene, za korisnike interneta kojima je Telekom provajder i to ne samo uploada, već i downloada.<
Izvor B92
http://www.b92.net/biz/vesti/s...12&dd=05&nav_id=332574
A ti djricky,koji problem imas pa mi brises teme ???
Gde mi je tema Brzina ADSL u 2009,sta tu nije valjalo sa novom informacijom?
[Ovu poruku je menjao bokivr dana 05.12.2008. u 21:03 GMT+1] |
[ ifek @ 05.12.2008. 21:09 ] @
Na Mondu je bila ista ta vest, pa su je naknadno prepravili izbacivsi taj deo o internetu. http://mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?vest=117692
Iskreno mislim da covek nema pojma o cemu prica i da nije obavesten da se povecanje desilo u novembru
[ Jack-Dawson @ 05.12.2008. 21:13 ] @
Nisu izbacili vest, jos uvek postoji na sledecem linku: http://mtsmondo.com/wap-web/ samo klikni na temu: "Telekom predstavio Ino Call uslugu".
[ micky @ 05.12.2008. 22:10 ] @
I ja sam to video danas slucajno :) znaci opet povecanje za iste pare :) i to duuuuplo.... e pa ovaj telekom ce biti bas super deda mraz :) ili mrazica ?
[ batancev @ 05.12.2008. 22:31 ] @
@bokivr
verovatno ti je obrisao temu jer sam ja ovu vest preneo 7 sati ranije u temi koja je za to namenjena
a koju ti ocigledno nisi video ni procitao
verovatno je zbog toga
[ Tickor @ 05.12.2008. 23:16 ] @
Izgleda da su povecali za 100% pre 1 sat
[ djricky @ 05.12.2008. 23:30 ] @
@bokivr: ocigledno nisi pratio ovaj podforum, dok smo pre par meseci cekali povecanje... ne zelim da budem policajac i da moram da drezdim na forumu non-stop, napisao sam nekoliko puta, ali vidim da moram jos jednom... povecanje brzina (i up i down) ce doci kad dodje, iskreno sam skeptican da ce se to desiti tako brzo (januar), mada me od Telekomovaca vise nista ne moze zacuditi...
naravno, nije zabranjeno javljati o svakoj gluposti koju izjavi neki priuceni rukovodilac Telekoma Srbija, a prenesu sve domace novinske agencije "pod naznakom hitno"  ali sama diskusija koja krene posle toga neminovno vodi u off-topic, i dovodi do pada u kvalitetu diskusije, i samim tim do laganog umiranja teme (troll i flame ne racunamo u relevantne poruke)...
zato i trazim od vas, korisnika foruma i ucesnika u diskusiji da ne dizete frku i paniku na svaku vest u medijima, kad Lucic objavi da ce povecati download za 128k...
kad bude bilo proverenih informacija, mozete ocekivati da cu prvi javiti... a saznacu, verovatno, pre svih...
inace, ona tema je obrisana zato sto je u njoj bilo izreceno gomila gluposti i neistina, i cudim se kako mi je i inace promakla... tvoja poruka je bila samo kolateralna steta, nemoj sebi davati previse vaznosti...
[ alexdone @ 05.12.2008. 23:33 ] @
Kod mene za sada nista od povecanja protoka. Sve je isto kao i pre 10 dana.
[ djricky @ 05.12.2008. 23:38 ] @
uzdrzite se od daljih prijava nepromenjene brzine...
[ mischo @ 06.12.2008. 07:31 ] @
djricky svoj posao radi kako treba, ma koliko se mi ne slagali oko nekih pitanja. Upravo ovakav njegov pristup zadržava kvalitet tema koje se na ovom forumu javljaju.
Inače, ako je Lučić najavio, to nije neosnovano. Ipak je on prvi čovek telekomove prodaje.
[ notaboo @ 06.12.2008. 07:51 ] @
@Jack-Dawson
Na http://www.mtsmondo.com/lifestyle/vesti/text.php?vest=117692 nema ni spomena o ADSL-u kao ni od 1.1.2009.
[ notaboo @ 06.12.2008. 07:57 ] @
@Jack-Dawson
U stvari nasao sam na linku koji si ti dao. Izvinjavam se sto je doslo do zabune a samim tim i greske. Evo sta kaze:
Vaučeri će omogućiti građanima da razgovaraju za svega 4,8 dinara po minutu, dok je tarifa za pravna lica 9,6 dinara po minutu - izjavio je u petak direktor Direkcije za komercijalne poslove Vladimir Lučić.
Cena minuta razgovora prema Rusiji, Rumuniji i Grčkoj, putem Ino Call usluge je takođe 9,6 dinara po minuti za fizička lica.
Lučić je naveo da je usluga Ino Call trenutno najpovoljnija ponuda na domaćem tržštu, koja konkuriše VoIP-u (telefoniranje putem interneta).
Ino Call omogućava da po nižoj tarifi fizička i pravna lica razgovaraju sa partnerima, poznaninicima i rođacima u SAD, Kanadi, Australiji, Kini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Nemačkoj, Austriji, Italiji, švajcarskoj, Francuskoj, švedskoj, Velikoj Britaniji i Mađarskoj.
Lučić je naveo da je, poređenja, radi cena razgovora sa SAD, za fizička lica, 30,13 dinara po minuti, a za pravna lica - 51,3 dinara.
Vaučeri će se prodavati po ceni od 200 i 500 dinara i neće biti u vidu plastičnih slipova, već u elektronskom obliku i to najčešće na mestima gde građani kupuju elektronske dopune za mobilne telefone, rekao je Lučić i najavio i druge oblike uplate - putem Interneta ili SMS poruka, ili od kuće fiksnim telefonom na određeni broj Kol centra.
On je najavio i da će građani, koji imaju fiksne telefone, ubuduće dobijati transparentnije mesečne račune na kojima će moći tačno da vide koliko su potrošili u lokalnom međumesnom ili međunarodnom saobraćaju ili koliko ih je koštao razgovor sa korisnikom mobilnog telefona, a koliko su potrošili korišćenjem Interneta preko dial-up konekcije.
Takođe, Lučić je rekao i da će od 1. januara 2009. godine biti udvostručena brzina Interneta preko "Telekomovog" ADSL-a i to po istoj tarifi, koja sada važi za pojedine pakete.
(Tanjug/www.mtsmondo.com)
[ AnaIvanovicFan @ 06.12.2008. 10:30 ] @
Znaci, od 1.1.2009. imacemo vece brzine ADSL-a? Wiiii!:)
[ djricky @ 06.12.2008. 13:07 ] @
NE ZNAMO JOS UVEK NISTA!!!
mozda hoce, mozda nece...
@mischo: fala kolega
btw, imao sam prilike da razmenim par recenica sa pomenutim prvim covekom... nije bas ostavio neki utisak na mene
[ djricky @ 06.12.2008. 13:08 ] @
btw... drzimo se teme... ovo nije VoIP forum 
[ Stefan Jocic @ 06.12.2008. 17:43 ] @
Cekajte, kolko sam ja razumeo,to znaci da posle ovog sada povecanja,dolazi i sledece pocetkom 2009, i to za istu cenu?Neka me neko ispravi ako nisam ukapirao...
[ bobiska @ 06.12.2008. 17:54 ] @
Lupetanje i proizvoljno interpretiranje nebulozne izjave. Procitao sam je na 5 mesta i preovladjuje "od sledece godine", a neuki novinar je to povezao sa pricom o fiksnoj telefoniji i na kraju je ispalo dupliranje od 1. Januara. Vazi, divni ljudi u mrskoj firmi ce da rade u novogodisnjoj noci (!??), kako bi nam izigravali Deda Mraza. Loodilo, sta je babi milo, to joj se i snilo.
[ Laki_Gen @ 06.12.2008. 18:33 ] @
Postoji skripta. Dok se mi ljubakamo i cestitamo skripta povecava brzine  .
@djricky Kazes, kolega ti ovaj "specijalac"? Eto zasto nam je intenet takav. Ja bi se objesio od sramote....
[ mischo @ 06.12.2008. 18:36 ] @
@Laki_Gen
Iskuliraj malo! Na ovom forumu se ugled gradi kvalitetnim postovima, a ne "brojem vješanja" iz bilo kog razloga.
[ Dragan Krstevski @ 06.12.2008. 18:44 ] @
ko zna ,mozda ce i da bidne,bolje bi bilo da povecaju ,zato sto u drugim,zemljama nude pakete do 20mbps .pozdrav svima
[ fanfon @ 06.12.2008. 19:44 ] @
Najsmesnije od svega je ova izjava Lucica:
Citat: On je najavio i novine u internetu, odnosno dodatno povećanje brzina za iste cene, za korisnike interneta kojima je Telekom provajder i to ne samo uploada, već i downloada.
Ko da su dosad povecavali upload? Izgleda da taj mesa download i upload...
[ Laki_Gen @ 06.12.2008. 20:37 ] @
Citat: Izgleda da taj mesa download i upload...
Mesa on pilule.
Mnogo mi je ovo sumnjivo. Zbog cega su povecavali download ovako mizerno, ako su ionako planirali to veliko povecanje? Na samo dva mjeseca razmaka? Jedino mi pada na pamet da bi pricali kako eto cesto povecavaju brzine i kvalitet usluge, pa jos uveli iptv, pa mnogo se radi...
Slaba je vajda od takvog marketinga. Ne znam ko bi se primio na tu foru?
Mozda ovi genijalci iz Telekoma znaju vise? Mozda ovo procita neko iz marketinga, pa da nam objasni?
Kao i kada su nas ubjedjivali da platimo 20e da dodju tehnicari Telekoma da spoje TRI kabla za iptv da se vjezbaju i otklone kpotencijalne kvarove. Onda je dosao i iptv i 50 strana zalbi na probleme.
Kao i ona prica o poskupljenju radi buduceg pojeftinjenja.
Zivo me interesuje ko im radi PR i marketing. Dal' taj neko dobije i dinar plate?
[ djricky @ 07.12.2008. 00:20 ] @
@Laki_Gen: s kim ja sve moram da radim, i ko sve misli da mi je kolega, bolje da ne znas  ovi iz telekoma su jos i dobri po tom pitanju...
i nemojte dzabe da mastate o 20mbit paketima, to ce moci manje od 2% ljudi da ima... ne zato sto telekom nece ponuditi, vec iz tehnickih razloga... kad sam dobio adsl, bio sam 2 dana nelimitiran... modem se kacio na 23962/1023  ali realno nisam uspeo da povucem vise od 16mbit/s i to sa svojih lokalnih servera... a na 200 metara sam od centrale...
8mbita ce biti puna kapa i najvise sto ce vecina moci da dobije, bez obzira koja je tehnologija u pitanju (g.dmt ili adsl2+)
[ dexSM @ 07.12.2008. 00:37 ] @
Citat: djricky: @Laki_Gen: s kim ja sve moram da radim, i ko sve misli da mi je kolega, bolje da ne znas  ovi iz telekoma su jos i dobri po tom pitanju...
i nemojte dzabe da mastate o 20mbit paketima, to ce moci manje od 2% ljudi da ima... ne zato sto telekom nece ponuditi, vec iz tehnickih razloga... kad sam dobio adsl, bio sam 2 dana nelimitiran... modem se kacio na 23962/1023  ali realno nisam uspeo da povucem vise od 16mbit/s i to sa svojih lokalnih servera... a na 200 metara sam od centrale...
8mbita ce biti puna kapa i najvise sto ce vecina moci da dobije, bez obzira koja je tehnologija u pitanju (g.dmt ili adsl2+)
Vidi batice,da nam je 8 mbit/sec ne bi niko ni gubio vreme na ovakvim temama osluskujuci i nadajuci se da ce biti makar 3mbit/384kbit kao kod SBB-a
Kad su mi prckali po portu oko famoznog iptv-a imao sam dva dana 10mbit/512kbit i mislim da mi u zivotu vise ne bi trebalo.ALi posto znam gde zivim daj sta das,moze i 3mbit 
[ Srđan Pavlović @ 07.12.2008. 00:43 ] @
8KB upload. 1425 din mesecno. Džiiizzz........
[ milan1233 @ 07.12.2008. 11:57 ] @
A jel zna neko mozda ako bi bilo, koliko bi bilo to povecanje???
[ zunomiljan1 @ 07.12.2008. 12:55 ] @
ma ljudi sta ce vam povecanje brzine interneta. samo se povecava sansa da skinete neki nelegalni softver ili ne daj boze film pa da vam zakucaju na vrata i oteraju vas na robiju. Ja sam definitivno za to da se svi vrate na 56k modem. tako sigurno nece biti cyber kriminala:))))
P.S. Uh al i sa ovim povecanjem brzine dobro radi torrent:))))))
[ bokivr @ 07.12.2008. 12:58 ] @
Pa verovatno postojece idu duplo,s tim sto ce nam omoguciti da uzmemo i 4,8,16Mbt/s za neke vece pare.Otvorice portove za sve ostale provajdere da izbace svoje ponude,
valjda ce takav scenario biti.
Pozdrav
[ Laki_Gen @ 07.12.2008. 14:58 ] @
Nope. Bice 100 mbit/s za one koji to pozele.Dobro, nije bas ADSL-a, ali blizu. Evo izvora http://www.b92.net/info/vesti/...12&dd=07&nav_id=332921
Citat: Za razvoj interneta u Srbiji 2009. godina biće ključna jer će, prema rečima provajdera, prvi put u našoj zemlji početi masovno postavljajnje optičkih kablova. Očekuje se da će cena interneta pasti, kao i da će biti moguće uvođenje visoko kvalitetnog televizijskog programa.
"To znači 100 mbps (mega bita po sekundi). To ne znači da će svako imati 100 mbps, ali će po želji to biti moguće. Biće moguće uvođenje digitalne televizije, IP televizije i slično", kaže Simo Ivaneža iz Udruženja provajdera.
"Prema mojim informacijama, postoje kompanije koje pripremaju 20 hiljada priključaka i to će biti prva optika dovedena do stana", dodaje Ivaneža.
Covece, OPTIKA. Vau. Jupi. A, onda posle pet minuta: "jel' ima neko pojma sta je to optika?"
IP televizije, digitalne televizije i sl. WTF is slicno? Jel' cuo neko za ovog Simu? Mozda jos jedan "kolega"? Ko sve danas nece davati intervjue za novine....
[ bugsu @ 07.12.2008. 15:09 ] @
Citat: zunomiljan1: ma ljudi sta ce vam povecanje brzine interneta. samo se povecava sansa da skinete neki nelegalni softver ili ne daj boze film pa da vam zakucaju na vrata i oteraju vas na robiju. Ja sam definitivno za to da se svi vrate na 56k modem. tako sigurno nece biti cyber kriminala:))))
P.S. Uh al i sa ovim povecanjem brzine dobro radi torrent:))))))
torrent je legalan program ,i snjim se mogu skidati legalne stvari ,ne vidim zasto bi neko ispastao zbog ilegalnih downlodera...
ja bi se najvise radovao da upload povecaju ....ovaj 64k ubi ....
[ Jbyn4e @ 07.12.2008. 15:24 ] @
Citat: Jel' cuo neko za ovog Simu? Mozda jos jedan "kolega"? Ko sve danas nece davati intervjue za novine....
Jok, n'o ce tebe da pitaju?
Koliko se ja secam, covek je vlasnik YuBC-a. Izmedju ostalog je bio i VD predsednika Udruzenja provajdera kad je osnovano 2001. godine.
[ djricky @ 07.12.2008. 16:06 ] @
Evo me na skupstini RNIDSa, i bas sretoh Simu... Nije hteo da da komentar, samo se nasmejao...
verovatno misli na onu silnu optiku sto je postavio jos pre par godina po centru BGa... Obzirom da ce optika uskoro da bude jeftinija od bakra... Sve je moguce...
[ Marko Cukalac @ 07.12.2008. 16:56 ] @
Citat: Laki_Gen: Nope. Bice 100 mbit/s za one koji to pozele.Dobro, nije bas ADSL-a, ali blizu. Evo izvora http://www.b92.net/info/vesti/...12&dd=07&nav_id=332921
Covece, OPTIKA. Vau. Jupi. A, onda posle pet minuta: "jel' ima neko pojma sta je to optika?"
IP televizije, digitalne televizije i sl. WTF is slicno? Jel' cuo neko za ovog Simu? Mozda jos jedan "kolega"? Ko sve danas nece davati intervjue za novine....
Gospodin Simo Ivaneza je vlasnik YUBC System AD-a, a to si i sam mogao da proguglas... Ne pricaj neistine o nekome, kad ne znas ko je... A da te podsetim YUBC je 2001 imao najveci zemaljski link i od tad je krenula prica o ADSL2 tehnologiji i kupljena je sva oprema potrebna za to (pre telekoma) ali nismo dobili licencu...
Stvarno mi se smucilo da neko prica nesto o necemu sto nema pojma, nego je procitao tu i tu i izvukao svoj zakljucak...
Citat: djricky: Evo me na skupstini RNIDSa, i bas sretoh Simu... Nije hteo da da komentar, samo se nasmejao...
verovatno misli na onu silnu optiku sto je postavio jos pre par godina po centru BGa... Obzirom da ce optika uskoro da bude jeftinija od bakra... Sve je moguce...
@djricky znas i sam da smo postavili sve jos pre 5,6 godina ali da nismo dobili licencu.. i da imamo licencu samo za jednu ulicu na NBg-u gde super f-se ADSL2 ali znamo svi da je to telekom.. nadam se da ce se u buducnosti sve to promeniti.. Prica o gubljenju monopola i uvodjenju ADSL2 tehnologije je pocela odavno, ali telekom tj. drzava nije dala licencu...
A sto se tice povecanja DL/UL ponovo... kao sto kaze ricky ne iznenadjuje me nista od telekoma.. ali ako to urade, ne rade zbog korisnika.. nego da pokopaju ISP-e.. i onda je telekom potpuni monopolista :)
pozdrav
[ Hattalasat @ 07.12.2008. 17:00 ] @
Sto rece djricky , koliko god da puste realno ce 90 % nas moci da izvuce 8 Mbita ...i to ako imamo srece. Sta reci kad koriste 1 centralu do maximuma sto kapaciteta sto udaljenosti od korisnika....iscedili bi suvu drenovinu da mogu.
Tehnicar koji mi namestio IPTV se cudi kako mi i radi obzirom da je centrala u 3 pm od mene ...
[ Laki_Gen @ 07.12.2008. 17:15 ] @
Hmmmm.... Ja pitah dal' je neko cuo, a vi odmah drvlje i kamenje. Ja eto nikad nisam cuo za njega, a vidim da ima onih koji su na platnom spisku doticnog, pa ocigledno znate mnogo vise nego Google.
Takodje mu je izjava vise nego konfuzna. Mozda covek nema iskustva sa medijima.
Sto se tice te price o optici, za to sam cuo, kao sto kazete prije nekoliko godina, ali se radilo samo o uzem centru BG-a koliko sam ja upamtio. Onda on izjavi ovako nesto, o 20k korisnika i uvodjenju "novih" servisa, bla, bla...
Jel ima te optike u jos nekom gradu osim BG-a i gde? Gde je po BG-u ima, ako je moj info outdated? Gde se planiraju ti veliki radovi na postavljanju optike naredne godine?
Kad vec radite za njih, mozda imate neke inside info?
[ stonex @ 07.12.2008. 17:44 ] @
Citat: djricky: ... i bas sretoh Simu... Nije hteo da da komentar, samo se nasmejao...
Sta sad to znaci ?
Da se salio ?
Da je bio sarkastican , cinican ?
Mislim , ono ?!
Jel on uopste ozbiljan kao covek ili se samo zahebava ?
[ djricky @ 07.12.2008. 18:04 ] @
@stonex: no comment...
@Laki_Gen: tesko da ce te neko shvatati ozbiljno, ako nastavis sa ovakvim porukama... probaj da uneses dozu ozbiljnosti...
onaj ko zeli da zvuci iole relevantno u bilo kakvoj prici koja se tice interneta i Srbije, ne moze da pita: "Jel' cuo neko za ovog Simu?"
Sima ti je bre.... INSTITUCIJA!
@Marko: Sinet? nisam cuo nista o tome vec neko vreme...
[ Laki_Gen @ 07.12.2008. 19:14 ] @
What a mejka mistejka 
Nismo svi iz IT branse, pa se desava da ima nas koji nismo culi i za ponekog tako poznatog.
Eto, meni je njegova izjava djelovala (i jos uvjek je) potpuno neozbiljno. Nekako besmisleno. Dal' zato sto sam se naslusao slicnih izjava od raznih "specijalaca", bem li ga...
A, bas me interesuje ta prica sa optikom i generalno sve sto se tice noramlnog interneta u Srbiji. Onda procitam ovakvu izjavu i eto belaja.
Izvinjavam se Simi i ako neko moze da pojasni sta je covek rekao i da odgovori na ona pitanja.
[ Iksi @ 07.12.2008. 19:42 ] @
koliko ce da kosta tih 100 mb/s. Zivo me zanima :)d
[ Bojan Ferrari @ 07.12.2008. 20:36 ] @
Ljudi,otisli ste u offtopic bre
Nema nista od povecanja uskoro,mozda januara ako bude neko pojeftinjenje...
[ DeathStar @ 07.12.2008. 20:50 ] @
Citat: Iksi: koliko ce da kosta tih 100 mb/s. Zivo me zanima  d
500€ mesečno 
[ djricky @ 07.12.2008. 21:19 ] @
ok, dosta vise....
[ Zeka_SD @ 07.12.2008. 23:00 ] @
Mene zanima postoji li nekakva karta/mapa postavljene optike u Srbiji? Baš bih voleo da znam ima li nešto blizu mene! :D
[ calexx @ 07.12.2008. 23:04 ] @
Citat: djricky: Evo me na skupstini RNIDSa, i bas sretoh Simu... Nije hteo da da komentar, samo se nasmejao... Mogao si da dođeš malo ranije pa da ga zajedno pitamo ... ja sam gostovao pa sam bio samo na svečanom delu (i malo posle).
[ djricky @ 07.12.2008. 23:15 ] @
he, a ja dosao na kraju, kad je bilo glasanje 
[ askaratazor @ 08.12.2008. 00:34 ] @
Au bre ljudi, sto ste prosuli one kolace po Holiday Inn-u :)
Jel Simo onaj sto je tapšao i vikao ajmo unutra?
[ darth zool @ 08.12.2008. 02:22 ] @
Citat: Iksi: koliko ce da kosta tih 100 mb/s. Zivo me zanima :)d
obzirom da sada košta nekih 2.183.000 din, onda verovatno nekih 1.500.000 - 1.800.000 din :)
eto, već sada 100Mbps košta jedva nešto više od 24000 €...
i posle kažu internet u srbiji skup...
svašta...
[ Srđan Pavlović @ 08.12.2008. 02:34 ] @
Koji je smisao ove i slicnih tema? Ovo treba zakljucati, a da "insajderi"
povremeno jave moderatorima na PP da imaju stvarno neki novi info, onda dadati
poruku i to je to... mislim, sta drugo da rade ljudi kada vide ovakvu temu,
osim da kukaju na postojece ocajno stanje?!?
[ Take 5 @ 08.12.2008. 08:15 ] @
^ Pa bolje je da se ljudi isprazne ovde, nego da krenu sa paljevinom po Beogradu (pocevsi uvek od Meka na Slaviji!)
;)
[ bikolor @ 08.12.2008. 12:08 ] @
Ma ljudi,sve te najave razvoja interneta u Srbiji,mislim,sve je to lepo,ali kako se stvari generalno rade i razvijaju u ovoj zemlji,pitanje je koliko ce vremena proci dok mi krajnji korisnici to ne osetimo...Tako da,dok se to ne dogodi i dok se bar za korak ne priblizimo svetskim standardima,bolje da ne trosimo svoje vreme,nade i energiju na lepe najave,posle kojih se uvek vise - manje razocaramo,nego da se bavimo svako svojim bitnijim stvarima,a kad internet zaista bude i brzi i bolji i jeftiniji - lako cemo se radovati i uzivati u tome.Mislim,voleo bih naravno da to bude vec sutra,ali nazalost ovde stvari ne funkcionisu tako.Zato strpljivo,bez suvisnog opterecivanja i kad dodje vreme vise cemo se iznenaditi i obradovati necim sto je negde vec odavno normalno
[ mmmilan @ 08.12.2008. 15:34 ] @
Gospodo moderatori zakljucajte temu.
Obradovah se kad videh da u top 5 stoji o povecanju, obradovah se kao malo dete.
Kad ono nista konkretno.
[ bachi @ 08.12.2008. 16:21 ] @
[ Pex @ 08.12.2008. 16:41 ] @
Moze li mi ko oblasniti shta je ovo???
Dvaput sam probao i slicni rezultati!
Inace imam 768/64 telekomov paket.
Evo josh jedno merenje:

[ the_tosic @ 08.12.2008. 17:14 ] @
čini mi se da je to brzina na speed testu :-)
[ djricky @ 08.12.2008. 17:15 ] @
a sta ja da kazem za ovo?  sta ti tacno nije jasno, upload?
[ Pex @ 08.12.2008. 19:04 ] @
Nishta mi nije jasno 
Obicno su vrednosti DL/UL 715/52 a sada je sve poludelo!
Ukucao sam zahtev za ADSL speed up i tamo mi napisashe da ce omoguciti uslugu u roku 24h!
Sada mi je na speed testu:
a na ping.eu:
Your download speed is 1.218 Mbps or 155.911 kB/s
Da li su oni to odmah aktivirali Speed up iako sam popunio samo zahtev a ne i aktivaciju?
p.s.
Na Speed testu trba vishe od minuta da izmeri download, i to krene sa hiljadu i neshto pa spadne na 600 a upload momentalno zakuca na 434 ???????
[ Pex @ 08.12.2008. 19:16 ] @
Evo i podaci statusa modema!?
ADSL Status Showtime/Data
DSL Up Time 0:1:17
Data Path Fast
Standard ADSL2+
Bandwidth Down/Up(kbps) 9992/510 ???
SNR Margin Down/Up(dB) 14.0/28.0 ???
Attenuation Down/Up(dB) 20.5/9.0 ???
CRC Down/Up 0/462
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 0/78
Da nije zbog toga sto sam se u petak (pre 3 dana) telefonom prijavio za IPTV ! Mada sumnjam da ce to kod nas u provinciji stici tako brzo!
Probao sam sada i upload na sendspace i posto je krenuo sa 33 spao je na 9.3 KB/s ! Inace mi se cini da brzina zestoko varira.....?
[ markomix @ 08.12.2008. 21:23 ] @
Da, to ti je zbog IPTV-a
[ medvedic @ 08.12.2008. 21:23 ] @
Pa mislim da neki ovde i dalje boluju od onog simptoma ciji je brat stariji i ko ima veci kamion. Doduse on se javlja i kod starijih muskaraca u pogledu jos nekih velicina kao i kod zena kada se gledaju u ogledalo preko ramena. :-)
Da ne idem u off. DOk se oni medjusobno svadjaju oko cene i velicine paketa covek moze samo da se koristi. Sutra u 14h kod kuce mi dolaze da montiraju sbb. Ako se ponovo adsl pokaze bolji ja se vracam. TO je sustina slobodnog trzista gde na zapadu vas zovu na telefon i nude povoljnosti ako uzmete paket kod njih.
Cemu trazenje vecih paketa? Sami ce da nam daju i pakete i sve sto ide uz to. Samo da mozes komsiji da se pohvalis kako za 1h skines film? Polako...
Kada bi nam bar privreda tako isla. A ne nadole.
Inace ja imam kao i jos neki ovde pristup ac.yu mrezi. Kada nema nikog nero 9 full se skine za desetak sekundi. Cemu? Sta ce prosecnom korisniku toliko? Posle nekog vremena covek vise nema zelju da bilo sta skida. Citam blic,mailove, radim ono sto trebam i ponekad skinem neki film i domacice za zenu...
[Ovu poruku je menjao medvedic dana 08.12.2008. u 23:36 GMT+1]
[ tdjokic @ 09.12.2008. 01:06 ] @
Citat: medvedic: Sta ce prosecnom korisniku toliko? A sta je to prosecan korisnik? Neko nesto pise, prevodi, pa mu treba istovremeno otvorenih 20-tak stranica, recnika, sta ga ja znam, drugi bi opet da gleda neki videoklip, treci skida filmove ili nove distribucije Linuxa, cetvrti se skoluje preko neta, ucestvuje u Live ucionici i tako redom. Zica nikad nije suvise dugacka, Internet nikad nije previse brz  lakse je imati vecu brzinu pa da ti ne treba, nego da ti treba a da je nemas.
[ Pex @ 09.12.2008. 01:22 ] @
Evo, posle celovecernjeg ludovanja neta i posle nekoliko samoresetovanja modema, "sistem information" kaze da vishe nije 768/64 nego:
Data Path Fast
Standard ADSL2+
Bandwidth Down/Up(kbps) 1535/126
SNR Margin Down/Up(dB) 29.0/43.0
Attenuation Down/Up(dB) 20.5/9.0
CRC Down/Up 0/4
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 0/0
a speedtest.net:
Mozila sasvim korektno downloaduje sa free rapidshare accounta 165-172kB/s
E sad, dal' je to zbog zahteva za IPTV ili zbog zahteva za ADSL speedUp .....?
[ [REaS0n] @ 09.12.2008. 19:33 ] @
Citat:
Lučić je za 1. januar najavio i dupliranje brzine interneta preko ADSL-a, bez menjanja cena, kao i osetan rast brzine „aplouda“ u svakom od paketa.
- Namera nam je da rešimo sve ono na šta su se korisnici žalili, a to je prevashodno brzina „aplouda“ i to što „Telekom“ nije nudio i veće brzine od dva megabita za one koji su spremni to da plate. Od naredne godine ćemo zato omogućiti i internet protok od 4, 8 i 16 megabita - najavio je Lučić.
http://www.glas-javnosti.rs/cl...ini-razgovori-sa-inostranstvom
ha?
[Ovu poruku je menjao [REaS0n] dana 09.12.2008. u 20:45 GMT+1]
[ djricky @ 09.12.2008. 19:48 ] @
sta je ovde novo??
[ [REaS0n] @ 09.12.2008. 19:55 ] @
pa nisam primetio još da su negde zvanično pominjane brzine za sledeću godinu, ne znam, možda sam prespavao.
[ calexx @ 09.12.2008. 20:24 ] @
Si čitao ovu temu u kojoj pišeš?
[ bachi @ 09.12.2008. 20:58 ] @
Citat: calexx: Si čitao ovu temu u kojoj pišeš?
E ti sad mnogo pa pitaš. :)))
[ Rins @ 09.12.2008. 21:55 ] @
Jel se zna nesto vise o navodnom povecanju kod SBB-a 15.12?
@ bachi pitanje za tebe kao obozavaoca pomenutog provajdera:)
[ Laki_Gen @ 09.12.2008. 22:45 ] @
Nema nista ni o onoj dozvoli za sopstveni link sto je SBB trazio. Valjda nam se administracija uspavala, rekose 3 nedelje, a niko se ne oglasava?
[ [REaS0n] @ 10.12.2008. 05:50 ] @
Citat: calexx: Si čitao ovu temu u kojoj pišeš?
ne celu,ako jeste, nisam video da se diskutovalo o brzinama od 4 8 i 16 megabita.
[ bachi @ 10.12.2008. 09:30 ] @
Citat: Rins: Jel se zna nesto vise o navodnom povecanju kod SBB-a 15.12?
@ bachi pitanje za tebe kao obozavaoca pomenutog provajdera:)
Hehehehe, ja sam fer i korektan prema SBBu. Kada lepo radi, onda su SBB, kada loše radi, onda su SjBB. :)
Nisam ništa čuo za to povećanje, ali, poznavajući SBB, povećaće brzinu pre telekoma, kao što su uvek radili do sad.
Znači ako je telekom najavio povećanje brzina od 1.1.2009., SBB će to sigurno uraditi 7 - 15 dana ranije.
Što se linka tiče, SBB prećutno koristi spoljni link od cogentco, a ako se ne varam od skoro i od telianeta, tako da će itekako moći da podnesu povećanje brzina.
[ Rins @ 10.12.2008. 10:14 ] @
SBB stvarno ima taj sablon "preventivnog delovanja" na najave drugih provajdera o povecanju tako da ocekujem da ce se to i ovog puta ispostaviti kao tacno.
Nervira me Ratel koji izgleda jos uvek nije doneo odgovarajuci zakljucak glede SBB-a. Moze se proveriti na njihovom sajtu ( ratel.rs) pod dozvole/registar izdatih dozvola/registar donetih odluka Upravnog odbora.
[ calexx @ 10.12.2008. 11:38 ] @
Prošli put im je trebalo više od godinu dana da se uopšte donese odluka da provajderi mogu da nabavljaju link iz inostranstva. Sada je potrebno da to konkretno dozvoljavaju ... plašim se da opet ne potraje a sigurno imaju dovoljno razloga da to malo razvuku. :(
[ jevtabg @ 10.12.2008. 12:34 ] @
A kakva je situacija sa wireless-om ?
Ja sam na KBC-u i tek su povecali 01.09.2008 duplo.
Sad je 512 - 1250din.
Da li se moze i od njih ocekivati neko povecanje brzina ?
[ medvedic @ 11.12.2008. 01:15 ] @
@tdjokic
Ne kazem ja da sada u inat treba da kazemo telekomu i ostalima da ne trebaju da nam daju vise, ali nekako mi ova prica sve vise ide u pravcu gde ne treba. Samo ono daj, daj, daj. U zemji gde direktori primaju 200x vecu platu od prosecne gde cunami ekonomske krize ubija i ono poslednje od ekonomije mi se poredimo sa Nemackom, Francuskom, ....
Ne greje me sunce da ce Telekom imati normalan odnos prema korisnicima i cenama dok ima tako vaznijih tema.
Ja sam vise za to da se ta energija prenese u nesto drugo. Koliko ja cujem moje nislije su napisale projekat da se u vecem delu grada postavi wireles koji bi u prvo vreme bio besplatan, a posle placao 500 din mesecno. Fazon je da se negativna energija i snaga u kliktanju na speedtest.net pretvori u nesto drugo ama bar milimetar dobro. Ovakoje samo gubjenje vremena. Kada dodje dobrodoslo je!
Unapred se izvinjavam ukoliko nekoga ovaj post vredja.
[ Hackman @ 11.12.2008. 01:45 ] @
Jeste to je gradonačelnik obećao biće besplatan net 5 godina za sve a posle
će pravna lica plaćati. Biće super u koliko to zaživi a po svemu sudeći i
hoće.
[ bokili @ 11.12.2008. 02:13 ] @
@Hackman
Citat: Jeste to je gradonačelnik obećao biće besplatan net 5 godina za sve a posle
hoće.
A po cemu to sudeci? :) Bice ovo samo ne znam kad :) Bolje reci nikad, no zamajavati narod!
[ nenosd @ 11.12.2008. 02:17 ] @
Citat: Hackman: Jeste to je gradonačelnik obećao biće besplatan net 5 godina za sve a posle
hoće.
Ma 100% besplatan NET ... kao narodni 'leba :-) a to u prevodu znaci XX korisnika na istoj IP adresi uz HTTP, FTP, POP3, SMTP, IMAP otvorene portove. Tu se negde prica o besplatnom NET-u zavrsava. To je otprilike osiromasena DEMO verzija necega sto se zove internet. Onda sledi kukanjava: "placamo besplatno a nece p2p, ili neka slicna glupost, da nam radi." ... mada je zgodna tema za idealiste i utopiste ... Ne postoji niti ce postojati bilo sta besplatno u formi u kojoj zamisljate. Dakle, i ako ga bude bice daleko od nivoa bilo kog normalnog, placenog servisa. Mada, ko internet koristi za samo za citanje tekstova to ce mu biti Space Shuttle usluga :-) mozda vas gradonacelnik :-) ... takvih ovde nema ...
[ Hackman @ 11.12.2008. 05:49 ] @
Ito je moguće, ja nisam u nijednoj stranci na vlasti, ali ovaj gradonačelnik
mi se učinio ozbiljan zato sam to i rekao, verovatno da možda od toga neće
biti ništa, nebi bilo ni prvi ni poslednji put da političari nešto obećaju a
ne učine, u svakom slučaju ljudski je nadati se.
[ Hackman @ 11.12.2008. 05:52 ] @
i sa ovim mogu da se složim. U svakom slučaju videćemo šta će od toga biti
kad bude i ako bude.
[ Majstor_Pućko @ 11.12.2008. 09:20 ] @
Citat: nenosd: Ma 100% besplatan NET ... kao narodni 'leba :-) a to u prevodu znaci XX korisnika na istoj IP adresi uz HTTP, FTP, POP3, SMTP, IMAP otvorene portove. Tu se negde prica o besplatnom NET-u zavrsava. To je otprilike osiromasena DEMO verzija necega sto se zove internet. Onda sledi kukanjava: "placamo besplatno a nece p2p, ili neka slicna glupost, da nam radi." ... mada je zgodna tema za idealiste i utopiste ... Ne postoji niti ce postojati bilo sta besplatno u formi u kojoj zamisljate. Dakle, i ako ga bude bice daleko od nivoa bilo kog normalnog, placenog servisa. Mada, ko internet koristi za samo za citanje tekstova to ce mu biti Space Shuttle usluga :-) mozda vas gradonacelnik :-) ... takvih ovde nema ...
Ovako prijatelju, ti koji ce da kukaju kako ne radi P2P, jer hoce dnevno da skidaju mukte po 50GB pornjave,igrica i muzike, zalim slucaj, neka se zaposle i nadju zivot(sto ameri kazu: get a life) pa onda neka finansiraju svoje maratonsko svlacenje sa interneta do mile volje. A za normalnog coveka je mail i surf sasvim dovoljan, cak je i FTP suvisan. Nego je problem sa nasom zemljom je sledeci: da neko ostavi kolica puna govana na sred ulice i napise "dzaba" bilo bi krvi do kolena.
[ bachi @ 11.12.2008. 10:07 ] @
Žestoko ste skrenuli sa teme, ja se taman ponadao neki novi info u vezi dupliranja, kad ono mutke, get a life-ovi i slično.
[ Majstor_Pućko @ 11.12.2008. 10:40 ] @
Ti bas kriziras?  Shala mala...
Ja se uzdam u tvoje prognoziranje koje si naveo juce. Ali iskreno govoreci, 1024/128 je za mene vise nego dovoljno, kod SBB-a, znam da je tema ADSL, ali vec smo dosli dao zakljucka da jedno neminovno povlaci drugo. Prema mojim procenama sanse su priblizno pola-pola, ali polako pocinjem da mislim da nema nista od povecanja, iako je Telekom u porilicnom zaostatku. Ali ne bi me zacudio i scenario: "zatisje pred oluju". Nisu jos sve "karte na stolu"
[ BluesRocker @ 11.12.2008. 13:04 ] @
^ Meni je dovoljno 768/256 kod lokalnog kablovskog provajdera za iste pare kao telekom adsl. Ako ostane ovakav upload, čim mi istekne ugovor sa telekomom prelazim na kablovski.
[ vasla @ 11.12.2008. 20:32 ] @
Ama da smo mi ikad znali sta hocemo nebi dovde ni dosli.
[ Majstor_Pućko @ 11.12.2008. 22:10 ] @
E vidis ja sam imao jasan cilj i znao sam sta hocu: bilo koji broadband. Tako da mi je ovo sada vise nego dovoljno. I svakako mi je bolje od u*ranog dial up-a, samo cini mi se da je nasa daleko veca mana sto sve brzo zaboravljamo. I jos veca sto trazimo leba preko pogace. Ja ne trazim povecanje, ali svaki put kada se desi kazem: hvala. Internet jeste skup ovde, ali svakako vredi tih para jer ga ljudi kupuju, da je suprotno svi ISP-ovi bi propali. Zato ja pozdravam svako ubrzanje.
[ MMaarrCCoo @ 12.12.2008. 00:24 ] @
Word!!!
[ vasla @ 12.12.2008. 14:18 ] @
Citat: Majstor_Pućko: E vidis ja sam imao jasan cilj i znao sam sta hocu: bilo koji broadband. Tako da mi je ovo sada vise nego dovoljno. I svakako mi je bolje od u*ranog dial up-a, samo cini mi se da je nasa daleko veca mana sto sve brzo zaboravljamo. I jos veca sto trazimo leba preko pogace. Ja ne trazim povecanje, ali svaki put kada se desi kazem: hvala. Internet jeste skup ovde, ali svakako vredi tih para jer ga ljudi kupuju, da je suprotno svi ISP-ovi bi propali. Zato ja pozdravam svako ubrzanje.
Pozdravljam i ja ali mi pomalo zao sto kad smo mi uveliko koristili dial-up nase komsije Bugari
su koristili tam-tam i dimne signale a sad za 10 e imaju 3 mbps / 512 kbps
http://adsl.btc.bg/en/adsl/homepackage/details/1
a za 12.5 e imaju 9 mbps / 1 mbps
http://adsl.btc.bg/en/adsl/homepackage/details/2
Nisam ni ja megaloman da trazim 100/100 ali pristojno bi bilo da adsl paketi izgledaju bar ovako
2 mbps / 256 kbps ; 4 mbps / 512 kbps ; 6 mbps / 768 kbps i 8 mbps / 1 mbps
Zaboravljate da je internet dosta drugaciji u odnosu na pre dve-tri godine, sajtovi su opsirniji sa puno dodataka pa je potrebna brza konekcija da bi mogli normalno da se ucitaju a da to ne traje godinama.
[ tdjokic @ 12.12.2008. 14:54 ] @
Citat: Zaboravljate da je internet dosta drugaciji u odnosu na pre dve-tri godine, sajtovi su opsirniji sa puno dodataka pa je potrebna brza konekcija da bi mogli normalno da se ucitaju a da to ne traje godinama. Tacno tako. Ja sam upravo instalirao "nemu i gluvu" distribuciju Linuxa, jer mi se na normalnoj, u kojoj rade svi flesevi i ostale dzidze - bidze, racunar prosto gusi od silnih reklama na ES-u i slicnim sajtovima, a imam 1GB memorije, od cega 256MB ide na integrisanu graficku.
Znam da je to relativno malo, ali se racunar totalno gusi, nije da je samo malo usporio, sto znaci da kad bih dodao jos 1GB mozda bi se samo malo manje gusio. Pokusavao sam i sa onim trikovima za smanjenje potrosnje u Firefoxu, pa ili sam pogresno odradio ili to ne funkcionise kao sto pise da bi trebalo.
Dobijem mejl sa 10 slika, a sve slike po megabajt, dva - rodjaci zive na Zapadu i njima to normalno i kad otvaram traje prilicno, itd.
Ukratko, ne trazimo mi vise, jace, brze iz neke teznje ka luksuzu, nego zato sto ceo svet ide napred a mi zaostajemo (drugo je pitanje kako je i "ceo svet" prosao sto je trazio mnogo, ali to je za drugu temu). Osim toga, mnogi ovde, koji nama daju na kasicicu sve - od Interneta, do hrane (koja je sada ovde skuplja nego na Zapadu) sebi znaju da obezbede svasta. Jeste da i na Zapadu ima bogatasa, ali daju neki optimum i raji.
[ medvedic @ 12.12.2008. 17:11 ] @
Da li ES ima podforum --- Neostvarene zelje korisnika interneta u Srbiji ????
Ja predlazem da unajmimo profesionalca kao npr Brus Vilis ili tako nekog da ``podrobno`` ispita ljude iz Telekoma i objasni im nase zelje. Pritom treba da ih ubedi u nase zahteve i kao na kraju svakog filma spase svet....
.Malo sam raspolozen....
[ miodrag75 @ 12.12.2008. 17:49 ] @
NE ,ljudi samo hoce normalan net i normalnu drzavu koliko toliko
[ Milos Maglov @ 12.12.2008. 17:57 ] @
Citat: tdjokic: Jeste da i na Zapadu ima bogatasa, ali daju neki optimum i raji.
Dok raja ne popizdi nema nista od svega toga.Tako izgleda to funkcionise...
[ Laki_Gen @ 12.12.2008. 17:58 ] @
Citat: miodrag75: NE ,ljudi samo hoce normalan net i normalnu drzavu koliko toliko
Ja hocu i prsatu plavusu. Neka me neko uputi gde da ispostavim spisak zelja....
Zasto se niko iz SBB-a ne javlja? Tzv. neimenovani izvori? Imam osjecaj da je neko samo pustio buvu i mi se ponadali, opet...
[ vasla @ 12.12.2008. 18:46 ] @
Citat: Laki_Gen: Ja hocu i prsatu plavusu. Neka me neko uputi gde da ispostavim spisak zelja....
Nemoj samo telekomu da ispostavis spisak zelja, prsata mozda i bude, ali imace ili jednu ili tri, dve nece sugurno.
[ BluesRocker @ 12.12.2008. 20:07 ] @
Godina je 2008. Sasvim je normalno da upload mora da bude veci od 7kB/s. Ako smo mi svi napredovali za 12 godina, ako je hardver napredovao, zasto da sa pravom ne ocekujem da i broadband internet ima brzi upload od j.....g dialupa iz devedesetih godina? Mislim, ne moraju oni nista da se trude, korisnici ce sami preci na bezicni i kablovski jer dobijaju vise za iste pare.
[ V.i.P.e.R @ 12.12.2008. 22:23 ] @
Citat: vasla: Pozdravljam i ja ali mi pomalo zao sto kad smo mi uveliko koristili dial-up nase komsije Bugari
su koristili tam-tam i dimne signale a sad za 10 e imaju 3 mbps / 512 kbps
http://adsl.btc.bg/en/adsl/homepackage/details/1
a za 12.5 e imaju 9 mbps / 1 mbps
http://adsl.btc.bg/en/adsl/homepackage/details/2
Nisam ni ja megaloman da trazim 100/100 ali pristojno bi bilo da adsl paketi izgledaju bar ovako
2 mbps / 256 kbps ; 4 mbps / 512 kbps ; 6 mbps / 768 kbps i 8 mbps / 1 mbps
Zaboravljate da je internet dosta drugaciji u odnosu na pre dve-tri godine, sajtovi su opsirniji sa puno dodataka pa je potrebna brza konekcija da bi mogli normalno da se ucitaju a da to ne traje godinama.
Eh, a sta reci tek na ovo... vec sam ranije postavio link, ali ajde jos jednom... Jeste da njie ADSL, ali pogledajte sta se dobija za cenu od 12.5 evra ili 22 evra...
No comment gde smo mi...
http://cooolbox.bg/cooolbox/
Mesečen abonament 24,90 lv 41,90 lv
INTERNET
Bъlgarska i meždunarodna INTERNET SKOROST Upload 20 Mbit/s 40 Mbit/s
Bъlgarska i meždunarodna INTERNET SKOROST Download 20 Mbit/s 40 Mbit/s
LOKALNA SKOROST * Upload do 100 Mbit/s do 100 Mbit/s
LOKALNA SKOROST* Download do 100 Mbit/s do 100 Mbit/s
Realen IP adres dinamičen statičen
TRAFIK NEOGRANIČEN NEOGRANIČEN
TELEFON
VKLЮČENI BEZPLATNI MINUTI V PAKETA kъm fiksirani mreži v Bъlgariя i Evropeйski sъюz, i fiksirani i mobilni mreži v SAЩ & Kanada
100 300
Razgovori v mrežata na ITD Network NEOGRANIČENI, BEZPLATNI NEOGRANIČENI, BEZPLATNI
Seliщni razgovori (fiksirani mreži) 0,03 lv 0,03 lv
Mežduseliщni razgovori (fiksirani mreži) 0,08 lv 0,08 lv
Kъm mobilni operatori v Bъlgariя 0,46 lv 0,46 lv
Kъm fiksirani mreži v Evropeйski sъюz, i fiksirani i mobilni mreži v SAЩ & Kanada 0,08 lv 0,08 lv
Kъm mobilni mreži v Evropeйski sъюz 0,46 lv 0,46 lv
[ lesa3 @ 13.12.2008. 01:36 ] @
[ Take 5 @ 13.12.2008. 08:28 ] @
Svako muci muku na svoj nacin... evo u USA opozicija se trudi iz petnih zila da spreci masovno uvodjenje besplatnog sirokopojasnog pristupa internetu...
Bush administration urges FCC to vote against free broadband mandate
Citat: "It is unacceptable," Mr. Obama said, "that the United States ranks fifteenth in the world in broadband adoption. Here, in the country that invented the Internet, every child should have the chance to get online, and they'll get that chance when I'm President -- because that's how we'll strengthen America's competitiveness in the world."
PS
Nisam znao da su toliko zaostali (tek petnaesto mesto u svetu) u uvodjenju sirokopojasnog pristupa internetu...
;)
... a evo i jedan od komentara na istom linku:
Citat: Why should my tax dollars pay for someone else to have broadband internet? let em stick with $9.99 Netzero for all i care. If they want better internet service, they need to improve their economic status and afford it on their own.
as to rural broadband deployment...that just sucks. I sympathize greatly, but i still dont want to pay the government to expand otherwise unprofitable pipeline and cabling to their low-density areas.
[ djricky @ 13.12.2008. 09:55 ] @
i toliko o svemu tome.....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|