[ ZliJa @ 16.12.2008. 01:56 ] @
Nakon instalacije SP3 u Windowsu ne mogu da rezem CD ni DVD. Imam dva razlicita uredjaja combo LG i DVDRW Pioneer. Problem nije hardverski jer mi u Ubuntu rade oba savrseno. Nisam bio lenj pa sam pokusao skoro sva resenja koja sam nasao na ovom sajtu - nista ne uspeva.

Ako neko zna u cemu je problem, molim neka sto pre kaze.

Unapred zahvalan.
[ Take 5 @ 16.12.2008. 14:26 ] @
^ Da li je u pitanju regularan Windows XP SP3 ili neka torrent budzevina koja se samo tako zove?
Kod mene na regularnom XP SP3 uredno rade oba uredjaja: stari CD-RW TEAC i novi DVD-RW LG (oba su IDE)

PS
Nero sam prestao da koristim
[ ZliJa @ 17.12.2008. 00:34 ] @
DA, regularan. Skinut sa Mikrosoftovog sajta.... Ni ja ne koristim Nero vec burnawere free i Infra recorder. Prijavljuje mi gresku da moze da cita samo 8x a da reze 1x. Najcudnije je da reze samo DVD/CD RW i to u njihovim klasifikovanim brzinama, a ove ostale ni da cuje.
Pa ako znas otprilike sta mu je...
[ Killjoy @ 26.01.2009. 10:35 ] @
Kod mene sve radi OK.

Sony Combo i Sony DVD-RW.

Nero 6 rules!
[ Catch 22 @ 26.01.2009. 13:26 ] @
Nedavno iskustvo sa jednom mašinom na kojoj se prilikom upgrade instalacije sa SP2 na SP3 pojavio sledeći problem:
BIOS uredno prepoznaje DVD RW drive, instalacioni disk se uredno butuje sa CD-a, repair instalacija XP SP3 (zvanična verzija sa MSDN-a) prođe bez ikakvih problema do kraja. Sve radi osim što Windows XP SP3 ne vidi DVD-RW Drive!? Drive je vidljiv u Device Manageru, kao i u Computer Management Console, ali ga explorer ne konstatuje u My Computer - kao da uopšte ne postoji!?
Igranka je trajala puna dva dana, sa svim mogućim kombinacijama (zamena drajva novim, zamena kablova, zamena Master / Slave jumpera, kačenje na drugi konektor kontrolera, zamena napajanja, ponovna instalacija ASPI Layera, ponovna instalacija burning programa...) i ništa nije pomoglo.
Pred kraj drugog dana ovog hrvanja, pokrenem Nero General-CleanTool koji je uredno kompletno deinstalirao Nero i počistio sve njegove tragove u sistemu. Nakon preporučenog restarta, gle čuda, Windows pronađe i automatski instalira novi DVD-RW drive! Sve odjednom proradi... (!!?)
Instaliram neke od besplatnih programa za CD/DVD Burning i sada sve radi kao podmazano.
:)