[ Mariouss @ 16.12.2008. 08:21 ] @
Nedavno sam kupio back up HP Ultrim 920, i sada ne mogu da napravim da mi automatski ide baza na njega, jer se ne vidi standardno kao disk u njemu.
Prije sam automatski radio back up na drugu particiju pa snimao na dvd ove, no sada ne mogu da napravim da mi ide na back up trake.
U device manager (win 2003 enterprise r2) ga vidi normalno... no ne prepoznaje ga kao dodatnu particiju, ili type drive... i zbog toga ne mogu da radim direktno back up na njega.
Ima li tu pomoci?
Pravo me zica ovaj problemcic, imam back up a ne koristim ga... zalosno.
[ misk0 @ 17.12.2008. 19:33 ] @
Kaseta nije klasican 'storage' medij. Za snimanje na HP-ove kasete (vjeorvatno i na drugoj opremi) koristi HP Data Protector Express Single Server software koji si dobio uz taj uredjaj. Uz svaki uredjaj dolazi taj soft koji mozes koristiti u nekim njegovim osnovnim mogucnostima, dovoljno da uradis backup sa servera na koji je spojen.
[ mmix @ 19.12.2008. 09:41 ] @
Jeste sigurni da je ovo za H/w forum? Koliko vidim uredjaj je ispravan i drajver je instaliran samo ga sql ne vidi kao tape device.
[ mmix @ 19.12.2008. 10:13 ] @
Da to je tako, ne vidi ga kao tape device... jer radim back up baze direktono iz sql-a. ne preko hp express m....
nastimano je da radi automatski backup baze, i sa mi samo treba da to snimam direktno na hp backup...