[ gorancho @ 16.12.2008. 20:18 ] @
| Imam klasičan izveštaj na kome u Report footeru imam četrdesetak redova teksta. Kada u odeljku Details ima do desetak slogova izveštaj je OK. Kada u detaljima ima više od desetak slogova izveštaj se prelomi posle Details odeljka (i tako mi ostavi 39, 38, .... praznih redova na dnu prve strane) i na novoj strani mi odštampa Report footer. Problem je u tome što zbir visina zaglavlja, detalja i zaključka izveštaja prelomi posle odeljka detalja a ne tamo gde bi bilo prirodno. Za svojstvo CanGrow detail-sa sam probao sa Yes ali to ne donosi rešenje.
Kako da napravim izveštaj koji bi se prelamao po stranicama onako kako bi ga inače pravili u Wordu ???!!
|
[ Zidar @ 17.12.2008. 14:14 ] @
Report koji u footeru ima 40 redova teksat nije klasican :-)
Ako su tih 40 redova gomila kontrola rasporedjenih u 40 redova. To se ne moze prelomiti u sredini automatski.
[ gorancho @ 17.12.2008. 20:06 ] @
To je dokument oblika pisma-dopisa gde u zaglavlju ima podataka o klijentu i još desetak rečenica o namerama. U odeljku detalja ima promenljiv broj slogova, u zavisnosti od .... i na kraju u footer-u ima glomazno tekstualno obrazloženje koje je pomešano sa svega par kontrola ( ime korisnika, delatnost korisnika, ...)
[ Zidar @ 17.12.2008. 22:00 ] @
Problem je 'glomazno tekstualno obrazlozenje'. Najverovatnije ces morati da napravis Word dokument, koji ces onda iz Accesa da modifikujes. Mail Merge ne moze, jer imas promenljiv broj rekorda u detail sekciji.
Mozda moze onaj promenljivi broj redova u sredini da se smanji, kao manji font i da ide u vise kolona, tako da ti uglavnom ostane dovoljno prostora na listu za zavrsni deo. A mozda sve da bude u Excelu, apa opet iz Accesa da insertujes redove i da prenossi podatke?
Da je lako nije, da li je moguce, verovatno jeste. Da je neprijatno - jeste. MIslim da Trtko ili Izonic mogu d ati pomognu sa programskim kontrolisanjem Excela i/ili Worda.
:-(
[ Take 5 @ 18.12.2008. 02:26 ] @
Jedino da probas da eksperimentises sa Keep Together svojstvom (property) i opcijama Whole Group / With First Detail
[att_img]
[ Trtko @ 18.12.2008. 07:14 ] @
Problem je malo kompleksniji.
Jel i ako prebacimo u word ili excel pitanje je da li ce i tamo stati na A4 format papira,
morat ces rucno opet formatirat tekst (smanjivat font da ti stane na papir)
ili da u accessu napravis dva reporta , jedan s manjim fontom i jedan s normalnim
Onda prvo prebrojis koliko ti stane redova u detalj i ako prelazi odredjenu kolicinu redova, pozoves onaj
report s manjim slovima... ne znam kako bi drugacije napravio da ti sve stane na jedan list papira, a tebi bas to treba
koliko sam shvatio.
[ gorancho @ 19.12.2008. 10:51 ] @
Za sada izveštaj izvozim u word i onda ga malo ručno malo pomoću makroa preformatiram i dobijam zadovoljavavajući oblik ali relativno sporo. I još nešto, iako u izveštaju nemam grafike - (tabelarni prokaz) nakon izvoza u word dokument se različito isprelama i po redovima iako je format papira i margina identičan i u access-izveštaju i u wordu
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.