[ tmpKorisnik @ 07.12.2008. 23:18 ] @

Kopiranje pod DOSom se obavlja pomocu naredbe COPY <izvor> <odrediste>.
Kod mene se javlja problem priikom KOPIRANJA nekog fajla u KORENI DIREKTORIJUM operativnog sistema(tj. ako mi je windows instaliran na C: ili na D: ili...). Interesuje me kako da mi odrediste bude koreni direktorijum?
Da li postoji neki specijalni znak tipa %windir% za koreni direktorijum?

U DOSu to radi ovako: COPY <izvor> /destfolder/destfajl.ext, znaci samo kosa crta bez icega i DOS prepozna koreni direktorijum, ali imam problem kod BATCH fajlova. Oni treba da koriste istu sintaksu tj. naredbe kao i DOS, ali ono prethodno ne vazi za BATCH fajlove???

Da li neko ima resenje?
[ Milan Gligorijevic @ 07.12.2008. 23:26 ] @
Kucaj punu putanju foldera. C:\...
[ tmpKorisnik @ 07.12.2008. 23:33 ] @

Ovaj...hvala ti
Ma fazon je u tome sto mi bas treba da prepoznam root i da tu kopiram fajl. Imam neki stari programcici koji vrsi instalaciju fiksno na C:ili D:, pa preko batch fajla ga ja dopunjujem...dodajem neke fajlove u folder programa, a sam instalacioni postupak se veze za root OS-a tako da je instalacioni folder na rutu OSa...bilo c:/ ili d:/...automatizujem postupak klikom na bath fajl koji se nalazi na CD-u.To je poenta.

Sve jedno hvala
[ Milan Gligorijevic @ 07.12.2008. 23:36 ] @
U tom slučaju dodaj sledeću liniju iznad koda za kopiranje:
cd ../..

Naram se da sam sada bio više od pomoći
[ Take 5 @ 07.12.2008. 23:44 ] @
U Windows XP (i novijem) se preporucujuje upotreba cmd datoteka, umesto bat datoteka (isto to samo malo drugacije).
Za tacnu sintaksu pogledaj Windows Help.
Ili pogledaj ovde: Windows XP Command-line reference A-Z

Tzv dinamicka promenljuva za koju pitas bi trebalo da je %systemdrive% (za broj znakova "%" kojima je uokvirena, a u zavisnosti da li se koristi iz bat / cmd datoteke ili iz komandne linije pogledaj u helpu kada ide "%systemdrive%", a kada "%%systemdrive%%"?)

[Ovu poruku je menjao Take 5 dana 08.12.2008. u 00:56 GMT+1]
[ tmpKorisnik @ 08.12.2008. 13:12 ] @
Hvala momci, hvala Take 5 ovo mi je pomoglo