[ fr0z3n @ 10.12.2008. 14:54 ] @
[ fr0z3n @ 10.12.2008. 14:54 ] @
[ Igor Gajic @ 11.12.2008. 07:03 ] @
Koliko si overklokovao procesor / graficku ? Hoce da se desi da maticna ploca povuce mnogo vise struje nego sto je predvidjeno i sprzi konektore. Pogotovo ako je ploca lose dizajnirana pa vuce dosta struje kroz taj konektor.
[ fr0z3n @ 11.12.2008. 17:06 ] @
Ne znam dal je klokovano bilo šta pošto ploča nije moja već od druga.
Odlučio sam da zalemim drugi konektor pa javljam rezultate! [ Igor Gajic @ 11.12.2008. 17:31 ] @
I prije nego sto zalemis proveri jos 2 stvari:
1. koliko je uredjaja / kartica ustekano u plocu (opet potrosnja) 2. koliki je napon na tom konektoru (bitno), ako je mali napon onda isto hoce da otopi kabl (snaga ista => protice jaca struja) [ Konstantin2 @ 12.12.2008. 11:21 ] @
Meni izgleda da je doziveo neki manji strujni udar. Proveri i napajanje za svaki slucaj vidi dali je nesto u njemu nagorelo i kakvi su naponi.
Desi se i u nekim slucajevima kada je odlivak konektora lose uradjen od nekvalitetne plastike, da je iako naizgled OK ukljuceno veza izmedju kablova losa, pa se greju dobije se takav efekat. [ Egi @ 13.12.2008. 06:34 ] @
Pozdrav.
Eh, poznat problem. Desava se jos to i na 24 pinskom konektoru. Uzrok moze biti i los kontakt usled prljavstine ili oksidacije metala na kablu ili MB. Ti "mesingani" limici od koga su napravljeni konektori na kablu od napajanja bas i nisu nesto. Sam materijal je lose zilavosti. Malo prljavstine ili oksida dovodi do loseg kontakta i eto ti pregrevanje. No gde bi proizvodjaci da to prave od adekvatnog materijala i jos da pozlacuju kontakte, zar ne? Jos kad bi stavljali odlicne kondenzatore, eh. Menjaj i teraj dalje. Pozz. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|