[ milos 2 @ 05.12.2008. 20:52 ] @
da li mozete da mi pomognete kako da napravim masku za program napravljjen u c-u |
[ milos 2 @ 05.12.2008. 20:52 ] @
[ Predrag Glumac @ 05.12.2008. 21:26 ] @
Tja, ako radis pod windowsom, masku mozes da napravis sa CreateWindow/CreateWindowEx Win32 API funkcijama, ali bih ti preporucio da koristis neki alat - brze je i manje boli ;)
Salu na stranu, moras reci pod kojim okruzenjem radis. [ milos 2 @ 06.12.2008. 14:03 ] @
turbo C
odnosno dos [ Slaughter @ 23.12.2008. 23:00 ] @
NPR:Maska kada se unosi prirodan broj n, znaci on ne sme biti negativan.
Code: printf("\nUnesite prirodan broj:\n\t n = "); xn=wherex(); yn=wherey(); do{ gotoxy(xn,yn); printf(" "); gotoxy(xn,yn); scanf("%d",&n); }while(n<=0); [ milos 2 @ 13.01.2009. 22:01 ] @
uredu, nesto slicno imam i u jednoj knjizi kao uradjen primer, kako turbo c zna koordinate xy na kom delu prozora se pravi taj deo koji ja hocu, to mi nije najjasnije.
[ mjux @ 14.01.2009. 15:35 ] @
gornji levi cosak prozora ima koordinate(0,0), dok donji desni ima koordinate(80,25)
ako ti treba npr kocka u koordinatnom pocetku sirine i duzine 5 kucas: Code: textbackground(5); for(i=0,i<5;i++) { for(j=0;j<5;j++) { gotoxy(i,j); printf(" ");// nije u pitanju prazan string nego praznina } } to je cisto primer i to jedan od bednijih ali da shvatis poentu... e da i mala napomena .. funkcije wherex(), wherey(), gotoxy() se nalaze u biblioteci conio.h tako da obavezno je navedi [ milos 2 @ 14.01.2009. 18:30 ] @
mnogo hvala na objasnjenju
[ milos 2 @ 15.01.2009. 13:12 ] @
pa kako onda ovaj kod ne valja?
Code: #include<stdio.h> #include<stdlib.h> #include<conio.h> #include<time.h> #define BROJ_POKUSAJA 6 void main(void) { int n,i,k,xs,ys,xu,yu,po; textbackground(15); textmode(3) ; clrscr(); textcolor(0) ; cprintf("\n\n UNOS: "); xu=wherex()+2; yu=wherey(); textbackground(2); cprintf(" "); textbackground(15); gotoxy(3,11) ; cprintf("statusna linija "); xs=wherex(); ys=wherey(); textbackground(2); for(i=1;i<50;i++)cprintf(" "); for(i=1;i<=BROJ_POKUSAJA;i++) { gotoxy(xu,yu); cprintf(" "); gotoxy(xu,yu); scanf("%d",&n); gotoxy(xs+3*(i-1)+2,ys); if(po>n) cptintf(" "); if(po<n) cprintf("<"); if(po==n) { cprintf("="); textbackground(15); gotoxy(35,18); textcolor(0); cprintf("BRAVO"); gotoxy(1,25); return; } } textbackground(15); gotoxy(20,18); textcolor(0); cprintf("ZAO MI JE, POKUSAJTE PONOVO"); gotoxy(1,25); getch(); } [ mjux @ 17.01.2009. 04:46 ] @
Code: #include<stdio.h> #include<stdlib.h> #include<conio.h> #include<time.h> #define BROJ_POKUSAJA 6 void main(void) { int n,i,k,xs,ys,xu,yu,po; textbackground(15); textmode(3) ; clrscr(); textcolor(0) ; cprintf("\n\n UNOS: "); xu=wherex()+2; yu=wherey(); textbackground(2); cprintf(" "); textbackground(15); gotoxy(3,11) ; cprintf("statusna linija "); xs=wherex(); ys=wherey(); textbackground(2); for(i=1;i<50;i++)cprintf(" "); for(i=1;i<=BROJ_POKUSAJA;i++) { gotoxy(xu,yu); cprintf(" "); gotoxy(xu,yu); scanf("%d",&n); gotoxy(xs+3*(i-1)+2,ys); if(po>n) cptintf(" ");//////////////////////////////NAZNACENI RED////////////////////////////////////////// if(po<n) cprintf("<"); if(po==n) { cprintf("="); textbackground(15); gotoxy(35,18); textcolor(0); cprintf("BRAVO"); gotoxy(1,25); return; } } textbackground(15); gotoxy(20,18); textcolor(0); cprintf("ZAO MI JE, POKUSAJTE PONOVO"); gotoxy(1,25); getch(); } Pokusaj da u NAZNACENOM REDU promenis CPTINTF promenis u CPRINTF [ milos 2 @ 17.01.2009. 11:22 ] @
hvala, ja ko debil pregledam kod, kompajler mi na tom mestu prijavljuje gresku, a ja ni ne gledam da li sam dobro napisao
[ milos 2 @ 17.01.2009. 21:29 ] @
da li mozete da mi pomognete oko sledeceg: imam zadatak da napravim naravno masku za program koji glasi: Napisati c program koji na osnovu unetog prirodnog broja n utvrdjuje tip broja (paran, neparan). Program na pocetku mora imati masku za unos i ispis podataka.
e sada ja sam nesto napravio uz pomoc onog prethodnog koda, ali izgleda ne dovoljno dobro, pa bih vas zamolio da mi pomognete, deo koji sam uradio: Code: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <conio.h> void main(void) { int n, xu, yu, xs, ys; textmode(3) ; textbackground(15); clrscr(); textcolor(0); cprintf("\n\nunesite broj za proveru "); xu=wherex()+2; yu=wherey(); textbackground(2); cprintf(" "); gotoxy(29,3); textbackground(15); gotoxy(1,7); cprintf("statusna linija: "); xs=wherex(); ys=wherey(); textbackground(2); i sada ne znam sta dalje [ mjux @ 18.01.2009. 09:44 ] @
da li je broj paran utvrdjujes tako sto proveris da li pri deljenju sa 2 ima ostatka ili nema.
operator koji kao rezultat vraca ostatak pri deljenju sa nekim brojem je % znaci ako ima ostatka broj je neparan, ako nema ostatka broj je paran. Code: if(broj%2==0)printf("broj je paran"); else printf("broj je neparan"); Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|