[ domagoj412 @ 09.12.2008. 15:14 ] @
| Kupio sam djelove za složit kompjuter:
Matična: MBO Abit GD8 pro
Procesor: Intel Pentium E2180 2.0GHz 1MB L2 Cache LGA 775 Dual-Core Processor
Grafička: GeForce 9500 GT, 1024 MB
I ostale potrebne stvarčice.
Stavio sam procesor na matičnu i istu spojio na kučište ali upali se samo "power" lampica ova druga je crvena i ne dize se sistem.
Nema niti nikakvog zvuka kad ga upalim.
Jel problem u matičnoj ili možda procesoru jer za ostalo sumnjam... |
[ ademare @ 09.12.2008. 15:47 ] @
Proveri da li si dobro povezao prednji panel za plocu. Taj problem moze da se javi kada je pogresno okrenuto + - HD diode.
[ Binary Mind @ 09.12.2008. 16:56 ] @
Zdravo Domagoj :) Bez ljutnje ali prema ovom tvom pisanju moglo bi zakljuciti mnogo sto sta kao da si stavio procesor na plocu ali ne i u socket/podnozje, ili da je procesor legao na podnozje a da nisi namontirao CPU hladnjak itd. :) Takodje nisi nigde spomenuo graficku, optiku, hard disk i sl. Razumeo sam da ukljucis masinu a masina se posle toga ne budi i ne pisti (ne daje POST code-ove) sto znaci da nesto nisi spojio kako treba ili je nesto pokvareno. Koliko iskustva imas sa sklapanjem racunara?
[ calexx @ 09.12.2008. 16:58 ] @
Kada se okrene HD dioda, jedino neće da se vidi aktivnost harda ali će sve da radi. Od panela je dovoljno da se uključi Power switch kablić mada može i bez njega. Proveri da li je procesor dobro legao, proveri isto sa memorijom i grafičkom a sve ostalo otkači. Da li na grafičku mora da se dovede dodatna struja?
[ senad11 @ 10.12.2008. 00:36 ] @
Ako si sve povezao "kao sto treba"-pazi na HDD i optiku.Ove maticne ploce znaju da ne upale ako ta dva hardvera su na IDE kontroler.Iskljuci optiku resetuj bios i probaj da upalis.
Srecno
[ senad11 @ 10.12.2008. 00:40 ] @
A inace ove se ploce vise ne proivedzuju od davno tako da ako si je kupio kao novu sigurno je RMA,odnosno servisirana tako da...
[ domagoj412 @ 11.12.2008. 08:52 ] @
Sata hard disk 250 gb (trenutno ne mogu do detaljnijih informacija)
Optiku nisam još spajo jer sam predpostavio da se moze pokrenut bez nje - probat ću onda i s njom.
Mislim da je procesor ispravno postavljen (do sada sam jednog uspješno montiro - dakle 100% uspješnost do sad :)
Za RAM memoriju i grafičku ne znam di sam mogo zahebat.
A za "prednji panel spojen na ploču": probo sam sa 2 kučišta - i pazio sam na + - orijentacije.
Prije nego šta ovaj problem postane nečiji tuđi, pokušo bi ponovo spojit processor ali nisam nikad odspajo CPU hladnjak i vidim da i nije jedonstavno :( pa moze koji savjet i oko toga?
[ Binary Mind @ 11.12.2008. 11:56 ] @
Pogledaj
ovu top temu. Pogledaj clip za Intel...
[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 11.12.2008. u 14:07 GMT+1]
[ domagoj412 @ 11.12.2008. 15:52 ] @
Hvala.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.