[ ahi @ 10.12.2008. 15:24 ] @
pozdrav imam acer lap top i imam web cameru.
camera radi i sve je ok al kad ukljucim kameru na msn ili skype on meni da opciju da izaberem acer al kazi mi da kao vec naka aplikcija korisiti cameru,probao sam i da iskljucim skype pa samo msn al isto se desava ,da li neko zna resenje kako da namestim to ?! hvala
[ dragan_bg_88 @ 10.12.2008. 16:24 ] @
imao sam slican problem kod mene na laptop-u, samo ja imam toshibu ali posto je problem slican mozda se i slicno resava. Desavalo mi se isto da prijavi da neko koristi kameru a ni jedan proces je ne koristi. To je prestalo nakon update-a koliko mi se cini windowsa, ako ne i driver-a za kameru. Neki update je bio sigurno a vise mislim da je bio za vistu, cak je moguce da je to bio service pack 1...
[ ahi @ 10.12.2008. 16:28 ] @
ja imam xp a sve najnovije drajvere i update i opet zeza :(
[ Alexios @ 25.03.2009. 02:47 ] @
Ja imam problem sa kamerom, ali suprotno od onoga sto sto ste pisali....

Na acer laptopu instalirana je vista...
Kada ukljucim msn ili skype kamera mi radi normalno... a ovako ne mogu da je startujem.
Pa me zanima da li mi treba poseban program kako bih je startovala ili je problem nesto drugo ???

[Ovu poruku je menjao Alexios dana 25.03.2009. u 04:05 GMT+1]
[ Binary Mind @ 25.03.2009. 12:07 ] @
@Alexios

Da treba ti poseban program da bi startovao kameru van MSN-a i Skype-a. Pogledaj da mozda nisi dobio neki software za kameru na pratecem disku. Ako nisi moraces da skines neki program sa neta. Ima ih dosta pa proguglaj.

@ahi

Znam da sam neke softvere za kamerice morao sa nekih MSI laptopova da deinstaliram jer su bagovali prvenstveno zbog kodeka, pa sam instalirao druge programe kao zamenu i to je radilo. Da li na tom Aceru postoji neki softver za kameru ili je instaliran samo drajver? Proveri pazljivo pre nego sto kazes "Nema nikakav dodatni softver sem drajvera."

[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 25.03.2009. u 16:51 GMT+1]
[ Alexios @ 25.03.2009. 13:36 ] @
Ja sam lap top dobila sa Linuxom. Tako da sam samo jedan instalacioni disk dobila uz njega, a to su drajveri za Xp i Vistu.
Odlucila sam se za Vistu iz razloga sto jedino tako rade sve precice na laptopu kao i Empowering Tehnology
Jeste Vista malo drugacija od Xp-a (godinama sam koristila Xp) ali ipak mislim da nije problem do sistema, nego do kamere... samo ne znam kako da ga resim...
[ Binary Mind @ 25.03.2009. 14:39 ] @
Skini neki softver za upravljanje kamerom... Ima ih zilijardu na netu da biras. Cinjenica da kamera radi u Skype-u i MSN-u znaci da nema problema sa njom.