[ dendic @ 02.01.2009. 16:07 ] @
Nas nekoliko desetina koristi Nokiu 6120 i u grupi smo.Zbog smanjenja troskova rado bi da svi mozemo izaci prema ostalim brojevima van grupe preko neke centrale tako da imamo smanjen broj vanjskih poziva itd.Kakav softver nabaciti na mobitele ili na mobitel koji bi se koristio kao centrala?Znaci zovnes iz grupe broj centrale i onda dobijes mogucnost presumjerenja poziva na neki drugi broj van grupe,a sve radi preko centralnog mobitela.
[ Take 5 @ 02.01.2009. 23:56 ] @
^ Ako sam te dobro razumeo time bi pravio (i placao) dva umesto jednog poziva, pa ne vidim kako bi to moglo da bude jeftinije?!
Osim ako nije ideja u tome da se svi pozivi izvan grupe tarifiraju samo jednom clanu grupe ("centrali"), ali neko na kraju te pozive mora da plati kako god okrenes...
[ dendic @ 04.01.2009. 08:42 ] @
Moze li mi ko pojasniti opciju Auto call back?
[ Pici man @ 04.01.2009. 17:51 ] @
Citat:
dendic: Vec mi je tip dao neku aplikaciju koja se ubacila na svaki mobitel pa sad ako hoces napraviti poziv van grupe moras ispred broja stavit broj 5.

Koje je ime te aplikacije?

Verovatno misliš na opciju kada biraš odredjeni broj i dobiješ ton zauzeća ... auto callback ti omogućava zvučno upozorenje kada taj broj postane dostupan ...


[ dendic @ 05.01.2009. 08:27 ] @
Neki decko je nabacio tu aplikaciju,a auto call back sluzi kad hoces obavit jeftiniji poziv izmedju dvije mreze,zovnes kolegu u drugu mrezu po skupljoj tarifi i mobitel ti vrati poziv tako da ce tebe odmah pozvat sa njegovog mobitela prema tebi pod uslovom da je poziv iz njegove mreze prema tebi jeftiniji.Tako mi rekose.
[ Take 5 @ 05.01.2009. 10:37 ] @
Wikipedia: Automatic callback

Citat:
In telecommunication, an automatic callback is a computer telephony calling feature that permits a user, when encountering a busy condition or other condition where the called individual is unavailable, to instruct the system to retain the called number and to establish the call when there is an available line or when the called number is no longer busy. Automatic callback may be implemented in the terminal, in the PBX, or shared between them. Automatic callback is not the same as camp-on.

Source: from Federal Standard 1037C


... ostatak teksta na gore datom linku.
[ dendic @ 05.01.2009. 12:41 ] @
Ipak sam mislio na ovaj link:

http://symbianresources.com/projects/autocallback.php

[ Pici man @ 05.01.2009. 13:03 ] @
Citat:
dendic: Neki decko je nabacio tu aplikaciju,....

Shvatam ja tebe prijatelju, "neki dečko je nabacio", "neki lik ti je dao", .... meni nije bitno odakle i od koga si je nabavio, već mi je jedino bitno ime i prezime te aplikacije, ... i ne vidim da je to neka državna tajna pa ne želiš da je obelodaniš?
Ako tražiš pomoć od drugih na javnom forumu, onda je i sam pruži i ne glumi sebičnu osobu koja želi samo svoje potrebe da zadovolji ...
[ dendic @ 05.01.2009. 13:45 ] @
Rado bi ti rekao al ti tipovi koji se bave telefonijom i nekim uskim stvarima su svijet za sebe.Stvarno ne mogu da saznam naziv aplikacije,odnijeli mu sve mobitele i on je na njih to nabrzinu nabacio,bar tako mi rekose.