[ virtualx @ 09.12.2008. 00:24 ] @
| imam maxtor hard disk 160GB sata2 i sa njim imam problema jer je spor, stalno mi se desava buffer under run greska kod snimanja dvd diska, snimam sa lg dvd snimacem i sa nero-m.
snimanje krene ok i odjednom disk pocne drndati ono, kao da vrsi random iscitavanje i zbog toga sporog iscitavanja desi se greska kod snimanja dvd diska ,jer se isprazni buffer.
dvd snimam na 4x i stalno se ta greska pojavi kod snimanja.
pokusavao sam sa defragmentom diska ,ali nepomaze nimalo.
sta da radim po tom pitanju, moze li se sta srediti a da ne formatiram disk.
ako ima kakve veze moja konfiguracija je:
asrock 4core dual sata2
2Gb ddr2
core2duo 2,4GHz e6600
pomenuti maxtor 160GB sata2
LG dvdrw
|
[ Konstantin2 @ 09.12.2008. 11:06 ] @
Proveri u kom modu ti rade i HDD i rezac.
I dali je u pitanju SATA RW ili IDE?
[ virtualx @ 09.12.2008. 20:48 ] @
hard disk je na primary master, a dvd snimac na primary slave.
disk je sata2
a dvd snimac spojen sa IDE kablom
[ cameraman @ 10.12.2008. 09:11 ] @
Dve stvari treba da proveris:
1. Da li ti je nekim slucajem rezac dospeo u PIO mode 3 ili 4, koji su prespori za rezanje diskova? To sam XP prebaci u slucaju da ima ucestalih problema u citanju diskova. Mozes da vratis sistem u prethodno stanje deinstaliranjem IDE grane na kojoj ti je rezac. Po restartu dobijes ponovo UDMA 2 ili 3 sto je normalno.
2. Da li imas losih blokova na disku? Ja sam morao da zamenim nov (2 meseca star) WD 6400AAKS jer mi je nero konstatno prijavljivao crc greske u rezanju, proverom sam ustanovio losih 12 klastera. Cekam nov, prihvacena mi je reklamacija.
[ Take 5 @ 10.12.2008. 12:43 ] @
Citat:
virtualx: hard disk je na primary master, a dvd snimac na primary slave.
disk je sata2
DVD smimac bi trebalo, ako je ikako moguce, da bude takodje master (prebaci po potrebi jumper na snimacu)
[ bttp @ 10.12.2008. 21:25 ] @
Master i slave nemaju veze kod SATA kontrolera, odnosno ako imaš mastere i slejvove na SATA kontroleru, znači da radi u EIDE modu, odnosno da nije pravilno konfigurisan.
SATA kontroleri imaju jedan uređaj po kanalu, tako da nema mastera i slejvova.
[ Take 5 @ 11.12.2008. 02:30 ] @
^ A da si ti malo prvo procitao sta je covek napisao, pre nego sto pocnes da drzis lekciju o kontrolerima?
Citat:
virtualx: hard disk je na primary master,
a dvd snimac na primary slave.
disk je sata2
[ bttp @ 11.12.2008. 12:29 ] @
Spominju se masteri i slejvovi gde je samo jedan uređaj zakačen na IDE kontroler. Oni ne mogu biti u master/slave odnosu, jer nisu na istom kanalu, znači da je to irelevantno. Pritom je HD na SATA kontroleru gde ni nema master/slave.
Tako da, ne držim lekcije već samo komentarišem.
[ virtualx @ 12.12.2008. 11:00 ] @
e moja greska izvinjavam se .
dvd rw je spojen na secondary master, sto je normalno, a ne kao sto sam prije rekao.
znaci disk na primarni master, dvd na sekundarni master.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.