[ theemp @ 10.12.2008. 15:19 ] @
Imam neki praistoriski Nec dvd rezac i u poslednje vreme nece da reze po dvd princo diskovima. Da li to znaci da je poceo da otkazuje? |
[ theemp @ 10.12.2008. 15:19 ] @
[ calexx @ 10.12.2008. 18:21 ] @
Kad neki rezač odbije da reže Princo diskove, to je znak da se opametio. ;)
DVD rezači su potrošna roba a naročito oni praistorijski. Bolje na vreme nabavi novi nego da (kasno) saznaš da neće da reže ni neke druge diskove. [ bttp @ 10.12.2008. 21:47 ] @
Citat: calexx: Kad neki rezač odbije da reže Princo diskove, to je znak da se opametio. ;) Što, šta fali Princo? :) Kupio sam nekoliko Princo DVDR-DL, jer je drastična razlika u ceni (Princo 55din, Verbatim 120din), i Princo super radi. Spržili su se korektno i eno ih leže u kutiji i čuvaju dragocene podatke (igrice:). [ calexx @ 10.12.2008. 22:03 ] @
Javi se kada budeš pokušao da to koristiš, možda ne baš sada, možda kroz nekoliko nedelja, meseci. Ili kad odneseš kod nekoga a tamo ne može da se kopira.
Uzmi jedan od njih pa ga pusti kroz neki test čitanja, ja koristim Kprobe2 (samo za LiteOn) i DVDInfoPro mada i Nero ima takav program pa da vidimo rezultate. Na nekim forumima koji se time bave je Princo primer koliko loše može da bude napravljen disk. Više volim da dam 100 dinara za DL Verbatim nego da bacim 55 za Princa. [ bttp @ 10.12.2008. 22:14 ] @
Citat: calexx: Više volim da dam 100 dinara za DL Verbatim nego da bacim 55 za Princa. Naravno, da je nešto važno u pitanju ne bi se štedelo na kvalitetu medija. No, s obzirom na to da su u pitanju omiljene igrice, koje ipak nisu toliko omiljene a i može ih se skinuti s neta ako baš zatreba, Princo se nametnuo kao logičan izbor :) Probao sam, rade kod mene na ovom uređaju na kom su i sprženi. Probaću ih baš i negde drugde. Imam neke stare Princo CD-R ovde, spržene pre 5 godina, i još uvek su živi. Citat: Ili kad odneseš kod nekoga a tamo ne može da se kopira. Za ovo si u pravu, desilo mi se jednom odavno sa Princo CD-R da nije hteo da se kopira kod drugara, ali je instalacija sama po sebi radila. To mu dođe kao neki copy protection :) Mada, šta znam, možda on nije umeo da iskopira, tj. da se snađe, a možda i njegov CD uređaj nije bio baš najsjajniji. Ne kažem da je Princo sjajan, niti ga preporučujem, ali meni završava posao za ovo što mi treba. Za važnije stvari koristim Maxelle ili Verbatime, i druge kvalitetne brendove. Čisto da ne budu svi diskovi isti, da ih se lakše vizuelno razlikuje. [ Konstantin2 @ 12.12.2008. 12:39 ] @
Potrazi na sajtu proizvodjaca dali postoji novi firmware za tvoj rezac, moze da se desi da je ta princo verzija napravljena posle tvog rezaca pa se novim firmware-om updatuje i moze da radi i sa novijim diskovima.
Prilikom firmware-ovanja prati uputstva priozvodjaca ili prepusti nekom da ti to odradi ako smatras da nemozs sam. [ ptak 13. @ 15.12.2008. 13:56 ] @
Moguce je da otkazuje, a jos je vise moguce da su PRINCO sve nekvalitetniji mediji....koliko ja vidim za sada samo verbatim drzi dobru poziciju i na dobrom je glasu, ovo sve mala privreda....lose bre.... A kad je toliko star moguce je da se sprema za penziju :)))))) Pogledaj firmware da nadjes.....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|