[ anon115774 @ 07.12.2008. 11:58 ] @
Imam dva routerboard-a i na oba isti problem.

Kada uradim mac telnet, winbox se pokrene i posle par sekundi mi kaze "Router has been disconnected".

Ima li neko ideju zbog cega se ovo desava?
[ Kolins Balaban @ 07.12.2008. 12:26 ] @
koliko sam ja upoznat, konekcija putem mac adresa je jako jako nesigurna i problematicna. moze biti x razloga zasto ti to ne radi. losha veza i gubljenje paketa, provjeri da li ti je na interfejsu arp omogucen....
[ Schmidt @ 23.12.2008. 21:11 ] @
Ako si podesio adresu na routerboardu onda ce pucati uvijek, ako nema nikakve adrese onda ne smije pucati, pogotovo ne na kablu.
U situaciji kad routerboard ima ip adresu na interfejsu a ti zelis mac telnet onda klikni na mac adresu u winboxu a ne na ip adresu. Winbox pokrece drugaciju konekciju u zavisnosti na sta si kliknuo.
[ acatheking @ 23.12.2008. 21:39 ] @
Citat:
Ako si podesio adresu na routerboardu onda ce pucati uvijek

Gde pise ovo? Nisam znao da je tako :)

Pristupanje preko MAC adrese je na razlicitom sloju od pristupa preko IP, tako da ovo sto pises ne stoji bas.
Probaj da skines najnoviju verziju winbox-a.
[ Predrag Supurovic @ 23.12.2008. 22:51 ] @
Citat:
Informer:
Kada uradim mac telnet, winbox se pokrene i posle par sekundi mi kaze "Router has been disconnected".

Iskljuci na racunaru na kome je Winbox sve mrezne adaptere i fizicke i virtulnr osim onoga preko koga se povezujes na MT.
[ anon115774 @ 24.12.2008. 09:01 ] @
Citat:
Schmidt: Ako si podesio adresu na routerboardu onda ce pucati uvijek, ako nema nikakve adrese onda ne smije pucati, pogotovo ne na kablu.
U situaciji kad routerboard ima ip adresu na interfejsu a ti zelis mac telnet onda klikni na mac adresu u winboxu a ne na ip adresu. Winbox pokrece drugaciju konekciju u zavisnosti na sta si kliknuo.

Ovo nisam znao.

Podesena je adresa ali mi je bez obzira na to trebao mac-telnet posto sam greskom ukljucio hotspot na tom interfejsu pa nisam mogao da pridjem routeru drugacije.

Inace, veza je ovakva:

racunar <-> wifi <-> switch <-> kabl <-> router

Do sada nisam imao nikakvih problema sa mac-telnetom a cinjenica da se desava na dva routera me navodi na pomisao da nesto sa racunarom nije u redu.

Pokusacu sve sto ste mi predlozili mada sam u medjuvremenu resio problem ali voleo bih da imam resenje za u buduce.

Hvala svima.
[ Schmidt @ 26.12.2008. 18:48 ] @
Winbox se update-uje automatski sa update-om ROS-a, tako da ni ta vasa prica ne stoji, ali necemo o tome. Ako ti i dalje puca veza onda probaj NeighborViewer.exe, imas ga u download sekciji sa desne stranbe na mikrotikovom sajtu.
[ djricky @ 27.12.2008. 18:14 ] @
Citat:
Schmidt: Winbox se update-uje automatski sa update-om ROS-a

hm... pa meni se ne update-uje... meni stoji na desktopu isti winbox.exe fajl vec tri godine...
[ yolja624 @ 27.12.2008. 20:31 ] @
To sto ti stoji na desktopu je samo dio price... ostatak price potrebne za rad winbox-a se skida sa samog rutera kad mu prvi put pristupas. A od verzije ROS zavisi sta i koliko skida. Ako pokusas da pridjes razlicitim verzijama ROS-a sa istog winbox-a vidjeces da ti skida sa svakog rutera neke podatke prije pocetka rada. Naravno, to skida samo jednom za svaku verziju ROS-a.

Pozdrav
[ djricky @ 27.12.2008. 21:20 ] @
opet, niste bas u pravu... moja iskustva kazu da ume i da ponovo skida neke pluginove, koje je vec skinuo ranije...

morao bih da napomenem, da radim sa RouterOS-om od 2003. godine... od legendarne verzije 2.7.14
[ Schmidt @ 27.12.2008. 22:58 ] @
Ok, moguce je i to, da zavisno do redoslijeda pristupa pojedinim ros-ovima zadrzi neke stare pluginove. Ali, ja nisam skidao novi winbox od prve instalacije, a trenutno mi pise da je zadnja verzija. Moguce da je istina negdje izmedju, ali odosmo s teme. :)
[ Predrag Supurovic @ 28.12.2008. 02:58 ] @
winbox.exe se raylikuje od verzije do vetzije MT i ako postoji sumnaj da Winbox ne radi kao treba, treba uzeti verziju od MT-a kome treba pristupiti.

Najnovija verzija MT verzije 3.x, recimo, pravi probleme kada se koristi sa MT verzije 2.x

[ djricky @ 28.12.2008. 18:47 ] @
da, meni se zakuca, ako je ostao otvoren prozor sa interface-ima...
[ snake @ 01.01.2009. 11:18 ] @
POtrebna mi je pomoc jer sam kupio polovan ruterboard 133C kako da mu pristupim da bih ga resetovao jer on je vec konfigurisan kod prethodnog vlasnika. Kako da iskoristim tlenet?