[ ripkid @ 20.12.2008. 11:53 ] @
Pozdrav.Imam problem koji nikako ne mogu da resim iako sam procesljao dosta po forumu prateci izmedju ostalog i fin tutorial o umrezavanju "Vista SP1 Umrezavanje radne grupe preko...."
Naime ne mogu nikako da sharujem internet konekciju (Sbb net) izmedju dva PC-a koja oba imaju Vistu Ultimate Sp1 instaliranu.Koristim izmedju ostalog i D-Link switch u pokusaju da to ostvarim.
Dodelio sam svakom od kompjutera IP adresu,DNS adresu,stiklirao ICS postavke,iskljucio sve firewallove,ugasio User Account control...
Kompjuteri se normalno vide u Lan mrezi (pingovao sam oba i uredno radi mreza) ali nijedan ne moze da pristupi internetu.Stalno izbacuje "Local Only" i "Unindentified network".Jedino mogu da pristupim net-u ali doduse samo sa jednog racunara,kada postavim automatska podesavanja IP adrese na konekciji.Ne znam u cemu je problem,da li do switcha,Dns servera ili cega vec?

Primera radi:

Racunar 1
IPv4 IP address 192.168.0.2
Default gateway 192.168.0.1
Subnet mask 255.255.255.0
DNS (ukucao ono sto mi izbaci prilikom Ipconfig/all provere u Cmd)

Racunar 2
IPv4 IP address 192.168.0.3
Default gateway 192.168.0.1
Subnet mask 255.255.255.0
DNS (ukucao ono sto mi izbaci prilikom Ipconfig/all provere u Cmd)

...............................................................................................

Hvala
[ ripkid @ 20.12.2008. 14:56 ] @
Da dodam samo jos i da mi prijavljuje stalno kako ne moze da dobije povratnu informaciju od DNS Hosta,kao navadono IP adresa ne valja a to je jedina koju sam dobio od Sbb-a
[ calexx @ 20.12.2008. 16:40 ] @
Ovde nešto fali, ko je 192.168.0.1? Ako nisi nešto izostavio, kako misliš da kompovi idu na internet kada si im fiksirao privatnu IP adresu? Ni SBB neće da radi u ovoj kombinaciji, ne može dva kompa i svič, mora ili ruter ili da jedan komp ide direkt na internet a drugi preko njega.
Daj još neki detalj.
[ ripkid @ 20.12.2008. 17:48 ] @
Hej,hvala na odgovoru.Skapirao sam i ja u medjuvremenu da treba da idem preko routera.Ovako ne ide ocigledno