[ robert63 @ 12.12.2008. 22:10 ] @
Sastavljajuci novu kuhinju dosao sam do momenta kada nakucavam Lesonit plocu na zadnju stranu.
Zabijem prvi exer,,svetlo trepne,,zabijem 2 exer svetlo trepne,,zabijem 3 exer nestade struje !

Naravoucenije:

Zakucavajuci belu lesonit plocu na zadnju stranu donjeg dela kuhinje~~~cca duzine 2 metra,,
mozete doci u situaciju da se Frekvencija odjeka kuhinjskog dela poklapa sa rezonantnom
frekvencijom " Wolframa u Halogenoj Sijalici" i da ona zvekne " k'o nista "

-Da napravi kratak spoj,izbije osigurac u IR-Prijemniku za daljinsku regulaciju ( IR-automatika na zidu umesto prekidaca ).
Kad zamenih osigurac,,sijalice ( svih 5 ) svetle bez regulacije---crk'o i Trijack !

Eto,,,sastavljajte namestaj po stanovima i u dnevnoj sobi !---Dobar primer slucajne rezonanse !
[ peca26000 @ 13.12.2008. 00:03 ] @
to se teze desava sa halogenim sijalicama za 12v

Ove za 230v je poznato da cesto crkavaju , a tvoj udarac mora da se cuo kad si kucao tu plocu skroz gore do zadnjeg sprata!

Netreba da te cudi jer kod tih sijalica bas zbog uskog drzaca volframa namotaj je dosta nabijen , a ti si bas kucao kad je svetlela .Tog momenta se namotaj od vibracije kratko spojio zatim povukao struju preko trijaka i tek onda je izbio osigurac.
[ ptak 13. @ 13.12.2008. 09:12 ] @
E sad ja imam pitanje, posto ti ekseri nisu veliki to su oni mali od 3-4cm duzine, da li bi se isti efekat desio ako bi koristio pneumatski, gumeni cekic, guma manje osciluje, odnosno ublazava oscilacije po nekom mom misljenju te stoga ne bi trebalo da se ponovi isti efekat ?

Ma i same sijalice su nekvalitetne, danas sve to pravi mala privreda a kvalitet je na niskom nivou, izuzev nekih....
[ bakara @ 13.12.2008. 09:17 ] @
@robert63

Nesto ti je cudna ova kuhinja?
[ ptak 13. @ 13.12.2008. 09:27 ] @
Citat:
bakara: @robert63

Nesto ti je cudna ova kuhinja?

Pa ocigledno da nije bila sastavljena do kraja u trenutku slikavanja.
A ako ce mo o tome onda Robert ima interesantan luster :))))
[ robert63 @ 13.12.2008. 10:21 ] @
Ma nije gotova kuhinja jos se gombam sa njom,
vrata,police,voda,struja--100 Q !
[ peca26000 @ 13.12.2008. 13:19 ] @
Meni se svidja osvetlenje samo da je na 12v to se nebi desilo !
Kad moze da se dojde kod tebe da vidim dokle si stigao?
Pozdrav