[ Zainteresovan @ 24.12.2008. 01:06 ] @
Mnogi od nas imaju razglasne sisteme koje pogone dva pojacavaca...
I obicno gledamo da se frekvencije koje razlicite kutije/bas bin-satelit/ sviraju ne preklapaju,tj da ako bass svira od 250Hz pa navise,gledamo da satelit svira od 250Hz pa navise a ne od 180npr...

E sad...Dosta se koriste,ali mene interesuje koja je prednost ovih sistema? a koje su mane?

I koliko je glasniji sistem kada satelit svira sve frekvencije,tj kada svira i bass?
[ mrrocky @ 24.12.2008. 20:02 ] @
Prednosti je puno a mana je što košta puno više novca tj uvjek je vazilo pravilo koliko para toliko i muzike....
A koji je glasniji prvenstveno zavisi od komponenti koje koristiš ali u svakom slučaju puni kvalitetniji i glasniji je biamp sistem...itd!?
Tema o kojoj se pišu a ostane tako puno neobjašnjenih stvari....

Pozdrav mrrocky!
[ Zainteresovan @ 24.12.2008. 20:13 ] @
ma imam ja sistem...2 pojacala...4 kutije...eminence

planiram do sledece nove godine da predjem na RCF ozvucenje...sa pojacalima koja i sad posedujem...

Pa nesto kontam, da nije mozda steta art315 kutiju odseci pa da bude samo satelit...
da li bi bilo bolje da imam 2 bass-a , i 2 full range kutije, ili 2 bassa i 2 mid/high kutije
[ zeoN_Rider @ 24.12.2008. 20:39 ] @
Pa normalno da je bolje ali i skuplje kako reče kolega mrrocky.

U sistemu koji poseduje sve odvojeno, poželjno je koristiti elektronsku skretnicu sa limiterima.

Dobro radi ako se dobro podesi, tako da ne razmišljaš o pregorevanju zvučnika ako ništa drugo.

Preporučujem DBX Drive Rack PA.

Pozdrav zeoN_Rider
[ Zainteresovan @ 24.12.2008. 21:42 ] @
imam i aktivnu skretnicu...ali nemam limiter...taj dbx je inace mnogo skup...a ja radim sitnije zurke, sta znam, do jedno 100m^2 zatvorenog prostora...

30-40e vece (zavisi sta ide od opreme) tako da ne znam koliko bi mi se dbx isplatio...
[ mrrocky @ 25.12.2008. 09:05 ] @
Pa onda ćeš morati da pripaziš jer nijedan posao nije dobro uradjen ako su ljudi nezadovoljni ili ako imas problem sa spaljenim drajverima mislim nedaj boze, kao sto zeoN rece limiter koliko god da košta nije skup jer skidaš jednu veliku brigu tj ako ga pravilno koristiš isključićeš mogućnost problema sa opremom što je kod rentiranja jako bitna stvar.
A što se tiče artova nije ih šteta odsjeći jer iz iskustva ti mogu reći da tonski puno bolje radi uz pomoć basova ali je uslov da basovi mogu parirati naravno mislim na efikasnost.
Znači moj prijedlog ti je dva basa i dve mid-high kutije.

Pozdrav mrrocky!
[ MasterElektroniK @ 25.12.2008. 10:46 ] @
najbolje je 2 bassa posebno i dva mid/high range boxa

[Ovu poruku je menjao MasterElektroniK dana 25.12.2008. u 11:57 GMT+1]
[ Zainteresovan @ 25.12.2008. 10:59 ] @
gde moze da se kupi limiter posebno? oni se uglavnom prodaju ugradjeni u aktivne skretnice...
[ zeoN_Rider @ 25.12.2008. 11:26 ] @
Imaš u Player-u baš DBX-a.

Pozdrav zeoN_Rider
[ zeoN_Rider @ 25.12.2008. 11:37 ] @
Uh zaboravih, evo dotičnog DBX-a u jednoj diskoteci u švajcarskoj koju sam lično opremao.

Tu je i neizbežni rek sa pojačavačima kao i kako izgleda sa kompletnim osvetljenjem.

Ima slika još ali ceo dan bi postovao, i ovo je sasvim dovoljno.

Pozdrav zeoN_Rider
[ pejky @ 25.12.2008. 12:03 ] @
Evo nagradno pitanje:
Koje je ono pivo pored rek-a na prvoj slici?
[ zeoN_Rider @ 25.12.2008. 12:39 ] @
Au, bre od toliko opreme ti se uhvatio za pivo!

Pa ti si gori od mene što se tiče piva!!!!!!!!!!!!!!

Evo još slika koje sve govore.

Pozdrav zeoN_Rider
[ pejky @ 25.12.2008. 12:42 ] @
A sta cu, nekako mi zapelo za oko, a nikako da provalim o kojem je rijec
Inace, prestao sam konzumirat pivo (moram malo smanjit stomak), sad samo vina, domaca rakija ili neki viski...
[ Zainteresovan @ 25.12.2008. 13:15 ] @
zeone, gde moze da se kupi takav rek? ja sam juce u bg-u gledao rek 10U 215e :),zar nije to previse? ovaj mi lepo izgleda, a takav bi se mogao i napraviti...nije komplikovan...
[ zeoN_Rider @ 25.12.2008. 13:48 ] @
Takav rek ne znam, jer smo ovaj pravili od kutijastog materijala 40x40, i nije bio mnogo skup.

To sam smislio onako iz rukava.

Evo još slika.

Pozdrav zeoN_Rider
[ pejky @ 25.12.2008. 13:56 ] @
E sad mi dade ideju.
Ajmo, ako nekome trebaju rekovi neka se javi na PM
Od sad idem u radionicu proizvodit rekove, jos kad stigne novi TIG aparat bit ce i rekovi od inoxa i od aluminijuma
[ zeoN_Rider @ 25.12.2008. 13:58 ] @
A moj procenat za ideju???????!

Znači tako, dobro.

Ma šalio sam se.

Pozdrav zeoN_Rider
[ pejky @ 25.12.2008. 13:59 ] @
Tebi ruke za jedan aluminijumski GRATIS, jel' moze tako?
[ zeoN_Rider @ 25.12.2008. 14:02 ] @
Ma može ne se jedim!

Pozdrav zeoN_Rider