[ Tulex @ 20.12.2008. 10:37 ] @
Pozdrav svima, Imam problem sa mojim starijim racunarom koji moram hitno da resim. Radi se o Pentium III racunaru brand Fujitsu-Siemens. Dobro je sluzio, ali kad sam nabavio noviji doslo je vreme da se penzionise i preseli na potkrovlje. Nisam ga koristio sigurno 6 meseci. Medjutim, odlucio sam da poklonim taj komp rodjaku. Dokupio HDD, tastaturu i mis...... i sad komp nece da se upali! Iskopcao sve eksterne uredjaje, iz PCI slota izvadio sve... i ne mogu ni do BIOS-a da dodjem. Kuler se vrti...lampica svetli na ploci, ali monitor ne reaguje. Graficka je ispravna (provereno). Na RAM se nije zalio, tj. nije pistao...imam vise modula rama i na jednom je pistao (neispravan je), znaci moze da detektuje neispravan. Sumnjam na napajanje, ali napajanje je nestandardno...ima neke dodatne prikljucke za plocu, bez koje komp ne moze da radi. Da li je moguce da je zbog lezanja na potkrovlju, gde je hladnije, pa mozda neka kondenzacija vlage ili tako nesto? Bilo kakav predlog je vise nego dobro dosao...moram danas ovaj komp da opremim za put. |