[ ledjoo @ 13.12.2008. 11:56 ] @
Ovako, procitao sam u par tema problem sa prijemom signala u prostorima koji su prekriveni limenim krovom.
Moj lokal se nalazi u trznom centru u Cacku, pa me interesuje kako je izvodljivo pojacati prijem signala, jer dok sam u lokalu Mts i Vip imaju izuzetno losh signal (vise ga nemaju nego sto ga imaju), dok recimo kada se izadje 15-tak metara od objekta, prijem signala je ili pun ili jednu crtu manje od punog. Pa me interesuje da li postoji neka varijanta da se uradi neka shema, tj povezivanje nekakvog uredjaja na taj limeni krov kako bi se pojacao signal ili kako vec.. Pretpostavljam da postoji nekakav uredjaj koji bi se povezao spolja (na limeni krov), i da se nekim od provodnika (kablova) dovede mini antena u lokal kako bi prijem signala bio normalan.


Mozda nije pravo mesto za temu, pa bih molio moderatora da je ne obrise, vec prosledi tamo gde je mesto.

Ocekujem odgovor, jer ovo je problem koji ume opasno da igra po zivcima.
Hvala unapred..
[ Predrag Supurovic @ 13.12.2008. 19:08 ] @
Takav uredjaj postoji, ali ga verovatno mozes kupiti samo od mobilnog provajdera, i to moraju oni da ti instaliraju i moras im platiti posebnu pretplatu za koriscenje tako neceg...
[ marko37 @ 13.12.2008. 19:20 ] @
Postoje GSM ripiteri, i upravo to im je namena.
Probaj da nazoveš korisničku službu i pitaj da li mogu da stave ripiter tamo. Gledaj da napomeneš kako je u pitanju tržni centar gde ima dosta ljudi, kako mobilni koristiš za poslovne svrhe i usput možeš da pomeneš da dosta prodavnica tu koriste GPRS za fiskalne kase pa imaju problema zbog slabog signala.
[ BorisAndjelic @ 21.12.2008. 14:06 ] @
Zavisi koji telefon imas, ali svejedno postoje kodovi koji kad se ukucaju mogu da povecaju jacinu signala na mobilnom telefonu. To ti je najednostavnije resenje.
[ cileanac @ 11.01.2009. 00:22 ] @
Citat:
BorisAndjelic: Zavisi koji telefon imas, ali svejedno postoje kodovi koji kad se ukucaju mogu da povecaju jacinu signala na mobilnom telefonu. To ti je najednostavnije resenje.Odakle ti ovo??
[ Gaboon @ 09.02.2009. 21:09 ] @
Stvarno vala ?
Koji sad pa kodovi ?