[ anaxim @ 03.01.2009. 21:11 ] @
Kako u naslovu pise. Koji je najmocniji jezik za administraciju win baziranih mreza? Pod najmocnijim mislim koji ima najvise klasa za rad sa mreznim karticama, sherovanim stampacima i sl.

Pozz
[ Shadowed @ 04.01.2009. 14:52 ] @
S' obzirom na forum u kojem je postavljeno pitanje - PowerShell. Sto se klasa tice, ima ceo .net framework a moze se prositivati kreiranjem novih u nekom .net jeziku (vb.net, c#, c++.net...).
[ anaxim @ 04.01.2009. 19:44 ] @
Dakle VBScript je prevazidjen. A da li je moguce u .Netu odraditi skriptu za mapiranje mreznih drajvova i slicne ceste stvari u administraciji mreza? Poceo sam da radim .NET pre nekog vremena i imam pitanje koje je offtopic. U cemu je razlika izmedju metoda ciji argumenti idu u uglaste zagrade [] i onih koji koriste male zagrade ()?
[ jablan @ 04.01.2009. 21:55 ] @
U .NETu svakako ne možeš napraviti skriptu. Možeš napraviti program koji radi to što hoćeš, ali se tu gubi poenta skriptovanja.

A što se argumenata tiče, argumenti se uvek prosleđuju u običnim zagradama. Uglaste zagrade služe za pristup određenom elementu neke uređene kolekcije (mada, u širem smislu i to jesu argumenti specijalnih funkcija). Ali o tome pitaj više na odgovarajućem forumu.