[ anon115774 @ 07.12.2008. 11:58 ] @
Imam dva routerboard-a i na oba isti problem. Kada uradim mac telnet, winbox se pokrene i posle par sekundi mi kaze "Router has been disconnected". Ima li neko ideju zbog cega se ovo desava? |
[ anon115774 @ 07.12.2008. 11:58 ] @
[ Kolins Balaban @ 07.12.2008. 12:26 ] @
koliko sam ja upoznat, konekcija putem mac adresa je jako jako nesigurna i problematicna. moze biti x razloga zasto ti to ne radi. losha veza i gubljenje paketa, provjeri da li ti je na interfejsu arp omogucen....
[ Schmidt @ 23.12.2008. 21:11 ] @
Ako si podesio adresu na routerboardu onda ce pucati uvijek, ako nema nikakve adrese onda ne smije pucati, pogotovo ne na kablu.
U situaciji kad routerboard ima ip adresu na interfejsu a ti zelis mac telnet onda klikni na mac adresu u winboxu a ne na ip adresu. Winbox pokrece drugaciju konekciju u zavisnosti na sta si kliknuo. [ acatheking @ 23.12.2008. 21:39 ] @
Citat: Ako si podesio adresu na routerboardu onda ce pucati uvijek Gde pise ovo? Nisam znao da je tako :) Pristupanje preko MAC adrese je na razlicitom sloju od pristupa preko IP, tako da ovo sto pises ne stoji bas. Probaj da skines najnoviju verziju winbox-a. [ Predrag Supurovic @ 23.12.2008. 22:51 ] @
Citat: Informer: Kada uradim mac telnet, winbox se pokrene i posle par sekundi mi kaze "Router has been disconnected". Iskljuci na racunaru na kome je Winbox sve mrezne adaptere i fizicke i virtulnr osim onoga preko koga se povezujes na MT. [ anon115774 @ 24.12.2008. 09:01 ] @
Citat: Schmidt: Ako si podesio adresu na routerboardu onda ce pucati uvijek, ako nema nikakve adrese onda ne smije pucati, pogotovo ne na kablu. U situaciji kad routerboard ima ip adresu na interfejsu a ti zelis mac telnet onda klikni na mac adresu u winboxu a ne na ip adresu. Winbox pokrece drugaciju konekciju u zavisnosti na sta si kliknuo. Ovo nisam znao. Podesena je adresa ali mi je bez obzira na to trebao mac-telnet posto sam greskom ukljucio hotspot na tom interfejsu pa nisam mogao da pridjem routeru drugacije. Inace, veza je ovakva: racunar <-> wifi <-> switch <-> kabl <-> router Do sada nisam imao nikakvih problema sa mac-telnetom a cinjenica da se desava na dva routera me navodi na pomisao da nesto sa racunarom nije u redu. Pokusacu sve sto ste mi predlozili mada sam u medjuvremenu resio problem ali voleo bih da imam resenje za u buduce. Hvala svima. [ Schmidt @ 26.12.2008. 18:48 ] @
Winbox se update-uje automatski sa update-om ROS-a, tako da ni ta vasa prica ne stoji, ali necemo o tome. Ako ti i dalje puca veza onda probaj NeighborViewer.exe, imas ga u download sekciji sa desne stranbe na mikrotikovom sajtu.
[ djricky @ 27.12.2008. 18:14 ] @
Citat: Schmidt: Winbox se update-uje automatski sa update-om ROS-a hm... pa meni se ne update-uje... meni stoji na desktopu isti winbox.exe fajl vec tri godine... ![]() [ yolja624 @ 27.12.2008. 20:31 ] @
To sto ti stoji na desktopu je samo dio price... ostatak price potrebne za rad winbox-a se skida sa samog rutera kad mu prvi put pristupas. A od verzije ROS zavisi sta i koliko skida. Ako pokusas da pridjes razlicitim verzijama ROS-a sa istog winbox-a vidjeces da ti skida sa svakog rutera neke podatke prije pocetka rada. Naravno, to skida samo jednom za svaku verziju ROS-a.
Pozdrav [ djricky @ 27.12.2008. 21:20 ] @
opet, niste bas u pravu... moja iskustva kazu da ume i da ponovo skida neke pluginove, koje je vec skinuo ranije...
morao bih da napomenem, da radim sa RouterOS-om od 2003. godine... ![]() ![]() [ Schmidt @ 27.12.2008. 22:58 ] @
Ok, moguce je i to, da zavisno do redoslijeda pristupa pojedinim ros-ovima zadrzi neke stare pluginove. Ali, ja nisam skidao novi winbox od prve instalacije, a trenutno mi pise da je zadnja verzija. Moguce da je istina negdje izmedju, ali odosmo s teme. :)
[ Predrag Supurovic @ 28.12.2008. 02:58 ] @
winbox.exe se raylikuje od verzije do vetzije MT i ako postoji sumnaj da Winbox ne radi kao treba, treba uzeti verziju od MT-a kome treba pristupiti.
Najnovija verzija MT verzije 3.x, recimo, pravi probleme kada se koristi sa MT verzije 2.x [ djricky @ 28.12.2008. 18:47 ] @
da, meni se zakuca, ako je ostao otvoren prozor sa interface-ima...
[ snake @ 01.01.2009. 11:18 ] @
POtrebna mi je pomoc jer sam kupio polovan ruterboard 133C kako da mu pristupim da bih ga resetovao jer on je vec konfigurisan kod prethodnog vlasnika. Kako da iskoristim tlenet?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|