[ Johny85 @ 24.12.2008. 15:51 ] @
Napravio sam 3 particije pomocu Gparteda. Na C: je bio Windows xp sp2, na D: programi i igrice, na E: muzika, filmovi i ostalo. I sve je bilo OK... dok mi nije palo na pamet da reinstaliram windows. I tako ja prateci uputstva sa ovog foruma formatiram samo C particiju, na njoj instaliram sistem i sve prodje glatko. E sad kad se podigao sistem primetio sam par cudnih stvari tj. da su slova particija pobutana pa je sistem na D, programi na E a dokumenta na D. Onda kad udjem u Disk management pise mi za particiju na kojoj je sistem da je bootabilna a za particiju na kojoj su SAMO dokumenta da je sistemska i ne dozvoljava mi ni da im menjam slova ni da ih formatiram. To mi i ne bi toliko smetalo da mi komp nije sad 3 puta sporiji. Npr. sistem se podize za 1.5 min a pre je za 30 sec iako bi trebalo da je obrnuto. A tako je i sa ostalim programima, a i desktop se non stop refreshuje sam od sebe. Pokusao sam da ponovo instaliram sistem (i to nekoliko puta) i jedino sto se promeni je da stavi da je particija na kojoj su SAMO programi sistemska. Ako neko zna o cemu se ovde radi ili jos bolje kako da resim problem bicu mu vecno zahvalan! I usputno pitanje: da li programi treba da se instaliraju na istu particiju gde je sistem i da li ih je moguce vratiti sa istim podesavanjima posle reinstalacije? PS izvinjavam se na opsirnosti. |