[ -ledeni- @ 19.12.2008. 13:15 ] @
Ljudi, radim u jednoj firmi a na kompjuteru imam administratorske zabrane koje ne mogu zaobici. Meni samo treba java script i flash da mogu npr igrati na facebooku pokera, ne treba mi da mogu trositi limit na youtube-u ili sl.
Mogu li kako to zaobici, instalirati mozda nesto na svoj usb stick pa da na taj nacin mogu pstistupiti pokeru ? :)
OS je XP
[ Stranger2 @ 20.12.2008. 01:35 ] @
nisam znao da javascript i flash mogu biti blokirani administratorskim zabranama u XP-u.

mozda nije problem u zabranama. na kojem browseru ides na internet?

Citat:
Mogu li kako to zaobici, instalirati mozda nesto na svoj usb stick pa da na taj nacin mogu pstistupiti pokeru ? :)

postoje USB stickovi sa oznakom U3 na njima moze biti instaliran U3 softver sa www.u3.com imas i u3 verzije poznatih browsera li ne znam da li u njega moze biti instaliran flash. mislim da ne moze.

p.s.
ako je bas potrebno, u windowsu XP bilo koji program mozes pokrenuti pokrenuti kao drugi korisnik kada selektujes progam i otvoris meni. izaberes "Run As...". onda ce te pitati da izaberes korisnika. izaberi "Administrator" a sifru ostavi praznu. Ako slucajno nema sifre onda ce taj program biti pokrenut sa administratorskim privilegijama. Ako administrator ima sifru onda ne moze nikako.
[ NICS @ 20.12.2008. 08:52 ] @
Zato je tu admin nalog i password da spreci "strucnjake" da instraliraju sve i svasta na kompjuter.
[ Stranger2 @ 20.12.2008. 15:35 ] @
jasno je cemu sluzi administratorski nadzor.

ali cesto userima sa administratorskim statusom postave sifru a za default "Administrator" nalog zaborave. Pa je u tom slucaju ipak moguce nesto napraviti.
[ -ledeni- @ 20.12.2008. 21:32 ] @
@Stranger2
drug,nije zabranjen vec nije uradjen update,kad pokusam gledaati nesto na youtube-u ili pokusam igrati neku flash igricu preko neta trazi mi update flash playera a posto nisam administrator nemam tu privilegiju da ga instaliram
[ -ledeni- @ 20.12.2008. 22:44 ] @
Nisam se mozda pravilno bas izrazio, naime imam flash player na tom komp-u ali je izgleda pravo star, ako odem npr na facebook i hocu igrati pokera uvijek mi trazi da izvrsim update flash-a ali se taj update ne moze obaviti bez administratora.
pokusavao i manuelno sa sticka ali nema sanse ga instalirati :S
[ Iksi @ 20.12.2008. 23:17 ] @
Pozdrav malo cu u off topic. Naime da li postoji mogucnost da se obican usb
flash formatira kao u3? Hvala puno.
[ Stranger2 @ 21.12.2008. 00:08 ] @
Citat:
uvijek mi trazi da izvrsim update flash-a ali se taj update ne moze obaviti bez administratora.

jasno je sada.

nista mozes samo probati da taj instaler za flash pokrenes "run as.." i odaberi administrator kao sto sam napisao gore. ako bude pisalo da je pogresna sifra tj. da sifra nije prazna onda ne vredi vise ni da pokusavas.

Citat:
Naime da li postoji mogucnost da se obican usb
flash formatira kao u3?

ne znam. mislim da to nema veze sa formatizovanjem. koliko se secam u3 stickovi imaju u sebi ima neku virtualizacijsku tehnologiju... ponavljam "mislim". ne znam. mozda gresim.

u svakom slucaju ne vredi se previse zamarat jer u3 stickovi nisu znacajno skuplji od obicnih. ja sam pre dve godine kupio u3 usb stick od 2GB za oko 30 evra a u to vreme ni obican usb od 2GB nije mogao manje kostati. zvuci logicno da su sada jos povoljniji.

ima i besplatna alternativa za U3. mislim da se zove "portable apps", potrazi na sourceforge sajtu.
[ -ledeni- @ 21.12.2008. 08:27 ] @
ok stranger, hvala. pokusat cu kao sto kazes ili ako nista uzet cu taj u3 stick.
pozdrav ;)
[ cyber_killer @ 22.12.2008. 19:25 ] @
Svasta.Pa nijel lakse pozvat svoga admina i fino ga zamolit i reci ja bi ovako i da ti instalira to gore.Jer java scripti flasovi tude najcesce dolazi do zloupotrebe.
[ cyber_killer @ 25.12.2008. 19:25 ] @
Vrlo mi je jasno i NE nemoras crtati, a ako znas onda mozes i nacrtat.

Skini Hiren Boot CD sa neta.Ako nije vas admin stila "lazy admin" onda napravi bootable cd toga što si skino. Tamo imas za ukidanje passworda.Radi i za lokalnog admina.
[ kubanacc @ 11.01.2009. 14:36 ] @
Ja mislim da je najbolji i najlaksi nacin da udjes u Safe Mode i da lepo promenis svoj nalog u administratora,ali bez diranja drugog naloga,tako da ti mozes raditi sta hoces na kompu i admin nista nece primetiti... ;-)
[ calexx @ 13.01.2009. 08:46 ] @
Ako taj admin ima imalo veze sa svojim poslom, onda ne može tek tako da prebaci svoj nalog u administratora, naročito ne iz Safe moda.