[ Big_Brother @ 13.12.2008. 14:02 ] @
| Pomagajte!
Vec duze vreme imam ADSL sa (naravno) dinamickim IP, 3 kompa u mrezi i to sve radi OK.
MEDJUTIM
Nabavio sam dobar shtampach za male pare, koji radi iskljucivo preko mreznog prikljucka.
Ni jedan komp ga ne vidi dok se ne postave oba na istu xxx.xxx.xxx.__ adresu. Problem je shto onda ne radi ADSL.
Ovo je za neke mozda prosto, ali ja o mrezama znam uglavnom koliko mi treba (e sad mi treba malo vishe).
Hvala unapred! |
[ calexx @ 13.12.2008. 16:47 ] @
To što ADSL dodeljuje dinamičku adresu ne znači da ti ne možeš u svojoj mreži da postaviš statičke. Da li ti sada adrese deli ruter ... ako ga uopšte imaš? U svakom slučaju bi trebalo da sve adrese i budu slične tj xxx.xxx.xxx.___ pa bi bilo dobro da napišeš koje su adrese sa kojima radi ADSL a koje sa kojima ne radi a radi štampač.
[ Big_Brother @ 14.12.2008. 11:10 ] @
Ako se ne varam, trebalo bi da postavim sve adrese, na xxx.xxx.xxx.__ (MT882 - 192.168.1.2) kao kod adsl modema. Nedelja je nisam u kancelariji gde mi se nalaze racunari, ali mislim da bi ovo trebalo da radi. Poshto mi nije problem da na shtampachu promenim adresu.
[ mmix @ 14.12.2008. 17:25 ] @
Pa ima ruter cim je 3 kompa u LANu, posto je ocigledno pocetnik u networkingu ne verujem da mu trebaju port-forwarding fazoni tako da ne vidim nijedan dobar razlog da se sve ne prebaci na DHCP ukljucujuci i stampac. Na ruteru ukljucis DHCP (moras da kazes sta imas od opreme ako hoces konkretna uputstva) i sve kompjutere, stampace i mreznu opremu prebacis da autoamtski dobiju IP adresu i nema glava da te boli.
[ Big_Brother @ 14.12.2008. 21:46 ] @
Hvala na savetu, ali izgleda da sam se vec snashao.
Prebacio sam kompove na automatiku, shtampach LEXMARK T520 fiksirao na 192.168.1.51, josh mi je ostalo da drugom shtampachu HP2100tn promenim IP shto ne bi trebao da bude problem i sve bi trebalo da je OK.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.