[ mserifov @ 13.12.2008. 17:38 ] @
Kupi sam sebi TP-Link wireles karticu i stavim je u računar. Instaliram drivere preskeniram nađem ap na koji trebam da se konektujem kliknem conect i dole u desnom ćošku se vrti ona kuglica i kobiva zahtjeva ip adresu. Ali nikako ne može to da prođe šta da uradim da se konektujem na AP inače radi se o lokalnom provajderu i skeniranjem vidim nekoliko ap tog provajdera signal je srednji.
Šta da uradim.
[ tox master @ 13.12.2008. 17:45 ] @
pozdrav

ako je kod provajdera sve ok sa dhcp serverom onda ti je verovatno slab signal pa iz tog razloga nemozes da dobijes ip adresu.
kazi kakvu opremu koristis i koja je daljina do ap-a?
[ fade @ 14.12.2008. 07:40 ] @
Ja do sada nisam cuo da ima neki provajder koji daje adrese preko dhcp-a. Aj da bar ima neku sifru, ali ti nista ne spominjes. Jesi li ti zvao tog provajdera, platio prikljucak na mrezu, uplatio paket?
[ tox master @ 14.12.2008. 08:34 ] @
ne znam da li se razumemo?
ja opet ne znam provajdera koji koristi staticke ip adrese!
kod mene u gradu ima nekoliko provajdera i na svaki mogu da se konektujem i naravno njihov dhcp mi dodeli ip adresu a login username i pass imam samo kod jednog provajdera ciji internet jedini mogu da koristim.
mislim da je covek na to mislio a mozda i nije...?

pozdrav
[ fade @ 14.12.2008. 10:37 ] @
Ja koristim staticku ip adresu koju mi dodeli provajder, kao i par isp-ova cije sam ap-ove skenirao i pokusao da se nakacim, ali dhcp nemaju. Za moj znam da koristi pptp protokol jer se konektujem preko vpn-a. Pretpostavljam da i ti drugi provajderi koriste slican nacin konektovanja, jer svoje korisnike vecinom drze iza nat-a.
[ mserifov @ 14.12.2008. 12:37 ] @
Kao što sam i na pisao skeniram mrežu i nđem par ap istog provajdera. I sada u biti kada kliknem conect na ap na koji se pokušavam konektovati. Piše ovako aquring ip adres. E sad ja nisam skontao dali u tom trenutku ap dodjae meni ip adresu ili ja zahtjevam ip ap ali nije to više bitno. Nego ja nazovem ljude oni mi daju ip adresu i default geteway i DNS ja to promjenim u postavkama. I sada radi u prozoru za ulr ukucam 10.10.0.1 i pojavi mi se njihova stranica na kojoj unesem username i pasword i onda radi bez problema.
Moram samo još da izmjerim brzinu i ping pa da vidim koje je konekcija realno kvalitete.
[ mserifov @ 14.12.2008. 12:40 ] @
Naravno sada tek vidim da se ima puno toga naučiti o mrežama i internet protokolima.
[ tox master @ 14.12.2008. 15:19 ] @
pozdrav

dodeljivanje ip adrese ti je bilo na automatski na wlan karti koja je trazila ip adresu od ap provajdera ali posto oni koriste staticku ip adresu naravno nije mogla da dobije automatski.
stvarno mi je malo cudno to da provajder koristi staticku ip adresu ali verovatno to koriste kao jos jedan vid zastite od neplaniranih korisnika.
u svakom slucaju dobro je da je resen problem jer da sam ja bio u pravu ne bi ti ginula nova antena!
ovako si sa @fadetom prosao dosta jeftinije!

pozdrav