[ spy83 @ 07.12.2008. 22:36 ] @
interesuje me kojeg proizvodjaca od ova tri navedena odabrati? Sto se tice konfiguracije sva tri su manje vise tu negdje, znaci ![]() |
[ spy83 @ 07.12.2008. 22:36 ] @
[ eric.cantona @ 07.12.2008. 23:20 ] @
onda dell
[ combuster @ 08.12.2008. 10:37 ] @
vote for dell
combuster 4 president... :D [ Miroslav Ćurčić @ 08.12.2008. 10:39 ] @
Samo zbog garancije Dell, inače bih pre Tošibu.
[ spy83 @ 08.12.2008. 12:27 ] @
Zar je dell toliko los, odnosno jel ima neki razlog zasto odabrati dell a zasto ne, a ne samo zbog garancije, sta mi znaci garancija ako ce vise biti u servisu nego kod mene, znaci volio bi da cujem neke prijedloge za i protiv
[ Miroslav Ćurčić @ 08.12.2008. 13:03 ] @
Da je TAJ model Dell toliko loš ne bi dali toliku garanciju.
Prema onome što sam lično video, Tošiba ima čvršću konstrukciju i jaču plastiku od mnogih drugih brendova, a to je meni bilo presudno. I sam imam jednu, zato i preporučujem. Inače sva 3 brenda koja si pomenuo su u "visokoj kategoriji", ali treba obratiti pažnju na to da sve češće viđam ponude laptopove po smešnoj ceni pa treba razmisliti zašto su jeftini. Zato i kažem, ako je garancija 3 godine onda budi siguran da taj model nije u "smešnoj" klasi. [ lancia88 @ 08.12.2008. 15:27 ] @
Pozdrav,
Dell je najveci proizvodjac po broju racunara, a Toshiba je uveliko No1 po pouzdanosti. Cak stavise, uglavnom pokriva svojim zivotnim vekom duple vecine svih garancija. Nema tu nikakvog smestanja u neki sam vrh Dell-a i Toshibe, tu dolaze u obzir IBM (doduse, sada vec ostaje da se vidi da li ce se stvari zadrzati na staroj slavi ili nastaviti pa neka to ostane sa rezervom izneseno), i HP u poprilicnoj meri jer imaju vec izvestan kontinuitet sa pouzdanim serijama. Ipak, svako sebi bira, meni ostaje da jos jedan Vaio eliminisem iz firme i bice sve svedeno na Toshibu, iz razloga pouzdanosti. [ Take 5 @ 08.12.2008. 16:10 ] @
Citat: lancia88: Pozdrav, Dell je najveci proizvodjac po broju racunara, a Toshiba je uveliko No1 po pouzdanosti. ... Mislis ti!? Takva tvrdnja je uglavnom u domenu urbanih legendi. Svi notebook / laptop racunari se prave na svega par mesta u svetu. ODM proizovdjaci prave svu tu robu i za Toshibu i za Dell i za HP... za sve zive i nezive, tako da sve ostalo je cista bajka... ;) Pogledaj malo Wikipediju sta kaze o tome: Citat: Original Design Manufacturers (ODMs) The vast majority of laptops on the market are manufactured by a small handful of Original Design Manufacturers (ODM).[2] Major relationships include: Quanta sell to (among others) HP/Compaq, Dell, Toshiba, Sony, Fujitsu, Acer, NEC, Gateway and Lenovo/IBM - note that Quanta is currently (as of August, 2007) the largest manufacturer of notebook computers in the world. Compal sells to Toshiba, HP/Compaq, Acer, and Dell. Wistron (former manufacturing & design division of Acer) sells to HP/Compaq, Dell, IBM, NEC, Acer, and Lenovo/IBM. Flextronics (former Arima Computer Corporation notebook division) sells to HP/Compaq, NEC, and Dell. ECS sells to IBM, Fujitsu, and Dell. Asus sells to Apple (iBook), Sony, and Samsung. Inventec sells to HP/Compaq, Toshiba, and BenQ. Uniwill sells to Lenovo/IBM and Fujitsu. Original design manufacturer (ODM) brands Clevo Compal Electronics ECS [ bttp @ 08.12.2008. 19:55 ] @
Citat: Take 5: Takva tvrdnja je uglavnom u domenu urbanih legendi. Svi notebook / laptop racunari se prave na svega par mesta u svetu. ODM proizovdjaci prave svu tu robu i za Toshibu i za Dell i za HP... za sve zive i nezive, tako da sve ostalo je cista bajka... Tačno, isto kao i urbani mit da je Toshiba nepogrešiv izbor. Baš je ove godine bilo par modela (iz Satellite serije) koji su bili "ultra povoljni" i sve super a kasnije se gomila ljudi žalila na nasumično gašenje displeja u toku rada itd. što je po meni neprihvatljivo. Imam dobra iskustva sa HPom. Spartanski dizajn ali pouzdan i trpi batine. Trenutno imam Acer Aspire, noviji model, radi bez greške. Sa Dellom nemam iskustava pa ne bih mogao da komentarišem. Opšte pravilo: Nema dobrih marki, samo dobrih serija. U skladu sa tim, lepo Google u šake i dobro se informiši po forumima i review sajtovima o svakom od modela iz užeg izbora. Ako naiđeš na neki "bag" koji se odnosi na neki model, a koji se javlja u više slučajeva, tj. pominje se na više mesta, beži od toga. [ alekss @ 08.12.2008. 20:49 ] @
Citat: spy83: interesuje me kojeg proizvodjaca od ova tri navedena odabrati? Sto se tice konfiguracije sva tri su manje vise tu negdje, znaci:Dual core procesor 3Gb memorije, 320 gb kapacitet diska, intelova graficka, instalirana vista home premium itd.Jedina razlika je u garanciji.HP ima 1 god garancije, Toshiba 1 god a DELL 3 godine. Koja to Toshiba ima jednu godinu garancije? Jedino ako kupuješ kod ovih švercera (doduše sad ih ima kao pleve). Sve Toshibe koje su legalno uvežene u Srbiju preko distributera imaju najmanje 2 godine garancije. Neke i tri. A može im se garantni rok produžiti i na 4, pa i na pet godina. To naravno ne važi za šverc komerc modele - njih najčešće možete prepoznati po oznakama sa "5" u sebi, na primer Satellite A305, P305 itd ... reparirano, refurbrished itd. Ne kupuje to. Elem, sve toshibe za naše tržište imaju najmanje 2 godine garancije. [ lancia88 @ 08.12.2008. 22:15 ] @
Pozdrav,
da, ne samo da mislim, vec i tvrdim da su iskustva do sada bas takva kako sam napisao. Vecina se stvari na svetu i proizvodi u jednoj drzavi pa nisu sve iste, razlikuju se "samo" u kontroli kvaliteta. Sharp rece ekrane za sve monitore i televizore pa se svi oni razlikuju jer spram narucioca reze drugacije (kvalitet, procesi i ostalo). U urbanim legendama zivi onaj ko nema svoja iskustva, ja ih itekako imam, mislim da sam i naveo upravo licna iskustva kroz to da sam sve laptopove u mojim firmama vremenom zamenio u Toshibe, eto, samo je jos jedan ostao a i on nece jos dugo, cim pokaze prve simptome. Kako kaze Kevin, nema vise losih proizvodjaca i nema vise nepogresivih izbora, ali spram iskustva do sada, apsolutno tvrdim da je Toshiba najmanje nesiguran izbor. Dakle, ne apsolutno siguran izbor, ali je najbliza tome. [ spy83 @ 08.12.2008. 23:53 ] @
Vezano za garanciju za Toshibu za L seriju koja je 17" je 1 god a A serija sa 15" ima 2 god, dok Dell ima 3 godine.E ako moze jos jedno pitanje, koliko sam primjetio vecinom dolazi instalirana vista ali po forumu sam primjetio da je slabo ko zadrzao vistu vec se vrate na xp, e zasto je to tako?
[ eric.cantona @ 09.12.2008. 00:32 ] @
ja bih se odlučio za dell samo zbog garancije
lično imam tošibu satellite pro a300 i garanciju od 3 godine. kompjuter radi kao zmaj i kontam da će garanciju bez problema izgurati [ Binary Mind @ 09.12.2008. 15:50 ] @
Licno DELL ne preferiram ni pored 3 godine garancije jer su im kucista slabasna. Toshibe imaju mnogo jace odradjena kucista dok HP ne volim jos od ranije. Subjektivno jeste ali redosled ove 3 firme je za mene sledeci:
1. Toshiba 2. DELL 3. HP [ bttp @ 09.12.2008. 23:31 ] @
Citat: eric.cantona: lično imam tošibu satellite pro a300 i garanciju od 3 godine. kompjuter radi kao zmaj i kontam da će garanciju bez problema izgurati Koju konkretno A300 imaš? Drugarica me angažuje da joj pomognem oko izbora, pa smo videli neku Toshibu A300-1ED, DualCore T2390, ATI HD3470, itd, Vista Home Premium, cena oko 60000 dinara (oko €670). E sad, znam da su neke ranije serije sa ATI grafikom imale gorepomenutih problema sa nasumičnim gašenjem displeja (mislim da je P300). Da li tvoja Toshiba ima ATI ili Nvidia grafiku? [ spy83 @ 12.12.2008. 19:39 ] @
konfiguracija je sledeca: CPU Dualcore T3200 (2 GHz), RAM 3GB, HDD 250 GB, Display 17.0 WXGA, VGA.Intel GMA 4500 up to 1340, WLAN:802.11 b/g, office:vista home premium
E sad me interesuje da li ova konfiguracija moze pokretati neke zahtjevnije programe kao sto je CAD [ eric.cantona @ 13.12.2008. 01:05 ] @
Citat: bttp: Koju konkretno A300 imaš? Drugarica me angažuje da joj pomognem oko izbora, pa smo videli neku Toshibu A300-1ED, DualCore T2390, ATI HD3470, itd, Vista Home Premium, cena oko 60000 dinara (oko €670). E sad, znam da su neke ranije serije sa ATI grafikom imale gorepomenutih problema sa nasumičnim gašenjem displeja (mislim da je P300). Da li tvoja Toshiba ima ATI ili Nvidia grafiku? u pitanju je satellite pro a300-15v, 2.4ghz c2d, ati 3650 512mb nema problema sa displejom, jedino kad se istroši baterija, displej se ugasi i kad ga nakačim nazad na punjač, displej se ne upali, komp i dalje radi, tako da ga moram na dugme ugasiti. to mu je najveća mana i možda i jedina mana [ alekss @ 13.12.2008. 09:00 ] @
Kao što sam rekao malopre, garancija za SVE toshibe koje su preko distributera uvezene u zemlju imaju najmanje dve godine garancije. Isto važi za seriju L350 (L350-16L, L350-146 itd), dve godine garancije. Pogledaj na deklaraciju uvoznika ko je taj notebook uvezao u zemlju. Ako nije jedan od gore navedenih - onda je neka verzija "ličnog uvoza" i u tom slučaju garancija može biti jedna godina, ili je uopšte i ne mora biti.
Dakle, ponovo : Svaka Toshiba uvezena preko distributera ima najmanje 2 godine garancije: Satellite Serija (SVI MODELI) ... 2 godine garancije Satellite Pro (Svi modeli) ... 3 godine garancije Tecra, Portege, Qosmio, ... 3 godine garancije Znam da postoji firma koja se u poslednje vreme bavi uvozom Toshibe iz USA ali pošto to rade bez dozvole TOSHIBA Europe, modeli koje prodaju ne spadaju pod gore navedeno, i imaju uglavnom 1 godinu ili manje garancije, čak su neki i refurbrished (reparirani). Dakle, pogledajte deklaraciju uvoznika, i to je to što se garancije tiče. [Ovu poruku je menjao lancia88 dana 14.12.2008. u 12:57 GMT+1] [ bttp @ 14.12.2008. 21:11 ] @
Citat: eric.cantona: jedino kad se istroši baterija, displej se ugasi i kad ga nakačim nazad na punjač, displej se ne upali, komp i dalje radi, tako da ga moram na dugme ugasiti. to mu je najveća mana i možda i jedina mana To i nije baš poželjno. Meni se na Aceru ne dešavaju takve stvari (da kucnem u drvo:). Jesi probao da flešuješ noviji BIOS? Možda bi se to rešilo na taj način. [ eric.cantona @ 14.12.2008. 23:17 ] @
nisam se cimao oko biosa, kad se to desi, stisnem power dugme, on ga sam shut downuje, zatim ga upalim redovno i on nastavlja tamo gde sam stao, sa svim otvorenim prozorima i pokrenutim aplikacijama
[ bttp @ 15.12.2008. 10:24 ] @
Da, samo što to nije shut down, već sleep ako se ne varam (tako je namešteno po defaultu u Visti). Razumem ja da to nije neki major problem, ali ipak nije ispravno (a ni poželjno) ponašanje - što bi se očekivalo od Toshibe.
P.S. Isto je tako bilo i ovima što im se nasumično gasio displej. Samo ga isključe i uključe i ponovo radi bioskop... Ipak ima nešto u tome što su te Toshibe sa ATI grafikom tako povoljne. [ Vic @ 15.12.2008. 11:01 ] @
Ja imam Toshibu A210 sa ATI grafikom i nisam uocio ni jedan jedini problem. Zadrzao sam Vistu i sve u svemu sam extra zadovoljan. Pre Toshibe sam imao HP i Asus, a sluzbeno rabim IBM T43. Moj izbor ce verovatno i u buduce biti Toshiba.
[ eric.cantona @ 15.12.2008. 12:59 ] @
Citat: bttp: Da, samo što to nije shut down jeste shut down, jer sam ja namestio da kad stisnem dugme komp se ugasi al evo sad sam malo čačkao i naišao na sledeće u power options mi je bilo namešteno kada je critical battery condition da ide na hibernate. e sad, da ode u hibernate stanje treba mu 10-20 sekundi, međutim ja sam ga odmah kačio na punjač i stiskao dugme i on me nije fermao. sad sam stavio da ide na sleep kada dođe baterija u kritično stanje, sistem se uspava, povežem ga i nastavljam sa radom bez problema. a ranije kada sam pritiskao power dugme, on to nije kontao nego je stavljao u hibernate stanje i zato je rizjuzmovo win svaki put kad ga upalim nakon pražnjenja baterije [ duledixi @ 18.12.2008. 12:48 ] @
I ja imam Toshiba Satellite Pro A300-1NT i ima tri godine garanciju i za sada sam zadovoljan sa njim
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|