[ duchess @ 08.12.2008. 11:15 ] @
| Zanima da li je moguce da kada korisnik dodje na nas sajt i klikne na baner, nekog drugog sajta, i kad ode na taj drugi sajt, da preko cookija znam sta je tamo radio, npr. da li je kupio nesto i sl. Ako ne preko cookie-a, preko cega moze? |
[ Jbyn4e @ 08.12.2008. 12:33 ] @
Ne. Kukiji se zapisuju samo za sajt na kome si.
Ne mozes nikako znati sta je taj radio tamo negde. Samo ukoliko ti neko sa tog drugog sajta da statistiku, ili dok ovaj surfuje sajtom celu komunikaciju salje i na tvoj server nekako (ako bi se to nekako dogovorili, da na osnovu referer id-ja komunicira i sa tvojim sajtom i da tu nesto zapisuje... tesko da ce iko ovo hteti da uradi).
BTW. Nije ti los home page, samo mi nije jasno sto IVONA?
[ centaur @ 10.12.2008. 08:54 ] @
Najjednostavnija ideja koja mi sada pada na pamet, je da recimo kad posetilac klikne na banner, uz link prosledis jedan get parametar koje ce jedinstveno da identifikuje svakog posetioca.
Onda taj drugi sajt, skupi taj parametar i na osnovu njega "prati" sta posetilac radi na sajtu i na kraju razmeni te informacije sa tobom.
Zakljucak, neophodna ti je "saradnja" sa tim drugim sajtom. Bez toga, na zalost (ili na srecu) nista :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.