[ ZoGen @ 20.12.2008. 18:25 ] @
Dakle problematika je sledeća, kako promeniti i da li je to moguće BELU boju slova na desktopu u neku drugu npr CRNU? Pročitao sam po raznim forumima neka moguća rešenja ali nisam nigde eksplicitno video da je neko napisao TAČNO kako se to radi.
[ ZoGen @ 24.12.2008. 09:07 ] @
Izgleda da sam ja jedini kome ovo smeta i koji bi voleo da ima i svetlije desktopove i dobar kontrast slova(ali ne belih) sa podlogom.
[ Take 5 @ 24.12.2008. 09:28 ] @
To je moglo još na Windows 3.11, pa može i danas na Visti.
Takva "kolor šema" je od uvek bila namenjena hendikepiranim korisnicima sa oštećenim vidom (i za brzo "progorevanje" ekrana).

[att_img]
[ ZoGen @ 25.12.2008. 17:58 ] @
Zaboravio sam da napomenem da se pitanje odnosi na Windows XP SP3.

Standardne mogućnosti Windows XP SP3 nedozvoljavalju standardno(regularno) promenu boje slova na desktopu.
U okviru Control Panel>Display>Display Properities>Appearance postoje tri(3) šeme:
1.Default (blue)
2.Olive Green i
3.Silver.
Naravno kada se primeni bilo koja od ove tri šeme nigde ne postoji mogućnost da se boja slova(bela) promeni u bilo koju drugu boju. Podrazumevam boju slova ispod ikonica koje su na desktopu.
Veličinu i tip fonta je moguće promeniti ali samu boju NE.

Zna li neko kako se ovo može promeniti na neki drugi način?
[ milan1233 @ 25.12.2008. 23:02 ] @
Probaj ovako:

1.Desni klik na My Computer, pa izaberi Properties.
2.Izaberi tab sa nazivom Advanced.
3.Pa klikni na Performance.
4.Odčekiraj 'Use drop shadows for icon labels on the desktop'.
5.klikni na Apply pa na Ok.
6.Sada klikni desni klik na desktop, pa izaberi Properties.
7.Izaberi tab Desktop
8.U donjem desnom uglu izaberi boju koju želiš!

Ovo sam pročitao na jednom engleskom forummu, pa sam ga preveo ovde, ako neće probaj sa ovim programičićem:

http://www.sillysot.com/

Srećno ;)
[ Catch 22 @ 25.12.2008. 23:30 ] @
Citat:
ZoGen: Zaboravio sam da napomenem da se pitanje odnosi na Windows XP SP3.

Standardne mogućnosti Windows XP SP3 nedozvoljavalju standardno(regularno) promenu boje slova na desktopu.
U okviru Control Panel>Display>Display Properities>Appearance postoje tri(3) šeme:
1.Default (blue)
2.Olive Green i
3.Silver.
Naravno kada se primeni bilo koja od ove tri šeme nigde ne postoji mogućnost da se boja slova(bela) promeni u bilo koju drugu boju. Podrazumevam boju slova ispod ikonica koje su na desktopu.
Veličinu i tip fonta je moguće promeniti ali samu boju NE.

Zna li neko kako se ovo može promeniti na neki drugi način?

To sto kazes jednostavno nije tacno, evo ti jedna slicica sa XP SP3, pa ces ukapirati gde gresis :)

[att_img]
[ ZoGen @ 26.12.2008. 16:56 ] @
Očigledno se NERAZUMEMO.

(Take 5 , Catch 22)
NEŽELIM da menjam stil, odnosno hoću i dalje da koristim "WINDOWS XP style" a NE "WINDOWS Clasic style" takođe neću da menjam "color sheme" već da i dalje koristim "Silver".
Normalna sam osoba sa dobrim vidom odnosno nisam osoba sa posebnim potrebama te mi setovanja sa izrazito naglašenim kontrastom nisu potrebna.
Samo hoću da promenim BELU boju fonta ispod ikonica na desktopu u neku drugu npr crnu,teget,tamno zelenu i sl..

(milan1233)
Hvala, programčić na koji si naveo(Iconoid 3.8.5) rešava problem promene boje fonta na desktopu.