[ Mogh Ur @ 09.12.2008. 18:34 ] @
Elem, kupio sam laptop (Asus N50 Vc) koji je bio (kao) bez operativnog sistema. Taj model ima neki "fast boot" dugmic koji (iako je bez OS-a) podigne neku aplikaciju za pristup internetu, pregled slika i slicne gluposti. Kasnije sam, negde na netu, nasao da je to ustvari neka vrsta lite Linuxa. Obzirom da ovaj model Asusa podrzava iskljucivo Vistu a ne i XP, bio sam prinudjen da instaliram Vistu. Instalacija je prosla bez ikakvih problema, ali mi nigde nije ponudjeno (u toku instalacije) formatiranje diska, kreiranje particija... E, sad, masina ima SATA HD (Hitachi) od 320GB koji je nekako podeljen (valjda su particije) na dva dela - prvi od nekih 120GB, i dugi od nekih 200GB. Vista vidi samo prvi deo. Vidi i drugi ali ne moze da mu pristupi. Ne moze da ga obrise, formatira... Ne moze nista. Paragon partition manager kaze za prvi deo da je NTFS ali "unknown file format". Za drugi deo kaze da je FAT16, takodje "unknown file format". I naravno - ne moze nista da uradi. Pri tom Vista radi bez greske ali samo na prvom delu. Ima li neki guru koji zna kako da se ova katastrofa prevazidje? Svaka pomoc je dobrodosla. |