[ Parsifal @ 22.12.2008. 00:12 ] @
Uradio sam sajt u html-u sa ćiriličnom i latiničnom verzijom, tagove takođe ćirilicom i latinicom , dodao sam i jezički tag, i pri pretraživanju mi google u oba slučaju prikazuje sajt među prvih 10. Ćiriličnu stranicu sam postavio kao index stranicu (mojsajt.com/index), dok sam latiničnu index stranicu obeležio kao "index2" (mojsajt.com/index2) i tako za sve ostale stranice na sajtu. Da li sam latiničnu verziju stranica trebao da obeležim na neki drugi način?

Na sajtu postoji i engleska verzija, pri čemu index stranica engleske verzije ima naslov mojsajt.com/welcome. Svi tagovi su urađeni na engleskom, dodat je i jezički tag, al opet je google ne pronalazi po ključnoj reči. U čemu sam pogrešio?

Sada treba da postavim i rusku verziju, pa ukoliko mi ni nju ne indeksira, onda...


Inače zapazio sam jednu iznenađujuću stvar u vezi ćirilice. Već sam rekao da sam ćirličnu verziju postavio kao početnu stranicu na sajtu, ali sam na svakoj stranici sajta - na vidljivom mestu, postavio i link ka latiničnoj verziji stranice. I ono što je neverovatno, jeste da su od 25 najposećenijih stranica, čak 23 ćirilične, dok sam ja očekivao da će se 90% posetilaca prebacivati na latinicu.


[ Aleksandar Klickovic @ 22.12.2008. 02:28 ] @
Pa u principu na svakoj stranici bi trebalo da postoji link ka njenom pandanu na engleskom/ruskom
Znaci index ima link ka welcome (mozda nije lose da napravis novi folder en - www.mojsajt.com/en/index.php ili ru www.mojsajt.com/ru/index.php), kontakt ka contact, proizvodi ka products, itd...
a takodje i obrnuto (sa welcome na index itd). Onda postavi meta tag robots="index, follow" i to bi trebalo da odradi stvar.

Moguci razlog zasto ti nije indexirano je jer si skoro (pre par dana) ubacio novu verziju, pa jos crawler nije stigao..
Naravno na svakoj strani uradi keywordse na jeziku na kom je pisana (imas veci broj keywordsa , sto bi trebalo da ti dovodi vise ljudi sa pretrazivaca, itd.).
Postavi link ka sajtu u potpisu na forumima, prijavi na desetak pretrazivaca (domaci/strani) i prilagodi text tako da koristis reci u pravom padezu (ili vise, da bi pokrio veci broj pretraga). Toliko od mene..
[ Parsifal @ 22.12.2008. 23:23 ] @
Citat:

...Znaci index ima link ka welcome (mozda nije lose da napravis novi folder en - www.mojsajt.com/en/index.php ili ru www.mojsajt.com/ru/index.php)...

Sve sam odradio kao što si rekao, jedino mi engleska verzija nije na novom folderu. Možda je zbog toga google ne vidi, jer sam je postavio skoro pre 2 meseca.

Pozz