[ Ustah @ 23.12.2008. 16:51 ] @
Naime radi se o kućnom DVD Play-eru NEO DVD-F61 kod kojeg je greškom ubačen disk nekog trećeg formata sa programom nekim, od tad DVD prima i reprodukuje DVD-e i daje na mom TV- u crno/belu sliku. Priključio sam DVD player na TV-u koji podržava više sistema na display-u TV-a piše NTSC i prikazuje sliku u boji. Napominjem da je moj TV Niške proizvodnje B40. Molim stručnjake sa ovog foruma da mi kažu kako bih mogao ući u region code DVD-a u naslovu. Hvala svima unapred.
[ calexx @ 23.12.2008. 17:29 ] @
To nije region code nego TV system a menjaš ga dugmetom System koje se nalazi na daljinskom.
[ Ustah @ 23.12.2008. 22:33 ] @
Hvala na javljanju za pomoć, calexx. Na daljinskom upravljaču bez naočara nisam mogao naći to dugme SYSTEM, koristim naočare trenutno, pa ni sad to ne vidim. Pored brojki od 1 do 9 ima sledeću dugmad : SUBTITLE , ANGLE, PROG, PDVD, PBC, TIME, L/R, AUDIO, N/P, SETUP, ECHO+, ECHO-, MENU, TITLE, PLAY/PAUSE, STOP, REV, FWD, KARAOKE, 2,1/5,1, PREV, NEXT, ZOOM, REPEAT, OSD, SLOW, SLEEP, MUTE, VOL+/VOL-. Kojim dugmetom mogu ući u tu opciju da menjam system ? Hvala još jednom.
[ calexx @ 23.12.2008. 23:08 ] @
To sam našao u uputstvu za plejer, možda daljinski nisu isti ... probaj redom pa možda ubodeš. Nije valjda da niko nema isti plejer? Jesi li dobio neko uputstvo, valjda tamo piše?
[ jugotb @ 29.12.2008. 22:40 ] @
Citat:
calexx: To nije region code nego TV system a menjaš ga dugmetom System koje se nalazi na daljinskom.
Citat:
Ustah: Hvala na javljanju za pomoć, calexx. Na daljinskom upravljaču bez naočara nisam mogao naći to dugme SYSTEM, koristim naočare trenutno, pa ni sad to ne vidim. Pored brojki od 1 do 9 ima sledeću dugmad : SUBTITLE , ANGLE, PROG, PDVD, PBC, TIME, L/R, AUDIO, N/P, SETUP, ECHO+, ECHO-, MENU, TITLE, PLAY/PAUSE, STOP, REV, FWD, KARAOKE, 2,1/5,1, PREV, NEXT, ZOOM, REPEAT, OSD, SLOW, SLEEP, MUTE, VOL+/VOL-. Kojim dugmetom mogu ući u tu opciju da menjam system ? Hvala još jednom.

Trebalo bi da je na ovome N/P (ntsc/pal).