[ Idles @ 22.12.2008. 10:03 ] @
Skinuo i instalirao Gmail for Mobile (Symbian Ver. 2.0.6.1269 gorganic).

Jednostavna instalacija i koriscenje osim sto imam niz primjedbi u dijelu funkcionalnosti koje nedostaju:

1) COMPOSE EMAIL - ne mogu da attach-ujem nikakav fajl prilikom kreiranja novog emaila. Ne mozete da posaljete email sa attachom.

2) INBOX - kad otvorim primljeni email ne mogu da snimim attach na telefon ili memorijsku karticu tj. na file system. Jedino moze klik na attach i onda ga otvara u nekom default vieweru koji ne podrzava pola ekstenzija koje Symbian nativno podrzava. Npr. zip i sl. Tako, ako dobijete mail sa attach-om ne mozete nista sa njim.

3) Prelazak iz INBOX u SENT ITEMS - Kad zelim da predjem iz INBOX-a u SENT moram da odem u Meni pa onda ..... pa klik na SENT items. Zar nije bilo jednostavnije da stave TAB-ove i da prelazim tako kroz menije. Komplikovano.

4) SETTINGS - lagano se dodaje novi account, ali ne moze da se edituje. Tako, ako na gmail sajtu promijenim password onda GMAIL for Mobile moram da IZBRISEM aacount i da ga nanovo dodam sa novim password-om. Katastrofa !!!

5) I na kraju, najmanje bitno - nema mogucnost da izaberem da li hocu da se emailovi vide kao HTML ili TXT.

Da li ovaj sw treba da se registruje ili sta ????

[ Pici man @ 22.12.2008. 15:10 ] @
Hmmm ... a kakve to veze ima sa ovim forumom?
1. Ako ti se ne dopada način na koji radi i ono što pruža data aplikacija možda je najbolje požaliti se Google timu i sugerisati im da reše te nedostatke u svom email klijentu i ugrade funkcije baš onako kako tebi odgovaraju.
2. Ako te pak ne poslušaju, onda podesi generički email klijent telefona u okviru "poruka" za taj tvoj gmail nalog i uživaj.
3. Ako ti i to nije dovoljno, lepo poseti oficijelni Lonely Cat Games sajt i za "Subtotal: 29,00 €" pazari ProfiMail aplikaciju(ili skini krekovanu verziju).
4. Ako ti pak ni ProfiMail ne odgovara požali se na forumu dotičnih i predloži im šta da modifikuju u svom programu kako bi ti mogao uspešno da ga koristiš!;)
5. Kupi telefon sa wifi podrškom i na prvom slobodnom hotspot-u GMAIL-u pristupaj kao na PC-u otvaranjem kroz browser pa bio generički ili tipa Opera Mobile i sl.
6. Instaliraj Emoze v2.0.70 PUSH Mail klijent i stizaće ti email poruke isto kao SMS. Nešto sl. kao kod Blackberry uredjaja s tim što je ovo džabe bez ikakve mesečne pretplate i raznih "servera" koje Blackberry potražuje.
7. Ako ti ništa od ovoga ne pruža zadovoljstvo, svrati do lokalnog internet kafea i pogledaj lepo svoju poštu u HTML-u sa svim atačmentima ...
8. Nosi laptop sa sobom ...[Ovu poruku je menjao Pici man dana 22.12.2008. u 16:34 GMT+1]
[ Idles @ 22.12.2008. 16:23 ] @
Koliko negativne energije...strasno !

U svakom slucaju sto se tice odgovora na moj post imam da kazem samo hvaaaaaaaala
:)

I jos ovo, zbog ostalih koji slucajno posjete post - Ne znam da li sam zalutao na pogresan forum, ali mi se cini da se tice aplikacije pod Symbian OS-om pa sam bio slobodan da postujem UTISKE. Dalje, htio sam da vidim da li jos neko koristi ovaj program i da li ima slicna iskustva ILI mozda ja koristim program koji treba platiti, a ja ga koristim free pa nema pola opcija.

Ukoliko moj post tematski ne pripada ovdje neka administrator odreaguje.[ Idles @ 23.12.2008. 08:15 ] @
Ok, da spustim loptu.

Post sam pravio na brzinu i uvidjam da je naslov neprimjeren jer nije "problem" nego aplikacija nije savrsena. Dodatno, postovao sam ga na vise foruma ali ga nisam sadrzinski mijenjao pa je to uticalo da jos vise odskoci u negativnom smislu.

Sve to razumijem i prihvatam sugestiju. Nesrecan naslov i tema koja nije za ovo mjesto. Medjutim, u tom trenutku, ja nisam nasao bolje mjesto da postujem. Ipak se radi o aplikaciji koja je namijenjena za Symbian telefone i time sam se vodio kad sam postovao.

U tom smislu sam saglasan da administrator promijeni naslov ili njegov dio ili da post premjesti negdje drugo kako bi sve bilo OK. Ja mislim da je ovo sa moje strane korektno.

Ne, nemam prevelike zahtjeve - vecina onih zahtjeva je podrzana kod email klijenta koji dodju sa Symbian OS-om, a svi koji se posebno instaliraju, ako hoce da ih neko koristi moraju imati neki dodatni kvalitet. Ono za HTML je bila zelja....


Kakve to veze ima u cemu je aplikacija pisana? Sad, ti si se posvetio SISX-u i to je "plafon"? Sve ostalo, prije i posle toga, nista ne valja...

Samo neka te cuje Marti Misterija sta pricas o Javi ...
:)))[Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 23.12.2008. u 18:19 GMT+1]