[ AnoninO @ 26.12.2008. 14:52 ] @
Pozdrav! Imam sledeci problem koji danima pokusavam rijesiti! Svaki prijedlog bi bio dobar! Popis Tabela: - tblRadnici ( Osnovni podatci ) - tblObracun ( ima IdRadnika, Bruto, Koeficijnet Radnika koji treba da izvude iz tabele Koeficijent zadnji radnikov koefocijent ) - tblVeza ( ima "IdRadnik, IdKoeficijent,Datum" ) - koristi se za dodavanje koeficijenta radniku odredjenog datuma - tblKoeficijent ( sadrzi Id, Naziv i Vrijednost ) - svi se koeficijnenti dodaju ovde... Sada trebam da prikazem u Query-u taj koeficijent koji ce za svakog radnika od odredjenog datuma vaziti, I da prilikom promjene koeficijenta doda se novi datum i naravno da za prehodni koeficijent se ne mjenjaju mjesecni podatci... Primjer baze je sledeci: Ovako funkcionise: Dodam, Radnika u tabelu, idem u tblVezu -> izaberem za kojeg radnika zelim da dodam koeficijent i unesem datum upisa koeficijent ako stavim dva radnika sa istim datumom upisa koeficijenta , onda nece da mi radi query koji vrsi selekciju koeficijenta, da se odabere pojedinacno koeficijent za svakog radnika odjedjeno o datumu do kojeg vazi koeficijent. Najvjerovatnije je do mene neka greska pa ne mogu to da skontam, u query-u nesto nevalja upit sam! Kako rijesiti ovaj problem Znaci da ukoliko imam radnika primjer: - Admir - 1,2 koeficijent - 1.1.2008 Datum unosa koeficijenta - Admir - 1,3 koeficijent - 1.2.2008 Datum unosa koeficijenta I sada kada hocu da uradim obracun od 1.1 do 31.1 da mi racuna sa koeficijentom 1.2 Sto i stoji A da mi radi query koji ce pokazati taj tacni datum. od kojeg treba da racuna! Unaprijed Hvala! U prilogu: http://www.anonino.com/testApp.mdb |