[ Daniel011 @ 08.12.2008. 00:11 ] @
Drugar od pre desetak dana ima problem sa slanjem pošte iz Outlook Espressa. Pristup web sajtovima radi normalno, primanje pošte u Outlooku takođe, ali kada pokuša da pošalje neku poštu, u donjem desnom uglu prozora za slanje piše samo Connecting i posle minut vremena dobije poruku da nema odgovora od mail-servera. Pošta koju je pokušao da pošalje, naravno, završi u Outbox-u. Slanje mail-a preko webmail servisa radi, kada na webmail stranicu ode preko browsera (Internet Explorer).

Pošto je u pitanju SBB provajder, zvao je tehničku podršku istog, pri čemu je njihov odgovor bio da je kod njih sve u redu i da je problem sigurno na njegovom računaru (tipično za SBB, nisu se ni najmanje potrudili da mu daju instrukcije ili savete kako da taj problem reši).

U telefonskom razgovoru sa njim (nisam još uvek bio tamo, jer živi daleko) proverili smo sva podešavanja u Outlook-u i sve je korektno, co.yu je uredno prebačeno na .rs (pop3.sbb.rs, smtp.sbb.rs...)

Na moj predlog, pomoću Acronis True Image-a je uradio restore celog sistema na stanje u kome je računar bio dok je slanje mail-a normalno radilo. Međutim, i posle te intervencije problem je ostao isti, posle čega sam mu rekao da problem nikako ne može biti do njegovog računara.

On je opet zvao SBB i rekao im da je uradio restore sistema, što je u suštini identično reinstalaciji, oni su se našli malo u čudu, ali su ponovili njihovu priču da je kod njih sigurno sve u redu. Naravno, opet bez imalo ambicije da mu pomognu.

Pomislio sam, zatim, da možda ima veze to što je njegova mašina slabija pa koristi Win98 i staru verziju Outlook-a (peticu), a da je, možda, SBB u međuvremenu nešto promenio na svom mail-serveru tako da više nije kompatibilan sa starim Outlook-om. Međutim, isprobao sam slanje mail-a sa jednog od mojih računara koji na sebi ima Win98 i Outlook5, i radi bez problema (ja sam takođe na SBB-u).

Drugar se raspitao i kod svojih komšija iz zgrade i oni nemaju problem sa slanjem pošte iz Outlook-a.

Da li neko ima još neku ideju?
[ Aleksandar Vasic @ 08.12.2008. 12:00 ] @
Ima li neki antivirus ili firewall?
[ Daniel011 @ 08.12.2008. 14:23 ] @
Zaboravih taj podatak da napišem.

Ima samo Avast, koji je instaliran davno pre nego što se desio problem sa mail-om. Na Avastu ništa posebno nije rađeno uoči pojavljivanja problema, osim što je, kao i svakog dana, redovno update-ovan.

Druga stvar, kada je urađen restore pomoću Acronisa, sistem je vraćen na stanje kada nije bio instaliran ni Avast niti bilo koji antivirus/firewall, pa opet slanje mail-a nije radilo.
[ stemark @ 13.01.2009. 18:05 ] @
Veruj mi iz iskustva neka ponovo proveri da li je napisao SMTP (mnogi napisu stmp)
[ Daniel011 @ 13.01.2009. 22:15 ] @
Izvinjavam se, zaboravio sam da javim...

Desetak dana od mog poslednjeg javljanja na ovoj temi, dobijem mail od tog drugara, koji mi je poslao preko smtp-a. Kaže, isto kako je iz čista mira slanje mail-a prestalo da mu radi, tako je isto tog dana, sâmo od sebe, i proradilo. Od tada nije više imao problema.

Biće da je problem ipak bio do njegovog SBB-a.

Inače, čisto iz radozalosti, u svom mail-clientu sam za smtp server namerno, umesto smtp napisao stmp i pokušao da pošaljem neku poruku. Odmah mi je iskočio izveštaj o grešci (znači ne posle minut kao njemu, nego odmah) - "The host 'stmp.sbb.rs' could not be found. Please verify that you have entered the server name correctly..."

Znači, sigurno kod drugara nije bio problem do pogrešno ukucanog smtp servera.

Ali, bitno je da sada sve radi ok. Hvala vam obojici na javljanju.